www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

salut,ma intereseaza un drummachine moca pentru notebook.[acer aspire d255].motivul?-portabilitatea .

am gasit pe net tot felu de glume proaste ,sau variante pentru pc la care nu se vad toate butoanele din cauza rezolutiei limitate de la notebook.

momentan lucrez cu hydrogen,dar imi displace profund faptu ca trebuie bibilit fiecare cinel ,premier etc,plus ca are prostul obicei sa piarda fisierele salvate-deci muulta munca-pirduta aiurea.

m-ar interesa un drummachine cat mai simplu,eventual unul cu cat mai multe loopuri de tobe.

thx guys.

Posted

e un program mai vechi produs de propellerheads - cei care fac reason. acum se da gratis. e bun pt ca merge pe ideea asta de pattern-uri. el emuleaza doua synth-uri: roland tb303, roland tr 808 si drummachine-ul roland tr 909.

el e mai mult pt chestii techno etc, dar vezi, poate iti foloseste totusi la ceva. are avantajul ca poti sa bagi si synth-uri, ca sa ai si o armonie cu tobele.

uite aici link-ul: http://www.rebirthmuseum.com/

ps: vad ca lucrezi cu hydrogen. trebuie sa stii ca rebirth nu merge pe linux. eu am tot incercat sa il instalez, dar nu am reusit. daca totusi te ambitionezi tu, vezi poate il faci cumva sa mearga cu http://www.playonlinux.com/en/. oricum, cel mai bine incerci pe windoze, ca sa nu iti bati capul :P

• Like 1
Posted (edited)

am windows 7 ,sper sa mearga,thx man !!

Ai macar 2G RAM ? daca nu instaleaza-ti XP ...oricum cu W7 mai nimic nu functioneaza .ca lumea ,,

mai insista si cauta FREE DRUMMACHINE ...vei gasi cateva ..care-ti convin .dar fara bibilit greu vei gasi ce vrei exact ,,,

cu loop-uri e mai multa munca ,,,cand inveti 1000 -3000 de loop-uri ? chiar daca ai pe genuri stiluri bine organizat ...

mai repede programez ptr o piesa dacat sa caut prin mii de loopuri .

Dar cauta MIDI drummachine si Free MIDI file , sunt forte multe ..dar de obicei nu se potrivesc la ce vreau eu asa ca loop folosesc mnumai ptr prima faza de construierea unei piese ..apoi finisez cand se contureaza piesa ..si programez exact ,,

Am in drummachine in R8 500 loop-uri . gata programate si inca 500 MB loopuri audio , si mai am 500MB de la un BOSS drummachine tot audio loop...dar de obicei nu se potrivesc ,,am si KORGPad cu Ezdrummer. ce are si multe loop-uri si un player.mixer ptr loopuri ,,,niciodata nu nimeresc cea ce vreau ...

Ptr ceva simplu gasesti loopuri multe ..

din aceasta cauza am facut rost de drummachine cu Pad-uri si bat manual ,,ritmurile ...acum as vrea paduri ptr sa bat cu bete de toba cu degetele pe pad mic nu pot sa execut anumite formule ritmice ..etc etc ...

Edited by karpi
Posted

Eu n-am avut experiente negative cu Win7, dar e adevarata recomandarea cu RAMii. Atata tot ca n-as zice 2GB ci as muta si mai sus limita. Daca ai 4GB RAM atunci merita Win7. Respectiv, cum a zis si Karpi. Un MIDI controller si EZDrummer. Eventual iti faci fisiere MIDI dinainte, le compui tu sau le gasesti, pui EZDrummer pt ele si poti sa le dai trigger de pe taste asignate ... si aproape ca poti canta live. Daca mai ai si un MIDI controller de picior atunci chiar poti face live. Am un prieten care face asta si functioneaza treaba, cu minim timp de obisnuire.

Posted

ma intereseaza pentru muzici mai ...electronice sa zicem.

Nu ştiu ce sunete vrei tu, dar eu, ieri căutam ceva care sună asemănător cu LinnDrum. Am dat peste asta JM-1. Nu are multe setări, dar eu unul sunt foarte mulţumit de el, pentru beaturi de genul New Order, 80's disco.

Eu ţi-aş recomanda să foloseşti două. Unul care îţi vine ţie la îndemână pentru a-ţi crea beaturile, de genul Hydrongen şi un VST prin care să poţi trece midi-urile create.

Posted

astept in continuare sugestii .

am niste softuri profi de drum dar nu le pot folosi din cauza ecranului mic nereglabil de la notebook.

chiar un drum looper ar fi ideal.

ala din cubase era genial ,tin minte ca se lucra excelent cu el..

Ti-am scris ce sti eu ca exista FREE

Nu este clar ce intelegi tu prin "drummachine " , in PC folosesti softuri mult ,mai "user friendly " ..

Un "pianoroll" MIDI accepta VST-uri SF2 PLAYER-E cu tobe super dinamice de ex "rgc Audio -sfz+ " care reda fisiere SF2 ,,gasesti foarete multe free ..instrumente de toatre felurile si SF2 tobe "live" ..de ex "ns bigkit 6 etc...pun un snapshot ..ca mi-e lene sa scriu atat ...

post-902-0-78556500-1377288554_thumb.jpg

acestea sunt doar cateva din seturile free de pe net ...unele sunt dinamice altele doar garnitura complata cata un ton ..

De fapt tu ai avea nevoie de un Fruitty Loops simplu .chiar unul mai vechi ..sa nu-ti ocupe mult spatiu si sa nu haleasca CPU ,,

KORG PAD cu Win 7 nu am reusit sa flosesc ..latentza enorma !! am instalat pe un P cu XP de trei ori mai slab decat cel cu Win7.cu doar 1G RAM SI FUNCTIONEAZA PERFECT ..

cu Cubase apare oi mica diferenta dar pun "auto quantise "la "record "si le trage pe timp exact ..si oricum depinde ce MIDI fike am ..unele ce au multe efecte inglobate se citesc cu intarziere fata de cele fara efecte ..si oricum trebuie aliniate cu "+/- timing ".

MIDI faa de audio(wave sau mp3)loop ai avantajul ca poti sa schimbi tepoul in limite largi ,,cea ce la audio poti numai in limite foarte reduse ..

Asa ca audio artrebui sa ai colectie enorma de mii de loop-uri ptr diferiti BPM ...

dar daca folosesti doar doua trei tempouri merge si cu audio ..

Te inscrii pe AcidPlanet vezi acolo ca se dau multe loop-uri free ptr. membri mai ales ptr muzica electronica , in plus ai sute de amatori si profesionisti cu muzica electronica bazata pe loop-uri ...

Posted

astept in continuare sugestii .

am niste softuri profi de drum dar nu le pot folosi din cauza ecranului mic nereglabil de la notebook.

chiar un drum looper ar fi ideal.

ala din cubase era genial ,tin minte ca se lucra excelent cu el..

Ti-am scris ce sti eu ca exista FREE

Nu este clar ce intelegi tu prin "drummachine " , in PC folosesti softuri mult ,mai "user friendly " ..

Un "pianoroll" MIDI accepta VST-uri SF2 PLAYER-E cu tobe super dinamice de ex "rgc Audio -sfz+ " care reda fisiere SF2 ,,gasesti foarete multe free ..instrumente de toatre felurile si SF2 tobe "live" ..de ex "ns bigkit 6 etc...pun un snapshot ..ca mi-e lene sa scriu atat ...

post-902-0-78556500-1377288554_thumb.jpg

acestea sunt doar cateva din seturile free de pe net ...unele sunt dinamice altele doar garnitura complata cata un ton ..

De fapt tu ai avea nevoie de un Fruitty Loops simplu .chiar unul mai vechi ..sa nu-ti ocupe mult spatiu si sa nu haleasca CPU ,,

KORG PAD cu Win 7 nu am reusit sa flosesc ..latentza enorma !! am instalat pe un P cu XP de trei ori mai slab decat cel cu Win7.cu doar 1G RAM SI FUNCTIONEAZA PERFECT ..

cu Cubase apare oi mica diferenta dar pun "auto quantise "la "record "si le trage pe timp exact ..si oricum depinde ce MIDI fike am ..unele ce au multe efecte inglobate se citesc cu intarziere fata de cele fara efecte ..si oricum trebuie aliniate cu "+/- timing ".

MIDI faa de audio(wave sau mp3)loop ai avantajul ca poti sa schimbi tepoul in limite largi ,,cea ce la audio poti numai in limite foarte reduse ..

Asa ca audio artrebui sa ai colectie enorma de mii de loop-uri ptr diferiti BPM ...

dar daca folosesti doar doua trei tempouri merge si cu audio ..

Te inscrii pe AcidPlanet vezi acolo ca se dau multe loop-uri free ptr. membri mai ales ptr muzica electronica , in plus ai sute de amatori si profesionisti cu muzica electronica bazata pe loop-uri ...