www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Care Chitara E Mai Buna?


d4v3able
 Share

Recommended Posts

Ma gandesc sa imi iau o chitara eletrica si am 2 variante. Un epiphone sg g-310 sau un fender affinity telecaster. Care este mai buna?

 

În primul rînd, te invit să ceri prin mesaj privat unui administrator/moderator să-ți șteargă topicul și să postezi în topicul oficial Threadul oficial : ce chitara sa imi iau ! Asta pentru a nu mai aglomera forumul inutil, după cum s-a mai spus și altor 7985732987458 utilizatori înaintea ta, care au deschis cîte un topic similar.

 

În al doilea rînd, "bunătatea" (calitatea) unei chitare este pur subiectivă. Din punct de vedere fizic, prea puține spre niciuna se rup/strică etc, deci ajungem la aspectele esențiale, într-o ordine aleatoare: forma (să-ți placă ochiului), aspectele de ergonomie (să ți se așeze bine pe corp și în mîini) și sunetul (tonul). Toate cele 3 depind 100% de tine, deci se impune să le testezi personal. Partea a treia, legată de sunet, mai depinde și de amplificatorul pe care-l vei folosi, de genul muzical abordat, de buget și nu în ultimul rînd de mîinile (de data asta, în sensul de "pricepere") a interpretului.

 

Așadar, sfatul cel mai bun pe care pot să ți-l dau în asemenea chestiuni este: mergi și probează! Ce-ți place, cumpără! Nu mai citi zeci de review-uri, nu mai asculta sute de păreri! Niciuna din cele 2 nu se va rupe prea curînd, deci legat de construcție cred că nu-s diferențe considerabile. Restul aspectelor, așa cum am mai punctat și insist, sînt pur subiective și le poți decide doar tu!

 

Succes!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.