www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ce pedala mi-ati recomanda


Guest recrutul

Recommended Posts

Guest recrutul

sal! eu in general cant rock mai nesuparat dak pot sa ma exprim asa. adik in nici un caz metale grele si oleaca de blues. as vrea o pedala care sa aiba un clean bunicel si un distors care sa rupa gura targului. ce mi-ati recomanda la un pret cat de cat accesibil

Link to comment
Share on other sites

pai stai nitel. Pedala aka stompbox e o cutie cu butoane care in principiu are doua stari : activ sau inactiv.

Cand e activa , semnalul ce vine de la chitara ta trece printr-un circuit specific (care face tot felul de minuni , distorsioneaza sau adauga reverb sau in fine face ce scrie pe pedala). Cand NU e activa pedala ar trebui sa nu afecteze semnalul ce vine de la chitara ta. Prin urmare "cleanul" dat de pedala ar trebui sa fie la fel indiferent de pedala

(sa nu imi sara in cap domnii cu truebypass si alte minuni ca stiu despre ele dar nu cred ca sunt relevante acum)

Cred ca tu mai degraba ai intrebat despre un multiefect, un procesor, o cutie care stie sa faca mai multe lucruri odata(simulare de boxa, de amplificator, distorsiune, efecte - chorus, delay, reverb, flanger,phaser sau mai stiu eu ce).

te rog sa ne zici mai clar ce vrei sa aflii...

Link to comment
Share on other sites

Guest recrutul

pai de exemplu cand dai distorsionul de pe pedala la minim, aia nu e clean?

eu am fost odata la un concert iris in backtsage si valter a cantat doar cu o pedala tot concertu si clean-ul si solou-rile sunau f bn

Link to comment
Share on other sites

Eu zic ca Zoom 505 I sau II nu.Desigur este o parere subiectiva dar dupa opinia mea este o mare pierdere de timp jucaria aia. Nu contest ca nu se pot face lucruri interesante cu el, dar ramin interesante si nu bune.

 

Revenind la subiect, in categoria ta de pret( din ceea ce am incercat eu)...

 

Boss BD2.Am avut , suna excelent ca si booster, insa cu gainu trecut de mijloc eu il simteam mai mult ca fuzz decit OD, lucru care mie nu-mi place.Cu niste doze mai hot se scot sunete de rock classic fara probleme. Mai poti sa incerci Boss DS1 si OD1(cred ca asa se cheama)

 

Marshall Gov'nor, am momentan prima editie a aceste pedale, e cu mult mai reglabila decit Boss-ul, are gain sufiecient pt hard rock DAR are un caracter foarte "puternic" in sensul ca nu pastreaza caracterul ampului si al chitarii foarte bine....Suna foarte tare a Gary Moore. Reactioneaza relativ bine la controalele chitarii, adica se curatza sunetul odata cu coborirea nivelului potentiometrului de volum

 

Marshall Bluesbreaker II, am auzit doar varianta noua si nu suna rau deloc. Mai putin gain ca si Gov'noru dar mai clara.O pedala deloc rea.

 

Digitech mai face o serie de pedale cu nume sugestive gen Screaming Blues, dar nu le-am incercat si nici nu cred ca am sa o fac in viitorul apropiat.

 

Sfatul meu insa e, daca poti sa mai aduni ceva bani, cel putin in ceea ce priveste pedale de distors/OD, sa investesti in lucruri de calitate.Efectele de modulatie se pot "fenta" cu un multiefect....Crede-ma ca diferenta dintre o pedala Boss si un producator "obscur" gen Hermida( asta e doar un exemplu care-mi vine in minte la repezeala) sint enorme. Si asta nu este o afirmatie bombastica ci (dupa urechile mele) una realista.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.