vdanciu Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Poate s-a mai discutat dar intreb si eu: de ce se aplica regula ca fiecare cuvant din titlu sa fie schimbat astfel incat sa inceapa cu majuscula? In limba romana nu ajuta la nimic, as zice ca dimpotriva. 4
FiveseveN Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Pe scurt: pentru că așa e platforma IP.Board ("softul" forumului). După cum vezi toate butoanele, etichetele, link-urile etc. sunt în engleză, deci n-ar trebui să te surprindă aplicarea title case. N-ar fi greu de modificat, dacă e într-adevăr o problemă.
vdanciu Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Eu nu o vad ca pe o problema ci ca pe o posibila imbunatatire a forumului. Daca e prea complicat, probabil ca nu merita. Am vazut ca si alte forumuri au probleme de genul asta iar in engleza apar modificari cum ar fi: "Don'T" sau "Aren'T".
vektor Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Nu e rocket science, doar o mostenire de la germanici. http://grammartips.homestead.com/caps.html
vdanciu Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Eu ma refeream la forumul asta care e preponderent in limba romana. Voiam sa stiu daca e cu intentie lasata regula asta sau poate administratorii forumului vor lua in considerare sa nu mai schimbe titlurile automat. @vektor remarca ta nu e la obiect pentru ca intrebarea mea nu era "De ce unele limbi au regula asta?". Bauiesc ca-s in sectiunea potrivita de a discuta despre forum si nu despre ortografia limbilor de origine germanica.
Recommended Posts