www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Zoom G5?


Recommended Posts

Zoom G5: l-a probat cineva? Existã prin ceva magazine românești fizice (nu doar online, vreau sã zic)?

 

Review-urile sunt promițãtoare și mi se pare o sculã foarte OK, care mã tenteazã, la prețul respectiv.

 

M-ar interesa și opinii despre G3 și Zoom în general (tot aud de "tonul Zoom" specific, care le place unora), deoarece n-am nicio experiențã cu Zoom.

 

Avantaje/dezavantaje fațã de Vox Tonelab, Kork Toneworks, Fender Mustang, Line 6, Boss, Digitech etc. (în aceeași gamã de preț)?

 

Nu sunt deloc un "tube purist" (hai s-o zic pe șleau - în din ce în ce mai multe aplicații tehnologia tube mã enerveazã de-a dreptul, prea puțin și ambiguu plus pentru prea mult deranj, inclusiv financiar), așadar un Zoom G5 mi-ar putea deveni cel mai bun prieten (e ironic faptul cã are un tub onboard...).

 

Am cãutat pe forum dupã "zoom g5", dar nu merge, "g5" e un termen prea scurt.

 

Merci!

Link to comment
Share on other sites

Chiar acum o oara i-am dat mesaj lui Andrei de la MC,intrebandu-l daca il aduc pe viitor.Si eu sunt interesat de el si chiar ar fi smecher sa il avem in tara.

Am ascultat si

si mi se pare de departe unul dintre cele mai "realiste" procesoare. Edited by radu_guitar96
Link to comment
Share on other sites

Mi s-a spus pe privat să caut cu ghilimele "zoom g5" și a mers, dar am găsit doar un topic (pe care acuma îl parcurg), unde este menționat doar tangențial.

Am pornit și pe forumul MC un topic, alaltăieri. Nu-l au, nu știu dacă-l vor aduce curând.

Pe mine m-a impresionat tonul ăsta (pe lângă alte chestiuni):

 

 

Review-urile și filmele de pe youtube le-am văzut cam pe toate, cred, mă interesează și păreri din experiență directă a celor de pe RGC.

Link to comment
Share on other sites

M-ar interesa și opinii despre G3 și Zoom în general (tot aud de "tonul Zoom" specific, care le place unora), deoarece n-am nicio experiență cu Zoom.

 

Nu mai e cazul. Dacă iei un Zoom G2, G7, generaţiile mai vechi şi le compari cu astea noi, nu mai au absolut nici o legătură. Alt procesor, alt software.

Pe forum singurul pe care l-am văzut, e la mine acum, Zoom G3. În rest n-am prea văzut. La Mcmusic am văzut că au G3 pe stoc, probabil o să aducă şi G5.

 

Astea excelează în primul rând prin numărul uriaş de posibilităţi care ţi le oferă de a combina efectele între ele. Ai o groază de efecte pe care le poţi combina între ele aproape cum îţi trece prin minte. Vrei 6 (în cazul G3) sau 9 (în cazul G5) Tube Screamer puse unul după altul, poţi face asta. Treaba asta o poţi face cu majoritatea efectelor.

 

Tubul de la G5 mi se pare că e folosit la un singur efect, un booster. Nu este în preamp sau ceva de genul.

Link to comment
Share on other sites

Din câte m-am documentat eu, tubul oferă un boost analogic de până la 16dB, e înafara preampului (de aceea boost-ul nu poate fii înregistrat prin USB), și poate colora semnalul (foarte plăcut, după unii; există două potențiometre reglabile în interiorul unității pentru modificare coloraturii, din câte am înțeles, complementare potențiometrelor de la exterior pentru setarea boost-ului).

 

Ce părere ai despre G3 ca și calitate a tonului și dinamică? Mă interesează mai ales dacă poți scoate niște clean ultra-curat (un fel de pleonasm tocmai s-a petrecut aici) cu el. Am înțeles că chipul DSP și softul e același cu G5.

 

Merci pentru opinie, o, fan of Schuldiner.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.