www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cea Mai Buna Metoda De Finisare A Unei Chitari ...?


Makkos
 Share

Recommended Posts

Salut ,

Din cauza ca am primit foarte multe pareri despre cum ar trebui realizata finisarea unei chitari , am decis sa intreb aici care ar fi metoda cea mai indicata .

Ideea e asa... eu am un corp de LP pe cere l-am curatat de vopseaua originala , din cauza ca are unele defecte ( lovituri , zgarieturi adanci ) am decis sa folosesc un chit pentru lemn pentru a o aduce intr-o stare mai buna .

Pe mine ma intereseaza care ar fi cea mai buna modalitate de realizare a finisului chitarii , de la vopsire pana la straturile superioare de lac... si alta intrebare a mea ar fi ... ar trebui sa folosesc un grund ?

Deci...care este metoda cea mai eficianta pentru realizarea acelui finish lucios al corpului chitarii ? Ce tipuri de lacuri si vopsele sunt cele mai indicate

 

 

Mersi anticipat !

Link to comment
Share on other sites

Sa sti ca nu e neaparat cel mai bun lucru sa te duci la o vopsitorie , daca nimeresti la un service , sa zicem mai prost , atunci nimeni n-o sa-ti faca o vopsire de calitate cum ceri , cei care lucreaza in domeniul auto nu au timpul si caracterul necesar pentru o astfel de lucrare.

sa sti ca si eu m-am gandit sa duc chitara la un vopsitor , dar la sugestiile mai multor oameni am renuntat la idee . Daca ai putina experienta poti si singur sa faci o asemenea lucrare , de timp nu duc lipsa , de rabdare nu ma plang , si experienta am destula cat sa pot sa-mi asum riscul . Eu vreau doar sa stiu care este procedeul si materialele cele mai potrivite pentru o lucrare cat mai calitativa .

Toate cele bune - Robert

Link to comment
Share on other sites

Ideea era că ei au mijloacele și expertiza necesară. Dacă au și "timpul și caracterul" e discutabil; dacă sunt motivați corespunzător (financiar) cred că le găsesc.

Dacă insiști s-o faci singur pe lângă materiale și timp vei avea nevoie și de unelte (pistol și compresor dacă nu te satisfac soluțiile la spray, hârtie abrazivă, buffer etc.), spațiu adecvat și mult elbow grease. În rest se găsesc multe tutoriale despre acest subiect, e.g.:

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.