Cipri L Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Hai salut. Recomandati-mi si mie niste monitoare ieftine si ok. (Stiu ca nu exista ieftine si ok, dar acolo sa fie macar ceva bang for buck) Intentionez sa le folosesc pentru inregistrari facute acasa in timpul liber. Am un sistem Hi-Fi la calculator dar nu prea merge la inregistrari. Are genul ala de boxe, care si cand sunt puse pe ''Flat'', bass-ul darama peretii. Nu chiar, dar no, intelegeti ideea. Sunt ''go'' la ascultat muzica, ''no-go'' la inregistrari. Bugetul sa fie pe undeva pe la 450 lei/buc. Ce am gasit eu: http://www.senia.ro/...behringer-479-3 Dati-va cu parerea. Nu stiu mai nimic despre monitoare, in afara de faptul ca redau sunet liniar, curat, fara boost-uri in frecvente, etc. 1. Care e diferenta intre cele active si pasive? 2. E nevoie de placa de sunet dedicata la PC? Daca da, de ce? Am o interfata audio Line6 POD gx, dar nu stiu daca se pune ca placa de sunet. 3. Doua monitoare sau unul e de ajuns? In general fac inregistrari mono. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 1. Care e diferenta intre cele active si pasive? Ca în cazul oricărei boxe, cele pasive au nevoie de un amplificator separat, cele active au încorporat. 2. E nevoie de placa de sunet dedicata la PC? Orice placă e potrivită, presupunând că nu ai un calculator din 1980. 3. Doua monitoare sau unul e de ajuns? In general fac inregistrari mono. Cred că ți-ar fi tare ciudat cu unul singur. Și poate la un moment dat vei vrea să le folosești și pentru altceva decât tracking, precum mixaj, mastering sau audiție în general. Apoi aș îndrăzni să spun că tracking-ul nu e extraordinar de pretențios vis-à-vis de calitatea monitorizării. Depinde de cât lucrezi la preluare și cât lași pentru procesare ulterioară. Dacă plănuiești să faci producție audio în continuare, o investiție în monitoare e inevitabilă. Însă dacă e o activitate ocazională și fără pretenții, poate e suficient și sistemul audio curent, cu compensarea de rigoare. Și ca de fiecare dată când apare discuția despre monitoare, nu uita de tratamentul acustic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Vezi ca pot fi ambele pasive, cum e cel din exemplul tau (daca ai sa te uiti pe spate nu vei gasi decat bornele). Mai pot fi ambele active (care asa cum ti-a spus si FiveseveN au amplificatorul incorporat) sau una activa si alta pasiva, adica asa (in cazul asta se vand impreuna, nu le poti lua separat). Oricum din punctul meu de vedere e o tampenie sa-ti iei doar una, chiar daca inregistrezi mono. Iti strici urechile, iti mutilezi auzul, nu e normal E ca si cand te-ai uita doar cu un ochi ca oricum tot aia vezi. Nu merge... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts