www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Parere Chitara Noua


metallicu
 Share

Recommended Posts

Salut RGC! Se cam apropie vremea sa imi cumpar si eu o chitara noua . As avea nevoie de parerea voastra pentru urmatoarele modele pe care am pus ochii! Mentionez ca bugetul meu nu depaseste 1200RON si nu ma intereseaza "scule la mana a doua". Eu asa avea nevoie de ea pentru a canta melodic death metal, thrash si deathcore...deci chestii mai extreme. Ce imi recomandati dintre aceastea?

http://www.senia.ro/kx5-bkm-chitara-electrica-cort-28698-3

http://www.senia.ro/x-6-bk-chitara-electrica-cort-33062-3

http://www.senia.ro/evl-k2-bks-chitara-electrica-cort-31153-3

http://www.magazinuldemuzica.ro/Kramer-Guitars-Vanguard-FR-440S-BKM-_-57132.html

http://www.magazinuldemuzica.ro/Schecter-SGR-by-Schecter-C-1-Satin-BK-_-56172.html

Ar fii ok daca mi-ati recomanda unul dintre aceste modele, nu altele, deoarece astea imi plac cel mai mult!

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Cauta o chitara cu bridge fix , model de superstrat sa fie comoda ( daca-ti iei flying V de exemplu o sa te chinuie pozitia pana te obisnuiesti cu ea) ca sa inveti la chitara trebuie sa ai tragere inspre instrument , nu sa-ti dea dureri de spate.

 

 

Eu zic ca pornesti din start cu stangul pt ca nu vrei sa te uiti si la piata second hand , de ce? pt ca gasesti instrumente la 40% din pretul initial , in stare foarte buna, cu case si in plus de ce o chitara veche de 1-2 ani e posibil mai buna decat una noua din magazin? pt ca avut timp lemnul sa se aseze, daca cumperi ceva online vad ca esti din targoviste poate iti trimit aia ceva nasol. nici nu poti sa testezi , sau sa zicem ca ai magazin acolo MCmusic sau ceva, si vrei o chitara nu o au pe stock , iti trimit modelul respectiv insa nu poti sa o probezi si o sa ai doar 1 optiune ,care poate avea defecte sau poate nu-ti vine bine la mana.

 

Am cumparat pana acum in decurs de 2 ani , 6 chitari second hand si nu am avut probleme cu nici una , 2 din 6 erau ca si noi , cu tipla pe ele luate la sub 50% din pretul de magazin, cu banii ramasi iti poti lua spre exemplu amp,efecte, vst, monitoare, imbunatatesti chitara.

 

 

Daca as fi in locul tau , m-as uita spre un Ibanez rg321mh (corp mahon. bridge fix , chitara foarte comoda, griff subtire perfect pt invatat si fluiditate la inceput ) daca nu-ti plac dozele le schimbi , doza din bridge cu ceva mai suparat.

 

Daca nu-ti surade ideea de ibanez pe care-l gasesti second hand intre 500-650 ron atunci te poti uita la un Cort , neaparat cum zice dgeekoo fara floyd, orice chitara ti-ai lua in pretul asta sa nu aiba floyd. Cort fac chitari foarte decente, lemn bun isi merita banii .

Edited by Jig
Link to comment
Share on other sites

Cant de 1 an la chitara si am incercat cateva modele, deci nu e problema ca as fii neconfortabil cu vreun model. Cred ca ramane batalia intre Cort KX5 si Shecter SGR C1, caci ambele sunt cu bridge fix si au forma strat. Presupun ca se descurca bine ambele la muzica "suparata"? Sa inteleg ca pot avea incredere in Cort? Si cu probatul nu e o problema ca am de gand sa merg sa o probez personal la Bucuresti.

Daca doriti dati-mi niste alternative la mana a 2-a ca sa imi fac si eu macar o parere...sa vad ce pierd, ca sa zic asa!

Link to comment
Share on other sites

Si eu ti-as recomanda tot o chitara cu bridge-ul fix.

 

In legatura cu chitarele Cort, eu zic ca sunt super-ok pentru gama asta de pret, poti avea incredere. Spre exemplu, te-ai mai putea uita eventual la asa ceva, chit ca e mai ieftina - mi se pare ca au si pe negru ;). Am chitara asta de o luna de zile si imi place mult ce-i poate pielea - merge bine pentru chestii "suparate" (si nu numai!), pacat ca ma limiteaza amplificatorul...

Link to comment
Share on other sites

Eu m-as uita foarte atent la noua serie Desolation de la Charvel, la cat costa mise par un best buy pentru ce vrei tu:

 

http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=1838 la cat costa, daca nu esti foarte pretentios cu finisajul care e mai simplu e foarte ok - poate in viitor sa ii schimbi dozele cu ceva mai bun.

http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=1841 e ceva mai scumpa, dar vine cu imbinare tip set neck ce iti ofera sustain mai bun su un ton ceva mai plin, in plus are doze active si e mai bine finisata

http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=1834 acelasi lucru ca si cea de mai sus, dar cu alta forma

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.