Guest lo_gain Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Salut. Am studiat la bass cand dintr-o data nu am mai avut volum,si nu e cablul de vina. am nevoie de niste sugestii. Care ar putea fii cauzele? Asta e bassul: http://www.fender.com/squier/series/vintage-modified/vintage-modified-jazz-bass-70s/
Dan Damian Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Presupunand ca problema este intr-adevar de la bas si nu de la amplificator, probabil s-a dezlipit un fir in interior. Daca vrei sa verifici singur, trebuie sa demontezi placuta metalica pe care sunt montate potentiometrele si mufa jack. Gasesti pe net scheme electrice pentru basul tau si urmaresti sa fie toate firele la locul lor.
FiveseveN Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Care ar putea fi cauzele? electronica basului eventuale efecte, dacă folosești cablul dintre efecte și amplificator preamplificatorul circuitul de comutare/muting, dacă există amplificatorul de putere sursa de alimentare cablul de alimentare priza difuzorul cablul de la amplificator la incintă etc. 1
impaiatu Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Un bun prieten d'al meu si-a cumparat un bas cu doze active, alimentate de o baterie situata in cavitatea dozelor. Intreb, atat in numele lui cat si al curiozitatii mele personale; ce se intampla cand "moare" bateria? Scuze daca e pe langa subiect dar m-am gandit ca poate are vreo legatura cu problema expusa mai sus.
Dan Damian Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Cand moare bateria nu mai functioneaza circuitul activ. Daca basul are switch pasiv/activ atunci poti in continuare sa canti pe el pasiv. Aviz celor care isi cumpara basuri active 1
bbcelrau Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Bass-ul tau e unul pasiv ,deci 90 % s-a desprins un fir , cel mai probabil de la mufa jack. Bass-urile active sunt de mai multe feluri: cu doze active ( cu electromagnet care necesita alimentare) ;cu doze pasive si preamplificator sau combinatii .Pe vremuri existau si difuzoare cu electromagnet (trebuia sa le alimentezi cu 220v). Am avut si pasive si active (bass-uri) insa chestia cu bateria pentru mine cel putin nu e deranjanta ,trebuie schimbata doar la cateva luni (cu conditia sa nu uiti mufa in chitara) . 1
impaiatu Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Cand moare bateria nu se mai aude nimic Merci frumos. E vorba de un bas activ numai.
Recommended Posts