www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Vreau Sa.mi Iau Chiatara


nikon
 Share

Recommended Posts

Salut, sunt nou pe aici deci daca am pus topicu gresit, IERTARE.Vreau sa imi iau o chitara si mai inainte am vazut eu cam care este diferenta intre cea acustica si clasica.Chestia e ca eu as vrea sami iau una classica ca e mai ieftina, da vreau o parere a unui "experimentat". :)).Se merita una acustica pentru ca eu cred ca nu e mare diferenta intre acustica si clasica.

O alta intrebare e ca daca imi iau o chitara electro-acustica stiu ca are microfon inauntru sau ce va de genu si niste reglaje: ce sunt acele reglaje si ce imi mai trebuie pe langa ea(preamplificator....).Multumesc, alte sfaturi si treburi sunt bine venite! :rock: nu sunt si classice cu microfon inauntru?

Edited by nikon
Link to comment
Share on other sites

Încerc să răspund, punctual:

 

0) Există topicul oficial Ce chitară să-mi iau, acolo e locul acestui post.

 

1) Alea cu "microfon înăuntru" au prefixul "electro-" în faţă, deci sînt "electroacustice", respectiv "electroclasice". Şi n-au, de fapt, microfon înăuntru, ci nişte doze piezoelectrice, dacă nu mă înşel. Iar acele "reglaje" sînt potenţiometre de volum şi egalizare, cred, cum ai avea la nişte boxe.

 

2) Există şi electroclasice, cum am scris mai sus. Dar îţi mai trebuie şi un amplificator pentru orice chitară "electro-". Cred că merge şi printr-un sistem de boxe, dacă ai acasă ceva bunicel. Singure, adică fără boxe, se vor auzi la fel ca alea neamplificate, adică alea "ne-electro-".

 

3) Diferenţele între clasică şi acustică sînt multe şi le găseşti peste tot. După părerea mea, ce contează cel mai mult sînt corzile (de nylon pe clasică, de metal pe acustică), care te vor deranja mai mult la degete, pînă te înveţi, precum şi mărimea (cele clasice sînt mai mici decît acusticele obişnuite) şi stilul/tehnica recomandabil de cîntat. Acest ultim aspect se detaliază cam aşa: acusticele sînt în general folosite pentru piese folk, rock acustic, blues etc, cîntat cu pana sau cu degetele iar clasicele...pentru muzică clasică, cîntată în general cu degetele. Acuma n-o fi o blasfemie să cînţi cu pana pe clasică piese ca Nothing Else Matters (cu care încep mai toţi :) ), Unforgiven sau mai ştiu eu ce. Există şi profesionişti care fac aşa ceva.

 

Şi ar mai fi faptul că acusticele au gîtul mai îngust şi subţire decît clasicele, ceea ce le face mai uşor de manevrat şi cîntat.

 

Dacă n-ai vreo înclinaţie sau preferinţă deosebită pentru muzică clasică (caută pe Youtube "classical guitar" , respectiv "acoustic guitar" şi vezi exemple de piese pentru care se folosesc în general), ai putea începe cu acustică. Va fi mai greu să te obişnuieşti cu corzile mai tari, dar, de îndată ce faci bătături în buricele degetelor, progresul îţi va fi mai rapid decît pe clasică, după părerea mea, unde trebuie să te obişnuieşti cu gîtul mai lat.

 

Nu cred că e cazul să-ţi iei ceva "electro-", deci o acustică decentă ar fi de ajuns.

 

La firme şi modele exacte nu mă pricep, să-ţi recomande altcineva.

 

Părerile mele.

 

P.S. Am evidenţiat "în general" spre a se înţelege ce fac majoritatea chitariştilor, dar în niciun caz toţi şi în niciun caz nu există prescripţii clare. Nu e păcat să cînţi folk sau rock cu pana pe clasică, precum şi cu acustica faci ce vrei. Nu te arată lumea cu degetul pe stradă, nu rîde nimeni de tine, nu există reacţii adverse :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.