Alex Freekshow Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 De ceva vreme cand folosesc orice tip de distors coarda "e", cea subtire, are un sunet mai... ciudat, de la fretul 5 in sus, parca ar fi un sunet ragusit, "bolnav", cu o tona de tremolo; pe doza de Rhytm suna normal, n-are probleme. In fine; am schimbat coarda, acelasi lucru. Am reglat inaltimea dozei, acelasi lucru. Nu e fret buzz, m-am asigurat cand i-am reglat bridge-ul; e tune-o-matic. Si da, am avut grija si de intonatie. Ce altceva as mai putea sa fac? Am atasat o mostra de sunet sa va dati cu parerea. Freturile n-au nimic, apropo. Chitara o am de vreo 6 luni Asta e doar de proba.mp3
fixxxer_metalhead Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 felicitari, ai un sitar electric! incearca fara gain, si ai sa vezi.
Alex Freekshow Posted March 8, 2014 Author Posted March 8, 2014 (edited) felicitari, ai un sitar electric! incearca fara gain, si ai sa vezi. Pe clean n-are probleme din cate aud. Am incercat si pe amp si pe PC cu Guitar Rig. Edited March 8, 2014 by Alex Freekshow
alinu_tau Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 Fenomenul se numeste "magnetic pull" si e din cauza ca magnetii sunt prea aproape de corzi, in special la doza de neck si (daca ai) doza din mijloc. Las-0 mai jos, poti cobora pana pe la 3-4 mm fata de corzi la doza de neck, nu-i prolema.
Alex Freekshow Posted March 9, 2014 Author Posted March 9, 2014 Fenomenul se numeste "magnetic pull" si e din cauza ca magnetii sunt prea aproape de corzi, in special la doza de neck si (daca ai) doza din mijloc. Las-0 mai jos, poti cobora pana pe la 3-4 mm fata de corzi la doza de neck, nu-i prolema. Am facut si asta, si e cam la fel. Culmea ca doar la o coarda e asa. Cred ca pana la urma ma enervez si ii cumpar alta doza. Daca aveti si alte sugestii, sunt bine-venite, si va multumesc pentru cele de pana acum.
lefmir Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Da, a scris ca a schimbat coada. Te bagi cumva prin calculator cu ea?
ggg Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Este ceva mecanic . Trebuiesc verificate pragusul si nut-ul sa nu se sprijine coarda pe ceva care infuenteaza vibratia coardei .Daca face de la o anumita pozitie de pe neck spre doze , ma gandesc sa nu fie vreo mizerie in pragus (bridge) .
lefmir Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 si daca e ceva mecanic de ce e numai pe o doza? n-ar trebui sa fie pe amandoua?
Alex Freekshow Posted March 9, 2014 Author Posted March 9, 2014 Este ceva mecanic . Trebuiesc verificate pragusul si nut-ul sa nu se sprijine coarda pe ceva care infuenteaza vibratia coardei .Daca face de la o anumita pozitie de pe neck spre doze , ma gandesc sa nu fie vreo mizerie in pragus (bridge) . Ma gandesc ca si sunetul de la cealalta doza ar fi fost influentat daca ar fi fost asta cauza. Nu-i asa?
ggg Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Parerea mea este ca ,sunt doar cateva frecvente demodulate care sunt captate de doza de la bridge. Ca sa te convingi ca intr-adevar este (sau nu) de la doza, schimbale intre ele doar pt teste .
Alex Freekshow Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 Parerea mea este ca ,sunt doar cateva frecvente demodulate care sunt captate de doza de la bridge. Ca sa te convingi ca intr-adevar este (sau nu) de la doza, schimbale intre ele doar pt teste . Mda, aparent doza e de vina. Se poate face ceva, sau trebuie sa-i cumpar o doza noua?
EugenRo2001 Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Pana sa dai banii pe alta doza cel mai simplu este sa schimbi dozele intre ele, daca problema se muta la neck e clar ca este de la doza. 1
Recommended Posts