www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Am Nevoie De Putin Ajutor, Dilema Cu Un Potentiometru

Andrei Urucu

Recommended Posts

Salut RGC-istilor, am si eu o problema/dilema am un bas ibanez sr300 al carui potentiometru de style sweeper s-a stricat acum ceva timp si singura mea optiune in acel moment a fost sa-l schimb cu unul de la un radio de 250kohm. Nu prea merge asa cum trebuie si caut sa il inlocuiesc cu unul de 50kohm ce are impedanta originala. Am cautat pe mai multe site-uri insa nu gasesc nicunde ce am eu nevoie si as dori, daca se poate, sa ma ajute cineva.

Potentiometrele Alpha nu sunt ,din pacate, de calitate buna. Am auzit o gramada de injuraturi la adresa lor.

Adevarul este ca toate potentiometrle ieftine sunt de kko si cedeaza repede daca sunt frecate.

La bas cred ca ai nevoie de un potentiometru cu guler lung, chestie care nu se prea gaseste prin Romania. Ibanez nu vinde decat toata electronica la pachet 3EQ1EQB3B_1M_01.jpg

Ca sa te pot ajuta trebuie sa stiu care este potentiometrul care trebuie schimbat (din imagine) si eventual niste dimensiuni.

Eu imi cumpar piesele originale Ibanez de la astia: http://www.cottamguitars.co.uk/ . Au avantajul ca sunt mult mai experimentati, mai flexibili si mai rapizi decat M&C iar preturile sunt ok.

Edited by serby