www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

corM

Newcomers
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Brasov

Recent Profile Visitors

1590 profile views

corM's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

11

Reputation

 1. Sigur canta singura :)) Mersi!
 2. Exact tabelul acesta l-am vazut si eu. Iata ce reiese daca ne uitam bine acolo unde trebuie La Sectiunea Acoustic Guitars ... Ne uitam mai jos la GA (Grand Auditorium 114 este GA) Avem - Low E .080 - .090 Adica 2.03 mm - 2.286 mm / High E .050 - .060 Adica 1.27 mm - 1.524 mm Bineinteles ca vom dori sa ajungem la valoarea mai de jos, dar fara fretbuz. Obs, nu depaseste 2.286 mm la E de jos Orice lutier stie ca este uneori dificil de a obtine aceste valori fara buzz, dar daca le obtii este evident spre folosul celui care va apasa mai usor si astfel va putea canta un timp mai lung fara oboseala la chitara.
 3. Ok, inseamna ca nu este necesar neck-reset la tine, un caz rar si fericit (nu inseamna ca nu va fi necesar in viitor - dar la Taylor este un proces mai usor daca stii ce sa faci) Partial sunt de acord cu tine, parerile sunt impartite cu privire la actiunea standard din fabrica. Eu am gasit in engleza pe cea preferata de lutieri si cantareti 2 mm cu 1.5 mm. Si oricum aceasta este cam actiunea pt multe chitari care pretind ca se apasa usor. Din fabrica, ei o lasa mai mare pentru ca oricum chitara este inca umeda si va suferi modificari pana ajunge la client, asadar daca o lasa prea jos din fabrica pot fi probleme In engleza sunt multe detalii despre aceste aspecte. Eu NU am string buzz la aceasta actiune (1.75E+1.25e), nici chiar cu strumming puternic. Conteaza intr-adevar si actiunea de la nut. Insa acel reglaj se face dupa ce faci neck-reset (daca e necesar) si saddle. Si eu reglez mereu nut-ul, fara probleme. Insa, la nut este avantajul ca se poate inlocui usor (pt cineva experimentat) in caz de nevoie. De aceea nu e foarte mare problema. De exemplu am inlocuit de multe ori pe cel standard cu un nut din os, si redus actiunea pana la limita cea mai de jos, fara buzz.
 4. 2.45mm la E gros e cam mult. Chiar si strumming e dureros la nivelul ala, daca mergi cu acordurile mai jos de-alungul gatului. Standardul Taylor este la 2 mm E gros si 1.5 mm E subtire - (eu il am reglat la 1.75 E +1.25e pt Fingerstyle) Sigur este corect Neck Angle? Cum ai masurat? Am avut mai multe chitari Taylor 414ce, 114CE Walnut, GSmini, si absolut toate aveau neck-angle cu probleme A fost nevoie de reglaj suplimentar la unghiul gatului. Taylor recomanda mai intai reglajul gatului si apoi slefuirea din saddle. Se masoara cu o rigla dreapta destul de lunga intre nut si saddle, pe nivelul tastelor pana in dreptul bridge-ului si linia trebuie sa vina deasupra bridge-ului De preferat sa fie chiar la linia superioara a bridgeului sau deasupra lui cu 0.5 mm - 1 cm pentru un unghi corect si pentru a nu reduce prea mult din saddle. Daca esti chiar si putin sub linia bridge-ului, e nevoie de neck reset
 5. Am înţeles. Acţiunea la tasta 12 cât este? În mm, sub coarda E gros si E subtire?
 6. Faina chitara, am si eu acelasi model, i-am adaugat electronica si suna superb. Am avut si varianta cu cutaway si walnut spate si laterale dar mi se pare mult mai fain sunetul la varianta asta fara cutaway.
 7. Frumoasă chitara. Diferenta observata de mine la linkul de pe Reverb este acel vultur inlay superb... De multe ori costul acestor inlay-uri depaseste valoarea chitarii :)) fiind o opera de arta. Succes, merita chitara!
 8. Demo: https://youtu.be/b9IL4FdiQDM Chitară Electro Acustică Doff 021 + Transacoustic = Reverb+Delay/Chorus ( cum este Yamaha Transacoustic) - efecte interne fără a fi necesară conectarea la amplificator + Amplificare posibilă cu reglaje Volum, Joase, Înalte + Baterie Reîncărcabilă care ține mult timp, cu încărcător inclus + All Solid Wood - Lemn Masiv Complet ( ce va îmbunătăți sunetul cu trecerea timpului) Spruce Top, Mahogany B&S + Realizată manual în atelier de lutieri ruși + Este în genul chitarelor Maton pe care cântă Tommy Emanuel + Sunet excepțional, fără defecte + Se cântă ușor, este atât pentru strumming/ritm, cât si pentru fingerstyle + Bevel pentru cotul drept, ajută sunetul și oferă confort + Husă groasă inclusă https://youtu.be/_BaiojGIY-E
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.