Guest Cosmin Mihalache Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Salut am o chitara acustica stagga sw 203 bk si am o problema pe prima coarda(cea mai subtire) primele 3 freturi se aud bazait ca si cum coarda ar mai vibra pe ceva am schimbat corzile griful e drept si cred ca e din cauza freturilor profesorul meu a zis ca unu din freturi s'a afundat si vreau sa stiu cat costa sa'l schimb
minu Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Asculta cu atentie si vezi sa nu fie de la pickguard.. eu am patit asa la o hora reghin veche.. se desprinde si vibreaza urat de tot..
Guest Cosmin Mihalache Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 (edited) Asculta cu atentie si vezi sa nu fie de la pickguard.. eu am patit asa la o hora reghin veche.. se desprinde si vibreaza urat de tot.. pick guardu nu e ala din josu gaurii ? si daca da cum influneteaza? Edited May 27, 2012 by Cosmin Mihalache
EugenRo2001 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Mai curand este vorba de un reglaj prost al truss-rod-ului si sloturi incorect taiate in nut. Probabil si fret-uri nivelate incorect. Completeaza-ti si tu profilul cu orasul unde locuiesti, poate asa ne va fi mai usor sa te indrumam catre cineva care sa te ajute.
minu Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Da e o bucata de plastic.. La mine s-a desprins mijlocul..si cand ciupeam o coarda vibra peste lemn si se auzea un bazait urat. Pana sa imi dau seama de la ce e mi-a luat vreo sapatamana. Tine mana pe el cand ciupesti corzile si daca inca se aude cel mai probabil nu e de la pickguard.
StratMan Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Salut am o chitara acustica stagga sw 203 bk si am o problema pe prima coarda(cea mai subtire) primele 3 freturi se aud bazait ca si cum coarda ar mai vibra pe ceva am schimbat corzile griful e drept si cred ca e din cauza freturilor profesorul meu a zis ca unu din freturi s'a afundat si vreau sa stiu cat costa sa'l schimb pai, cat poate sa coste un fret?
Guest Cosmin Mihalache Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 pai nu stiu can costa un fret am cautat pe net si nu am gasit si nu stiu nici cum se fixeaza. si am verificat nu e de la pickguard
GuitarTovaras Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Poate iti explica cineva procedeul de inlocuire de fret(eu nu stiu) sau poate ti-l pune profesorul tau de chitara. Un fret oarecare nu cred ca poate fi o avere.In jur de 5 lei probabil.
Guest Cosmin Mihalache Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 imi poti arata vreun magazin online sau ceva?
karpi Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Salut am o chitara acustica stagga sw 203 bk si am o problema pe prima coarda(cea mai subtire) primele 3 freturi se aud bazait ca si cum coarda ar mai vibra pe ceva am schimbat corzile griful e drept si cred ca e din cauza freturilor profesorul meu a zis ca unu din freturi s'a afundat si vreau sa stiu cat costa sa'l schimb $25 costa un "set " de taste => aprox 1$ un fret , Profesorul tau probabil stie si despre pe unde se ascund lutierii . poate trebuie reglat gatul si calusul pe langa tasta tocita . De obicei .(depinde de care tasta eset uzata ) se schimba mai multe deoarece urmatoarele taste si ele sunt tocite .
Guest Cosmin Mihalache Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Sunt uzate doar primele 3 dar s'au uzat cam repede am chitara de mai putin de un an
EugenRo2001 Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Mai mult ca sigur ca materialul fret-urilor nu este prea bun. Se poate face refret cu taste bune sau se pot inlocui doar cele uzate, de obicei se iau ultimele trei si se pun in locul primelor iar cele scoase se inlocuiesc cu taste de dimensiuni apropiate. Evident ca trebuie nivelate dupa inlocuire.
Recommended Posts