www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Volum Control Amplificator Fender Deluxe Vm, Rog Sugestii


Recommended Posts

Salutare tuturor,

 

Incep acest topic din dorinta de a gasi o solutie la o problema care imi da ceva batai de cap de cand mi-am luat ampul!

Dupa cum bine stiti, boala amp-urilor pe lampi (in special Fender) este de a urca rapid in volum, lucru constat si din experienta personala! pe scara 1-10, in camera deja 1.5 e foarte tare iar 2-3 incep vecinii sa urle :)))

 

La ampliful meu, maximul este cam 5-6, intre 6-10 nu sesizez nici o diferenta notabila! Deci, am nevoie de o solutie care sa-mi permita sa urce mai gradat in volum ca sa nu mai fie asa galagios pe scenele mai micute si in mediile in care zdrangan!

 

dupa ceva cautari pe net, un cunoscut mi-a recomandat urmatoarea solutie, pe cre n-am avut ocazia de a o testa, el fiin la cluj, eu in Bucuresti.

 

Omnisonic Volume box

http://omnisonicvolumebox.com/

 

si se gaseste pe e-bay la pretul de 25 $

http://www.ebay.com/itm/Omnisonic-Tube-Amp-Volume-Control-Box-/251043673047?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a735e73d7#ht_562wt_954

 

Nu am bani de un atenuator si prefer sa nu dau atatia bani pe unul, este dedicata in special amp-urilor cu un fx loop cum este si cazul meu!

 

Ce parere aveti si ce ati putea sa-mi mai recomandati ptr problema mea! Multumesc frumos!

Sanatate!

Link to comment
Share on other sites

90 de lei pe un potențiometru, o cutie și două jack-uri? Sounds legit.

Ai uitat să ne spui ce amplificator ai și dacă are FX loop. Dacă are, se poate face o chestiune identică cu cea de la Omnisonic mai ieftin. Sau un divizor rezistiv fix (care reduce volumul la 1/10 de exemplu), care ar fi și mai ieftin, și n-ai nevoie nici de cutie pentru că încape în mufă. Deci un cablu cu "atenuator" încorporat pe care-l bagi direct în loop ar fi cea mai simplă și ieftină soluție. Apoi e varianta potențiometrului (unde poți varia atenuarea). Apoi sunt opțiuni mai complexe, precum un atenuator cu loudness compensation. Sau, și mai "involved" ar fi să adaugi un circuit pentru a varia puterea amplificatorului, cum au mai toate modelele moderne (Fender SuperSonic, Marshall AFD100 și YJM100, Blackstar Series One etc.).

Link to comment
Share on other sites

Salutare,

 

Ms de feedback si informatii "FiveseveN"

 

Modelul amplificatorului pe care il am este cel mentionat in titlu, adica Fender Deluxe VM

http://www.guitarsho...dus.php?pid=653

 

Mi se pare destul de "handy" cutiuta, mai ales daca sta pe amplif poti controla mai usor volumul la cantari in functie de necesitate ptr a avea un control bun dar nici sa nu-i capiezi pe astia pe scena :))

 

un link de la o cantare, hope you enjoy!

 

later edit, de fapt este la pretul de 20 USD (70 RON) si am gasit si model facut ptr amp-uri Fender...

http://www.ebay.com/itm/TUBE-AMP-VOLUME-BOX-FENDER-Hot-Rod-Deluxe-Deville-/130681916600?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e6d3fccb8#ht_4113wt_1187

 

nu stiu ce diferenta ar face, cred ca principiul este acelasi... m-as risca la o cutiuta, in fond nu am nimic de pierdut, iar pe un atenuator in nici un caz nu voi da atatia bani, prefer sa-mi mai iau scule :))

Edited by marius_guitar
Link to comment
Share on other sites

Modelul amplificatorului pe care il am este cel mentionat in titlu, adica Fender Deluxe VM

Se pare că sufeream de "temporary blindness", scuze.

Dacă consideri că 20 sau 30 USD sau cât o fi e "prețul corect", într-adevăr îți iei pot-ul de la Omnisonic și gata. Variatorul de putere (power scaling) despre care vorbeam eu nu e atenuator gen sarcină (precum Hotplate sau Weber MASS), și ar costa tot sub 100 lei. Cea mai scumpă componentă e un tranzistor de 15 EUR; de fapt mai scumpă ar fi manopera.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

No problem :)

sunt destul de deschis, aº putea încerca ºi varianta de care vb, dacã asta îmi rezolva problema! Sunt conºtient cã chestia aia e doar un potențometru ambalat frumos într-o cutie metalicã sub formã de pedalã :))

lasã-mi o modalitate de contact pe pm ºi vb'

acum scriu de pe telefon ºi mi-e un pic incomod sã detaliez! sãnãtate

Link to comment
Share on other sites

Cutiuta probabil are un potmetru ce are mai multe terminale pe care este montat si circuit de compensare ,exact ca si la unele amplifuri de camera .Cum reduci volumul schimba reglajul de ton dupa o curba de raspuns de Loudnes .

 

Lucru aproximativ dat fiind ca compenasarea in frecvente este valabila la un anumit SPL . dar se simte totusi .

 

Daca are 4 tuburi finala ..unii scot cate una de pe fiecare parte al finalului in "Push Pull" astfel ai jumatate de putere (-3dB) ce intra in overdrive-ul convenabil din punct devedere al "playabil"-itatii la un wattaj mai mic .

 

S-ar putea decupla si un difuzor ca sa mai reduci cu inca -3dB ,,,,,,,,,,,,deci total ar fi -6dB cea ce se apropie ca si auditie de 1/2 din taria initiala cu totul functional.Dezadaptarea de impedanta traf-dif aduce si ea distorsiuni .

 

Cele doua tuburi ramase sunt can solicitate ..dar dezadapatrea de impedenata catre traful de iesire aduce si ea distorsiuni incepind la nivele mai reduse de wattaj deci un ton cu armonice mai multe la putere mai mica.Si acest mod solicita tuburile .

 

Doar ca nu vad de ce sa cari ditamai magaoaia grea ca sa o folosest in acest fel .

 

In trupa daca se canta fin deranjeaza putere a ar fi bine sa ai o statie de 12W cu un singur dif de 12" sau de 10" in fuctie de cum vrei sa sune .

 

Ptr acasa trebuie o statie de 1W care si ea ar fi tare in overdive cu un dif bun dar mai ieftin poti sa-i faci un atenuator intre iesire si dif .In casa ar deramja dar poate vecini n-ar mai sesiza exact sursa de zgomot de fond ,

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

cutia asta se numeste mai bine zis preamp atenuator, am dreptate? am incercat si eu aseara. nu mai puteam de curiozitate, dar ne avand ceva similar am pus compresorul in bucla si am dat compresia la 0 , iar volumul la 1.apoi statia la maxim, statie de 100 w cu cabinet 4x12. am fost incantat de rezultat, la volum de repetitie nu suna asa "compact" distorsul, ma rog m-a gadilat pe mine in mod placut la auz vorba poetului. Asadar, intrebarea este cine se baga sa construiasca asa ceva, eu unul sunt interesat :)

Link to comment
Share on other sites

@karpi: ms de sugestie, dar asa cum a spus si "blackthorn" amp-ul meu are doar 2 lampi in final si un sigur difuzor... nici nu as vrea sa ma complic asa tare, ptr mine personal mi se pare handy jucaria... o pui pe amp, dau un volum de 5-6 sa respire cum trebuie si pe urma reglez jucaria dupa imprejurari...

nici varianta cu cablu "atenutaror" incorporat nu m-ar avanjata, o reprezentare grafica pe o scara de la 1-11 cum e cutiuta e ideala...

 

Pe bune acuma, cine se gaseste sa contruiasca asa ceva... n-oi fi eu un tip tehnic dar nici mare inginerie nu cred ca ar fi! sau mai exista varianta sa cumpar una si va dau circuitul sa-l reproduceti, sa nu ziceti ca-s baiat rau :)

 

Eu cred ca este o problema cu care se confrunta multi... eu cred intr-o decenta iar un chitarist dupa parerea mea printre altele trebuie sa aiba in vedere si soundul trupei ca general... nu sa se auda el cel mai tare si cu "balls" care are amplif de lampa si ii capiaza pe ceilalti... un volum mai micut, usor de controlat, captat cu un microfon pe fata, mi se pare ideal...

 

Poate dl Gabi de la Analog sound sa incerce sau ma gandesc ca sunt cu siguranta si altii pasionati si talentati pe aici, daca mi se ofera o solutie similara cu Omnisonic, voi fi primul client :)

Si ma cam grabesc... :)

Link to comment
Share on other sites

sa cumpar una si va dau circuitul sa-l reproduceti

"Circuitul" e acesta: http://www.hometheaterhifi.com/qa/images/volume-control-potentiometer-connections-schematic.gif

Nu e nici un mister, de fapt e de o banalitate debordantă.

 

 

n-o fi si vreo chestiune de potentiometru liniar vs. log.?

Mă îndoiesc că Fender nu s-au gândit/descurcat să folosească un pot logaritmic pentru această aplicație. Dar într-adevăr ar fi destul de simplu de remediat. Culmea, tot nu la fel de simplu ca un pad extern pentru că trebuie să desfaci amplificatorul.

 

 

la volum de repetitie nu suna asa "compact" distorsul

Ce vrea să exprime acest epitet? "Dispozitivul" despre care vorbim este un control de volum, absolut identic cu controlul "(Master) Volume" care e deja oferit de amp. Doar că cu ambele la dispoziție ai mai mult control. Îl poți numi "preamp attenuator", "divizor rezistiv variabil", "macaz de purtători de sarcină cu probabilitate selectabilă" sau cum vrei dar tot pot de volum rămâne.

 

Țineți minte efectele psihoacustice despre care am vorbit mai pe larg (iar) recent și a amintit mai sus și Arpi. O funcție de compensare opțională (e.g., dacă merge situl) cred c-ar fi binevenită și foarte ușor de realizat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.