subliminal Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 arculetele alea au rolul sa scoata din minti orice chitarist care foloseste corzi mai groase de 10 ... io le scot totdeauna,deja am colectie. cum a zis si picnic,ar terbui ca distanta de la saddles pana la tasta 12 sa fie egala + cel putin 4-5 mmm cu cea de la nut la tasta 12...la tasta 12 e jumatea corzii,doar ca tu mai ai nevoie si de o anumita plaja pt reglaj fin la intonatie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted December 17, 2013 Author Share Posted December 17, 2013 (edited) Gata, s-au rezolvat toate! Corzile trec prin body asa cum era prevazut initial. Intonatia este aproape perfecta, oricum nici vorba sa deranjeze sau sa falseze. Tunner-ul procesorului imi arata uneori o gradatie pe plus la tasta 12, dar si aia oscileaza catre zero. Distanta de la nut la tasta 12 este exact distanta de la tasta 12 la saddle-ul MI-ului gros (32.4mm), cu variatii de cativa milimetri la restul saddle-urilor. Nicio coarda nu atinge gaura din bridge cum imi era putin frica. I-am facut si setup-ul la ochi, actiunea e exact cum o prefer (nici foarte mica cat sa bag coala de hartie dar nici mare cat sa bag degetul). Nu are fret buzz. Si cel mai important: N-am dat nici macar o gaura suplimentara in corp! A trebuit sa-i scot totusi doua arcuri, ceea ce sincer n-as fi vrut, dar asta e... Pickguard-ul tot nu intra, voi cauta un router laser sa dai din el 2-3 milimetri fara sa se vada urat. Mai ramane sa-i gasesc plate-ul cu potentiomentre si knob-urile originale si e cam gata... Voi reveni cu poze cand se va mai modifica ceva si eventual cu niste sample-uri de sunet. Multumesc tuturor pentru suport! Edited December 17, 2013 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Pune o bucata de furnir la imbinarea neck-body in partea dispre headstock, astfel neck-ul se va apleca spre bridge si vei avea saddle-urile in pozitie mai normala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted December 17, 2013 Author Share Posted December 17, 2013 (edited) Pune o bucata de furnir la imbinarea neck-body in partea dispre headstock, astfel neck-ul se va apleca spre bridge si vei avea saddle-urile in pozitie mai normala. Nu trebuie sa pun, din contra, trebuie sa o scot pentru ca e deja pusa dar in partea opusa headstock-ului. Practic dupa ce o voi scoate neck-ul se va indrepta si la fel si saddle-urile. Foarte corecta observatia, mersi mult! Am vazut eu ca stau orientate ca rachetele, dar nu-mi dadeam seama de ce... La ce-i buna si experienta asta... Super! Edit: Sau la ce-i bun ganditul... Era de altfel logic ca daca neck-ul e lasat de headstock in jos, saddle-urile trebuiau ridicate de bot pentru a compensa inclinatia. Biologia asta... Edited December 17, 2013 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted February 10, 2014 Author Share Posted February 10, 2014 (edited) Proiectul a ajuns in cele din urma la final. Mai exact i-au fost montate ultimele elemente: pickguard-ul, plate-ul cu potentiometre si strap pin-urile. Din punctule meu de vedere proiectul e un succes si pot spune ca mi-a depasit asteptarile in sensul ca a iesit o chitara foarte comoda, cu o intonatie corecta, cu o actiune decenta, fara fret buzz sau alte probleme si cu un suntet foarte bun fata de ce ma asteptam. O vor testa si alti colegi de forum si ii vor ruga sa posteze parerile aici. Multumesc inca o data tuturor pentru sprijin. Edited February 10, 2014 by sam 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul 77 Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 Felicitari arata bine abia astept sa pun mana pe ea 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
subliminal Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 mah,asa cu toate pe ea arata biiiineee!! congratulations! ps.eu i-as baga un relic job subtil ca sa aliniez tot aspectul la dingurile alea,revopsitu e mare inghititor de timp,nervi si fonduri ,mai ales daca nu ai mai facut asa ceva. oricum-like! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted February 11, 2014 Author Share Posted February 11, 2014 (edited) Multumesc pentru aprecieri. Dingurile le-am lasat exact cum erau pentru ca nu m-am hotarat inca daca s-o revopsesc sau nu. Cand voi avea timp sa ma ocup de lista de proiecte 'on hold', probabil ca o voi include si pe asta. Intre timp trebuie neaparat sa-mi descopar o matusa bogata care sa-mi lase o mostenire si sa nu fiu nevoit sa mai muncesc o perioada. Pana atunci, timpul e ala care e Edited February 11, 2014 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted February 17, 2014 Author Share Posted February 17, 2014 (edited) O inregistrare cu chitara in forma ei finala poate fi gasita aici. Nu mi-am dat prea tare interesul sa iasa perfect pentru ca a fost facuta pe fuga, are ceva greseli, insa cine e curios cum suna chitara isi poate face o idee. Ne auzim la urmatorul proiect Edited February 17, 2014 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts