Makkos Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Salut , Din cauza ca am primit foarte multe pareri despre cum ar trebui realizata finisarea unei chitari , am decis sa intreb aici care ar fi metoda cea mai indicata . Ideea e asa... eu am un corp de LP pe cere l-am curatat de vopseaua originala , din cauza ca are unele defecte ( lovituri , zgarieturi adanci ) am decis sa folosesc un chit pentru lemn pentru a o aduce intr-o stare mai buna . Pe mine ma intereseaza care ar fi cea mai buna modalitate de realizare a finisului chitarii , de la vopsire pana la straturile superioare de lac... si alta intrebare a mea ar fi ... ar trebui sa folosesc un grund ? Deci...care este metoda cea mai eficianta pentru realizarea acelui finish lucios al corpului chitarii ? Ce tipuri de lacuri si vopsele sunt cele mai indicate Mersi anticipat ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fore Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 subscriu.si eu sunt interesat.am citit si eu pe net tot felul de chestii "dubioase" dar,inca sunt putin in dilema.(poate putin mai mult chiar) Daca ar posta cineva un tutorial(pentru incepatori) de la cum se face,pana la efectiv ce fel de materiale trebuie folosite ar fi frumos(si util). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgeekoo Posted April 30, 2013 Share Posted April 30, 2013 Cel mai practic: la o vopsitorie de automobile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makkos Posted April 30, 2013 Author Share Posted April 30, 2013 Sa sti ca nu e neaparat cel mai bun lucru sa te duci la o vopsitorie , daca nimeresti la un service , sa zicem mai prost , atunci nimeni n-o sa-ti faca o vopsire de calitate cum ceri , cei care lucreaza in domeniul auto nu au timpul si caracterul necesar pentru o astfel de lucrare. sa sti ca si eu m-am gandit sa duc chitara la un vopsitor , dar la sugestiile mai multor oameni am renuntat la idee . Daca ai putina experienta poti si singur sa faci o asemenea lucrare , de timp nu duc lipsa , de rabdare nu ma plang , si experienta am destula cat sa pot sa-mi asum riscul . Eu vreau doar sa stiu care este procedeul si materialele cele mai potrivite pentru o lucrare cat mai calitativa . Toate cele bune - Robert Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 30, 2013 Share Posted April 30, 2013 (edited) Ideea era că ei au mijloacele și expertiza necesară. Dacă au și "timpul și caracterul" e discutabil; dacă sunt motivați corespunzător (financiar) cred că le găsesc. Dacă insiști s-o faci singur pe lângă materiale și timp vei avea nevoie și de unelte (pistol și compresor dacă nu te satisfac soluțiile la spray, hârtie abrazivă, buffer etc.), spațiu adecvat și mult elbow grease. În rest se găsesc multe tutoriale despre acest subiect, e.g.: Edited April 30, 2013 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makkos Posted May 2, 2013 Author Share Posted May 2, 2013 Toate aceste scule nu ar ridica problema ... doar cea mai mare nelamurire a mea ramane alegerea produselor cu care sa-mi fac treaba . Voi ce Produse , Firme recomandati , pentru lacuri , vopsele , etc . ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fore Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Finish-ul se poate face si fara spray gun? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Doar cu vopsea și lac la spray. Sau dacă te simți ambițios poți face French polish. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts