www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Catamenia vs Pro Music Prod.


Cosu

Recommended Posts

As fi vrut sa dau link la textul de mai jos dar inca nu am gasit nimic pe http://www.promusicprod.ro

este un copy paste din newsletterul de la Prod Music Prod

 

Catamenia

 

Cum să dai cu bâta’n baltă... sau începutul sfârşitului!

 

 

 

CATAMENIA, una din trupele participante la festivalul Maximum Rock 2006

 

 

 

Catamenia e una din puţinele trupe cu renume care nu a reuşit să scoată capul afară, să susţină concerte în afara Finlandei până când, anul trecut, Promusic Prod. a oferit un contract foarte avantajos trupei...

 

După cum se ştie, anul trecut Promusic Prod. a organizat pentru Catamenia primul turneu (în estul Europei), turneu care a ieşit excelent, fapt pentru care Catamenia a insistat să organizam anul acesta un turneu mult mai bogat în concerte.

 

 

 

Tot turneul are şi un început:

 

După ce am pus la punct toate detaliile pentru turneu am trimis banii pentru biletele de avion trupei. Prima surpriză a venit în momentul în care Catamenia a ajuns în România fără Tero (clape), motivând că acesta nu a mai vrut să participe la turneu. Nu are rost să mai comentez faptul că baieţii nu au putut justifica, chiar şi printr-o copie, pretul biletului de avion achiziţionat pentru Tero...

 

Pentru turneu s-a optat pentru un microbuz de 17 + 2 locuri + remorcă pentru un echipaj de 5 pers. (Catamenia) + 6 pers (Winterhorde) + 2 crew. Probabil că după câteva nopţi dormite prin parcurile din Rusia, Catamenia şi-ar fi dorit un hotel mobil, dar din păcate am ajuns la concluzia că, Catamenia este o trupă mult prea mică pentru ceea ce pot oferi publicului.

 

O trupă care porneşte în turneu fără instrumentele de bază şi aici mă refer nu numai la cinele sau care îşi pierde produsele (CD-urile şi tricourile) în Rusia nu cred că mai merită atenţia promoterilor. Dar oare în ce împrejurări şi-au pierdut CD-urile şi tricourile???

 

 

 

Pentru Catamenia tot turneul a însemnat doar alcool şi distracţie, ceea ce s-a văzut şi în prestaţiile din concert, Winterhorde eclipsând la fiecare concert trupa headliner.

 

Şoferii au avut un program infernal, greu de urmat din cauză că trupa Catamenia insista să oprească la fiecare 30 min. pentru ţigară şi toaletă. Cred că şoferii şi-au făcut cruce când au scăpat de noi...

 

 

 

Puţină lume ştie că promoterul din Rusia a anulat câteva concerte şi trupa a ajuns să doarmă câteva zile prin parc. Pentru noi motivele sunt clare... În momentul în care Riku ne-a povestit aceste întâmplări nu ne venea să credem. Acum ştim că este adevărat şi ştim şi a cui este vina!!!.

 

 

 

Totul a decurs perfect până în Elveţia...

 

În Elveţia s-a ajuns foarte târziu din cauză că microbuzul cu care s-a plecat din România s-a defectat. Maşina a rămas lângă Torino la reparaţii. Promoterul din Elveţia a asigurat, contra cost (costurile plătite de Promusic Prod.), două maşini cu care s-a ajuns în Elveţia, dar din cauză că timpul era foarte înaintat am decis amânarea concertului ziua următoare. Decizia a fost luată de comun acord cu Catamenia şi Winterhorde. Promoterul din Elveţia a asigurat prima zi de cazare într-un adăpost antiaerian, nu am fost de acord cu această locaţie deoarece 2 persoane din trupa Winterhorde suferă de claufostrobie şi am preferat să pierdem noaptea în barul în care urma să fie concertul. O noapte pierdută în bar e o bucurie imensă pentru băieţii din Catamenia, dar aceşti rockeri uită că odată plecaţi în turneu cu Winterhorde trebuie să formeze o echipă. Care trebuie să urmeze programul făcut de promoter.

 

În ziua următoare, în momentul în care promoterul din Elveţia ne-a spus că nu sunt bani pentru a plăti trupa, am vrut să renunţăm la concert. Discutasem cu Riku aspectele în care trupele nu urcă pe scenă, dar Riku & co au trecut peste înţelegerile avute şi au urcat pe scenă, asigurându-ne că va rezolva el problema banilor. Nu este posibil ca o trupă să urce pe scenă dacă nu este plătită!!! Trupa pune în pericol tot turneul. Ce se întâmplă în momentul în care următorul promoter află că trupa a acceptat să cânte gratis??? Aşa ceva numai o trupă care nu are coloană vertebrală poate face, o trupă care nu face diferenţa între profesionalism şi distracţie, o trupă care este cladită doar din alcool şi distracţie.

 

A trebuit să luăm măsuri radicale şi să le interzicem a mai consuma alcool în mari cantităţi din mai multe motive. Au semnat chiar şi o anexă la contract care prevede că în măsura în care mai beau în microbuz sunt pasibili de penalizări care pot duce până la a întrerupe turneul. O anexă pe care nu au respectat-o şi cu siguranţă că dacă nu exista o a doua formaţie, Winterhorde, am fi pus punct acestui turneu.

 

Un turneu înseamnă în primul rând bani pentru cazare şi transport. Dacă trupa cântă gratis cine plateşte cazarea şi transportul???

 

După “concertul” din Elveţia am avut o zi grea, a trebuit să aşteptăm un nou microbuz care plecase din România. S-a aşteptat la un Motel, la care a fost şi cazarea, unde era un restaurant. Ghinionul a făcut ca acesta să fie închis, motivul fiind cât se poate de simplu: în acel oraş (turistic dealtfel!) marţea este zi liberă, atât pentru magazine cât şi pentru restaurante & co! Am vrut să terminăm turneul, aveam un contract pe care ştim că l-am respectat, chiar dacă au fost cheltuieli suplimentare... (cheltuieli plătite de Promusic Prod. fără comentarii).

 

S-a ajuns la Madrid unde Olii (voce) a fost varză. De ce ne-a fost frică, nouă promoterilor, nu am scăpat: excesul ce alcool, tutun şi altele i-a afectat gâtul, fiind pus în situaţia de a merge la un control medical. Poate vă amintiţi că anul trecut trupa a mai trecut prin aceste probleme. Păi dacă aceşti zei ai black-ului nu sunt conştienţi că o voce trebuie îngrijită şi că trebuie să-ţi tratezi fanii cu respect ( cu o voce adevărată şi nu cu una buşită) atunci de ce ne mirăm că trupa sună cum sună în concerte???

 

După ce turneul s-a terminat şi din cauza exceselor făcute de Catamenia le-am comunicat faptul că reziliem contractul de booking şi trupa e obligată să-şi plătească cazarea în Budapesta din banii care trebuiau încasaţi în Elveţia.

 

 

 

Pentru a înţelege pe deplin cele întâmplate: faptul că trupa Catamenia a acceptat să cânte gratis a însemnat că şi-au tăiat singuri craca. Banii din acel concert erau destinaţi pentru cazarea în zilele în care nu au fost concerte, respectiv pentru ultimele zile. Dacă ei au acceptat să cânte gratis înseamnă că au fost conştienţi că nu vor avea bani pentru cazare la Budapesta.

 

Legat de mic dejun şi masă: acestea trebuiau asigurate de către promoterul local şi chiar dacă în unele locuri au lipsit cafeaua sau biscuiţii, am asigurat noi masa din bugetul turneului. Deci nu e greu de înţeles: cânţi pe bani ca să ai cu ce plăti şi cumpăra diverse...

 

Doresc să afle toţi promoterii că trupa Catamenia cântă şi gratis!... se pune problema: din ce bani îşi vor plăti transportul şi eventualele alte cheltuieli?

 

 

 

Am aflat după ce am venit din turneu că aceşti băieţi cuminţi au avut o altercaţie şi cu Crematory. Iată ce s-a întâmplat:

 

Pentru a aduce de la Budapesta în România trupele Crematory şi Catamenia ( pentru Maximum Rock Festival) am pus la dispoziţie acelaşi microbuz de 17 + 2 locuri. Pentru cei care nu cunosc, Crematory au venit în Romania şi cu copilaşul de numai 3 ani al Katrinei şi al lui Markus. În momentul în care Crematory au ajuns la microbuz, trupa Catamenia era instalată în microbuz şi-şi făcea „siesta”. Faptul că finlandezii au cerut şoferului să oprească din 15 în 15 minute pentru toaletă, că de’ alcoolul atacă şi vezica, plus mirosul de “primăvară” ce-l emanau băuturile servite în exces a făcut ca Markus să aibă curajul să le interzică să mai consume alcool în maşină. Băieţii din Catamenia au fost aşa de trezi încât au sărit la gulerul lui Markus, fiind nevoie de intervenţia lui Harald Heine (bass), cel care din câte am înţeles a participat şi la înregistrările materialului semnat Catamenia, pentru a aplana conflictul.

 

O cursă Budapesta –Cluj, care normal se face în maxim 6 ore a fost făcută în peste10 ore.

 

 

 

Concluzie:

 

Nu trebuie decât să deschideţi ochii şi să judecaţi. Se pare că trupa e supărată... Da , trebuie să fie supărată fiindcă şi-au tratat fanii doar cu prezenţa şi nu cu muzica lor. O trupă care în 2 săptămâni nu reuşeşte să aducă în faţa publicului nici măcar un concert decent nu mai merită atenţia fanilor. Dacă trupa are impresia că poate fenta publicul prin simplul fapt că dă autografe sau se pozează cu ei se înşală!!! Publicul plăteşte biletul pentru muzică şi nu pentru a vedea nişte legume pe scenă.

 

 

Nelu Brînduşan – Promusic Prod.

 

si varianta celor de la Catamenia:

http://www.catamenia.net/news.php?news_id=164

Tero and European Tour 2006 (01.11.2005)

 

To prevent the annoying speculations of how things went in European Tour and why Tero is not anymore in the band, we decided to make an official statement regarding the situation.

 

When finishing the Russian Tour, Tero informed at the train station of St. Petersburg he wont continue to the European Tour with us, but he'll go back to Moscow. We do not know the exact reason for this, but we have seen how things turned out - he simply followed our Russian promoter there. Thank you for these years and good luck in the future, Tero.

 

European Tour - Managers from ProMusic Productions/Romania were totally rip-offs and did not care about bands at all from the start. They broke every paragraph in the contract, but still we continued the tour for the sake of the fans and local promoters. Managers did not provide us decent breakfasts, meals and not even water. We had to sleep in a really small bus, guitars broke down cause of the madman drivers, one night spent in a parking lot in Switzerland waiting another bus to come cause the previous one broke down near Milan which caused that everyone of us got really sick - Olli's voice was gone, everyone else in severe flu and ProMusic could not care a less - only after arrival to Madrid, the local promoter took Olli to pharmacy/doctor. After the last show we went to Budapest where there should have been hotel provided from 24th to 27th of October as agreed, but guess what - NO! They just left us there, broke the promise and contract so we had to pay everything ourselves.

 

Thank you really much fans, local promoters and Winterhorde. You kept us going on and you're the reason why we did not cancel the tour! Fuck off Nelu and Dana from ProMusic Prod!

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Asta se intampla cand ti se urca vedetismul la cap si cand te uiti la prea multe filme si "rockumentare" care iti infatiseaza o viata de turneu fara griji, plina de alcool si distractie.

 

O mare parte din vina o are insa si promoter-ul roman, care, in ciuda faptului ca formatia a incalcat flagrant contractul, a preferat sa continue turneul.

 

Iar faza cu "am vrut sa cantam pentru fani" e atat de fumata incat ma urc in varful dulapului si rad.

Link to comment
Share on other sites

ce pot sa zic este ca la Maximum Rock, mie nu mi-au placut :o , am stat prea aproape de boxe? :( a fost sonorizarea proasta? :) A LIPSIT CUMVA CLAPARUL??? :) au cantat ei ca p*l@?? :) probabil ca a fost cate putin din fiecare.... B)

-din punctul asta de vedere:

*pt. Catamenia un ;)

*pt. organizatori un "Da ce, voi sunteti perfecti fratzilor?? ;) "

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.