www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Vst Chainer/rack


Recommended Posts

Salut.

Momentan folosesc un program numit Chainer (http://www.xlutop.com/html/chainer.html) pentru a incarca mai multe fisiere tip vst (dll), dar se comporta cam instabil.

Exista un program care sa faca acelasi lucru dar sa fie mult mai stabil?

Nu conteaza daca este pentru 32 sau 64 bits, doar sa isi faca treaba.

NU MA INTERESEAZA PROGRAME DAW!!!! Doar programe de tip vst rack/chainer foarte stabil, care sa incarce cel putin 3-4 dll-uri in acelasi timp si sa se comporte foarte bine.

Multumesc in avans.

.

Link to comment
Share on other sites

I feel your pain.

Când am evaluat recent opțiunile pentru PC ca multiefect am observat că nu e pe cât de simplu ar trebui, și m-am gândit chiar să dezvolt un host de acest fel de la zero.

Apropos, dacă sunteți interesați de o astfel de aventură, ar trebui să știți cum să dați de mine.

 

Acum, more to the point:

1. Dacă vrei doar să folosești acasă efecte VST pentru chitară, orice fel de VST host ar fi suficient. În funcție de nevoile specifice și resursele disponibile poți folosi de la un host barebones precum MiniHost la un DAW complet ca REAPER.

2. Dacă vrei să folosești plugins individuale live și să poți salva și invoca presets cu diferite configurații, nu sunt la fel de multe opțiuni. Există Pedalboard și unele DAW-uri care pot interpreta semnale MIDI pentru PC etc. Soluțiile comerciale menționate mai jos au diverse implementări ale acestei facilități.

Dacă vrei soluții plug'n'play care să le facă pe amândouă, cumpără Amplitube, Guitar Rig, Amp Room etc.

Link to comment
Share on other sites

Eu vreau ceva cat mai simplu, modular, de preferinta cu interfata gen rack, unde pot sa incarc dll-urile in ce ordine vreau.

E de tot rahatul ca cei ce creeaza software pentru mixare/inregistrare, nu au scos un programel atat de simplu dar stabil.

Ce imi place la Chainer, este ca pot sa incarc orice preamp c o pedala in alt modul si simulatorul de cabinet la final, intr-o interfata excelenta si foarte usor de utilizat.

Deoarece e simplu, nu am nici o problema cu latenta, dar daca ma joc cu setarile plugin-urilor, cam dupa jumatate de ora crapa.

Am mai incercat si Vst rack, dar nu imi iese nici un semnal, am mai incercat un program mai vechi gen rack de la Steinberg, la fel, am incercat Cantabile, la fel, doar Chainer a dat rezultatele dorite.

Stiu sa configurez intrarile/iesirile/buffere etc, problema nu era la cum am configurat programelele, dar nici nu am gasit rezolvarea.

Link to comment
Share on other sites

http://www.eareckon....erformance.html - bloxpander

http://www.brainspaw...id=44&Itemid=66 - Forte

http://audiostrom.com/ - Live Professor

http://www.cantabilesoftware.com/ - Cantabile Performer

 

Uite mai sus 4 alternative de host-uri facute pentru Live. Eu nu cant la chitara, ci la clape, si m-am impacat foarte bine cu Performer de la Cantabile; zero probleme de stabilitate, chiar si in conditiile in care aveam multe VST-uri sample based (Kontakt) incarcate, si ruland in acelasi timp. Mai mult, ideea de baza a programului este sa functioneze ca un rack virtual, asa ca poti face cam ce-ti trece prin cap, numai sa ai timp si determinarea pentru a invata lucrul cu programul.

 

L.E. - am uitat sa mentionez ca nici unul dintre programele mentionate nu vine cu plugin-uri incluse, asa ca tot va trebui sa apelezi la Amplitube / Guitar Rig / etc pentru partea de procesare.

 

L.L.E. - uite inca un host : http://us.openlabs.c...ducts/music-os. Asta are misto faptul ca la schimbarea de patch-uri / tonuri nu iti taie sunetul, asa cum fac celelalte. In schimb are probleme de stabilitate...

 

In orice caz, toate programele mentionate se ofera in varianta Demo, asa ca poti incerca sa vezi care te "coafeaza" inainte de a da banii pe ceva anume. Eu am optat intr-un final pentru Cantabile, dar asta nu inseamna ca e neaparat alegerea ideala si pentru tine.

Edited by Pontius Pillates
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, am rezolvat problema de stabilitate, era una prosteasca.

O ultima intrebare, imi dati si mie 2-3 exemple de vst noise reduction? NU GATE!!!

Caut ceva foarte simplu, care sa reduca zgomotul de fond in functie de preferinta mea, nu sa inchida sunetul cand nu mai cant.

Eu nu caut sa scap total de hum ci doar sa il reduc pana la un nivel care nu ma deranjeaza.

Dupa cum observati, eu incerc sa imi ''construiesc'' un rig virtual pentru a canta, nu pentru a inregistra (aici nu e o problema, am ce imi trebuie).

Prin urmare, toate pluginurile trebuie sa se comporte bine live (latenta, calitatea sunetului, stabilitate).

Am incercat RX3 (Izotope), dar nu ma satisface, imi schimba tonul foarte mult.

Link to comment
Share on other sites

ce cauti tu nu prea exista. Cel putin nu in forma in care o cauti tu.

Pluginurile de tipul Noise Reduction nu pot rula in timp real, pentru ca ele au nevoie de un profil al zgomotului pe care sa-l elimine. Prin urmare - iei fisierul pe care vrei sa-l cureti, selectezi portiunea cu zgomot, o setezi ca si noise profile, si apoi cand apesi pe butonul "process" sau "apply", efectul va fi aplicat pe intregul fisier conform profilului creat.

Ca sa poti face asta live ar trebui sa fii al dracului de multi-tasking, si asta in timp ce se presupune ca mai canti si la un instrument.

Cat despre partea cu coloratul sunetului, este normal - orice plugin de tipul noise reduction functioneaza pe baza acelor profile de zgomot de care ziceam - el de fapt face un snapshot al frecventelor identificate (de tine sau de plugin) a fi drept zgomot, dupa care le taie exact pe acelea, lasand restul sa treaca. Problema survine in clipa in care instrumentul tau rezoneaza in spectrul de frecvente pe care pluginul stie ca trebuie sa le taie...el va taia tot, nu o va face selectiv, si de aici apare schimbarea tonului de care zici tu.

Ca sa rezolvi problema zgomotului va trebui sa apelezi la Noise Gate, sau sa ai grija ca semnalul care intra in computer sa fie mai curat; asta presupune sa ai un preamp de calitate, si nu sa intri cu chitara direct in intrarea de microfon a placii on-board (nu stiu daca asa faci, eu asa am presupus ca faci)

Link to comment
Share on other sites

O ultima intrebare, imi dati si mie 2-3 exemple de vst noise reduction? NU GATE!!!

Orice expander (sau procesor de dinamică în general), de exemplu floorfish.

 

PS:

ce cauti tu nu prea exista. Cel putin nu in forma in care o cauti tu.

Pluginurile de tipul Noise Reduction nu pot rula in timp real, pentru ca ele au nevoie de un profil al zgomotului pe care sa-l elimine.

Aici se observă cât de vag e termenul "Noise Reduction". Se poate face în două feluri, în principiu:

  1. Downward expansion (indiferent de frecvențe)
  2. Notch filter (de ex. la 100 Hz și armonice)

Multe soluții combină aceste moduri de funcționare sau merg mai departe (e.g. cu mult mai multe filtre, flexibile), cum e ceea ce descrie Pontius. Nu e strict necesar să apelezi la astfel de aplicații, și chiar dacă ai face-o, unele din ele se pot folosi și live (pentru că acel "profil" al zgomotului nu se schimbă prea mult). Dar într-adevăr, un preamp e esențial.

 

intrarea de microfon

Nu.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru ajutor, dupa ceva cautare am gasit ce cautam.

Noise reduction - freeware, se misa perfect in timp real.

Si cel de la izotope se misca bine, dar era prea complex si schimba tonul prea mult.

Eu cautam un vst, care sa reduca nivelul zgomotului la gain ridicat dar sa faca asta treptat, adica sa pot sa tai din frecvente doar cat vreau eu, gen MXR din Amplitube.

De ce ma complic? Ma dau pe freeware pana o sa cumpar S-GEar 2.2.

 

P.S: am mai gasit si LISP, face exact ce imi doresc.

Edited by Les Paul 1960
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.