www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Michael Angelo Batio?


Madden
 Share

Recommended Posts

Guest kdavru
Dacã citeºti mai sus o sã vezi cã am pomenit ºi io chitara aia cu 4 grifuri. Hai cã la aia mai merge sã cînți. Dar ce te faci cu chitara clasicã cu 2 grifuri în V? Ce faci cu ea? Tap-uri? Aude cineva ceva cînd cînți?

DoubleAcoustic_MA_1lg.jpg

Io l-am lãudat aproape în fiecare post de-al meu pt ce poate sã facã, iar ca om, o zis pt a 3-a oarã, cã nu mã intereseazã. Poate sã fie cel mai arogant om din lume cã la fel îl privesc.

 

Pana la urma,el stie cel mai bine ce vrea sa faca cu acele chitari,poate tot pentru show,poate pentru altceva..

Uite citatul lui de pe site:

 

When asked how he came up with the idea of the twin-necked V shaped guitar Michael's response was: "I wanted to do something on guitar that no one had ever done before and I did it. I wanted to do something different- not be better or "cooler" than other guitarists, just different".

Link to comment
Share on other sites

Tare îmi e cã cea mai penibilã chitarã fãcutã vreodatã a fost folositã înaintea V Shaped-ului lui Angelo. E vorba de mutantul grotesc cu 3 gãturi al lui Steve Vai: Poate mã înºel, dar Vai pare destul de tinerel în pozã, deci tot o fi prin anii 80.

 

steve_vai.jpg

 

Bine, probabil cã nu cînta la 2 grifuri în acelaº timp ca MA.

Edited by Jabba
Link to comment
Share on other sites

Vai mai are una cu 3 griffuri: 12string, 6string si fretless 6 string... a rupt-o i 2 la G3-u din Denver... si lumea se uita ca broasca la polizor cand s-a asezat cu ea pe scena... :)

 

aia chiar arata misto... da cred ca e grea de-ti rupe gatu... anyway...

 

inapoi la M. Angelo... tipu stie el ce stie... cautati pe net metoda "speed kills" si va convingeti acolo... nu are el panatia perfecta perfecta... da ii merg dejtele...

 

si oricum ideea e ca daca poti canta ceva de genul asta asa repede... poti canta si incet :) si cu suflet si feeling...

 

desi exista feeling si la shred (sa-mi spuneti cutzu daca nu-i asa..)

Link to comment
Share on other sites

Aia albã a lu Vai cred cã o ºtie toatã lumea. Oricum e mai omeneascã decît ce are în poza de mai sus, chiar dacã are ºi aia 3 tone. Din cîte ºtiu, a cîntat pe scaun cu ea, nu?

 

Speed Kills se numeºte primul film instrucțional al lui MA. Al 2-lea se numeºte Speed Lives. Melodia din Speed Kills e No Boundaries.

 

ªi dacã vreți shred-uri cu feeling, ascultați Paco de Lucia. Are unele faze de chiar îți vine sã plîngi.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sheriff
Tare îmi e cã cea mai penibilã chitarã fãcutã vreodatã a fost folositã înaintea V Shaped-ului lui Angelo. E vorba de mutantul grotesc cu 3 gãturi al lui Steve Vai: Poate mã înºel, dar Vai pare destul de tinerel în pozã, deci tot o fi prin anii 80.

 

Bine, probabil cã nu cînta la 2 grifuri în acelaº timp ca MA.

 

Daca mai tin io bine minte chiar si Vai recunoaste ca MAB a avut ch. cu 2 grifuri opuse inaintea lui...

Link to comment
Share on other sites

Guest kdavru
Daca mai tin io bine minte chiar si Vai recunoaste ca MAB a avut ch. cu 2 grifuri opuse inaintea lui...

 

Pai da..ideea a fost a lui..el a fost pionierul. :)

Vezi si citatul de mai sus,cel de pe site.

Edited by kdavru
Link to comment
Share on other sites

MAB este un chitarist unic. E cel mai rapid din lume, dupa parerea mea, si singurul care canta cu succes la un "double guitar". Intr-adevar, ca si compozitie omul nu e cine stie ce, dar cand il vezi ce poate iti pica fata...

 

Cum a spus si Ninja, cine zice de rau de el e clar ca e invidios. Nu ai ce sa-i reprosezi unui chitarist ca el.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Batio folosea la un gig si un BC Rich IronBird negru(deci nu numa Dean). Batio de asemenea cand foloseste double guitars, are sus la headstock niste dampenere speciale...cred ca ati fazut faza cand Satriani(si nu numa el) la G3 in Denver face mute cu mana dreapta sus pe la tasta 3 la toate corzile si face hammer-uri pe mai multe corzi,foloseste mana ca sa nu se auda sunete nedorite prin atingerea unor corzi libere.Batio a imbratisat dampenerele la double guitars si le foloseste cand are nevoie in timpul cantarii.Un exemplu pe ibanez ->

Chitara aceea ,,quad" daca pot spune asa :) , i-a fost furata lui Batio din pacate, nemaifiind gasita pana astazi.

 

Cu privire la echipament,in debutul sau Batio folosea Gibson si Dean cu pedale BOSS DS-1 si OS-2, cu ampuri Marshall,pe vremea cand canta in trupa Nitro folosea deseori ampuri Randall. O perioada cat firma Dean era vanduta folosea Gibson-uri si Ritz-uri, si uneori Washburn-uri, sunetul sau fiind obtinut printr-o pedala Boss OD-2 cu ampuri Marshall JCM 800. Dozele sale sunt custom facute de Dimarzio, si nu se gasesc in productie, dar suna asemanator cu PAF-urile, Super 2 si Super Distorsion, mai foloseste din cate stiu si EMG-uri. De asemenea de multe ori foloseste si ampurile Mesa Boogie Dual Rectifier ca sa aiba un sunet mai diferit decat pe Marshallurile care obisnuieste sa le utilizeze. Eu am un lesson cu Batio, si pentru cei care poate il au sau l-au vazut...se observa tehnica lui de sweep picking care este foarte rapida, sa nu mai vorbim si de PPS(potential picking speed). Batio are o pozitie foarte ciudata in ceea ce priveste mana pe corp, doarece fiind ambidextru, s-a obisnuit sa tina pana si mana mai diferit ca si altii....seamana cu Hendrix la pozitia mainii.

Fara nici o indoiala...Batio este bine cotat numarul 1 la viteza si tehnica.

Edited by skarbu
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest misanthropia

nu contest calitatile de atlet sau muzician. e bun.

1- dar ce sunt 100000 de note pe secunda fara intonatie(sper ca e bine)? dupa mine e un bazait si nu muzica

2- nu se compara cu compozitiile lui vai satriani gilbert malmsteen etc

e rapid. si? e bun sportiv. si eu vreau sa fiu mai rapid. dar mai intai vreau sa stiu sa cant. nu asta face un chitarist bun. comparati nr de chitaristi tineri si buni influentati de vai , satriani, page, hendrix, dave murray, malmsteen etc(ordinea nu conteaza) cu nr de chitaristi care au fost influentati de MAB. e adevarat ca in 2 luni canta mai rapid decat profu lui...jos palaria. omu e tare...da nu e cel mai bun

vrei show adevarat...ete: http://www.youtube.com/watch?v=HjXN3OLgoqs

Edited by misanthropia
Link to comment
Share on other sites

Speedy Gonzales a ajuns pe Pluto inainte de Voyager in loc de naveta sptiala calatoreste cu o chitara bumerang cu 18 gaturi .Acu trebuie sa schimbe corzile ca sa vina inapoi .

Canta ata de rapid incat sunetul rezultat este pe la 84567 Hz , acum canta ptr tzantari caini au ramas im urma cu ultrasunetele .

Problema ar fi cand coboara din nou la frecvente audibile va fi un mare BOOOM sonic exact ca si la avioane .

Se duc tratative unde sa coboare ca sa nu produca pagube .

Link to comment
Share on other sites

Hey, va rog frumos, nu va luati de Batio in nici un fel.AH rectific, era vb de boss sd-1 (de aia si tot caut sa iau :) )

Michael Angelo Batio are 2 Berklee degrees btw, din care una in instrument si una in compozitie.Sure, nu suna tot ce face muzical, dar este foarte foarte interesant si unic ce face. Ca sa nu mai spun ca , canta si la keyboard. Da Mister Angelo e my guitar god 4 sure :), modul in care imbina notele dintr-un mod si le aseaza e chiar unic, at least i like it.Si nu mai e the fastest, chiar el spunea ca nu asta conteaza, conteaza cat poti de repede si foarte corect la o viiteza constanta...

Daca nu va place Batio cautati Nitro, trupa in kre canta inainte, solistul era Jim Gillette; pure cool hard glam metal :) sau trupa Holland(daca gaseste cineva) .Si spre deosebire de unii shredderi, Batio chiar are feeling, ca si eternul Malmsteen si last but not least Jason Becker (de care imi pare foarte rau btw).

Hats off to him, ca nu stiu alt chitarist kre sa fie asa de tehnic, daca stiti voi pls let me know :D

Edited by Archangello
Link to comment
Share on other sites

Da ai mare dreptate in tot ce ai scris mai sus!Si mie imi place foarte mult Batio...pe langa tehnica deosebita piesele lui au si mult feeling si simt melodic...apropo de shrederi care sunt la acelasi nivel tehnic... uita-te la Rob Marcello :

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ywo0Mc8ELEg

 

Mie imi place si asta foarte mult...si mai e si Guthrie Govan care nu e un shreder pur dar la capitolul tehnica nu sta deloc rau :)

Link to comment
Share on other sites

Ma uitam zilele astea pe site la Dean guitars, si am dat de tipul asta : Rusty Cooley (prieten cu Batio :) ) ...tipul e o legenda underground in lumea shrederilor si este considerat de multi cel mai rapid chitarist...am scris post-ul asta la propunearea lui archanello de a mentiona si alti chitaristi cu super tehnica...pun aici un singur filmulet cu Rusty dar gasiti o gramada pe youtube...

 

Link to comment
Share on other sites

Guest alexpunk91

bai ...parerea mea e ca nu treb sa fi neaparat rapid ..treb sa fi si bun ca , compozitor ....asa ca dak era asa bun ( la modul genderal vorbesc ) ajungea eric clapton " " ....PS : e doar o opinie :)

Link to comment
Share on other sites

bai ...parerea mea e ca nu treb sa fi neaparat rapid ..treb sa fi si bun ca , compozitor ....asa ca dak era asa bun ( la modul genderal vorbesc ) ajungea eric clapton " " ....PS : e doar o opinie :D

 

Hahaha :) Asta e cel mai off-topic si mai "pe langa" post pe care l-am vazut pana acum pe RGC :):P:):D

Edited by zzz
Link to comment
Share on other sites

Eu nu stiu cum se poate discuta despre Michael Angelo ?

Nu stiu cum se poate comenta pe tema asta?

Eu cred ca unii nu realizeaza ca fiinta aia nu e om, si s-a coborat la nivelul nostru sa ne mai arate cum se canta la "o chitara" (sau mai multe in acelasi timp).

Nici gelos nu poti sa fii pe Michael Angelo pentru stii ca nu o sa ajungi acolo niciodata :)

Mai usor cu critica...stiti zicala cu strugurii si vulpea...nu?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.