www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Freturile

Guest Cosmin Mihalache

Recommended Posts

Guest Cosmin Mihalache
Posted

Salut am o chitara acustica stagga sw 203 bk si am o problema pe prima coarda(cea mai subtire) primele 3 freturi se aud bazait ca si cum coarda ar mai vibra pe ceva am schimbat corzile griful e drept si cred ca e din cauza freturilor profesorul meu a zis ca unu din freturi s'a afundat si vreau sa stiu cat costa sa'l schimb

Guest Cosmin Mihalache
Posted (edited)

Asculta cu atentie si vezi sa nu fie de la pickguard.. eu am patit asa la o hora reghin veche.. se desprinde si vibreaza urat de tot..

pick guardu nu e ala din josu gaurii ? si daca da cum influneteaza?

Edited by Cosmin Mihalache
Posted

Da e o bucata de plastic.. La mine s-a desprins mijlocul..si cand ciupeam o coarda vibra peste lemn si se auzea un bazait urat. Pana sa imi dau seama de la ce e mi-a luat vreo sapatamana. Tine mana pe el cand ciupesti corzile si daca inca se aude cel mai probabil nu e de la pickguard.

Posted

Salut am o chitara acustica stagga sw 203 bk si am o problema pe prima coarda(cea mai subtire) primele 3 freturi se aud bazait ca si cum coarda ar mai vibra pe ceva am schimbat corzile griful e drept si cred ca e din cauza freturilor profesorul meu a zis ca unu din freturi s'a afundat si vreau sa stiu cat costa sa'l schimb

pai, cat poate sa coste un fret? :)

Guest Cosmin Mihalache
Posted

pai nu stiu can costa un fret am cautat pe net si nu am gasit si nu stiu nici cum se fixeaza. si am verificat nu e de la pickguard

Guest Cosmin Mihalache
Posted

imi poti arata vreun magazin online sau ceva?

Posted

$25 costa un "set " de taste => aprox 1$ un fret ,

Profesorul tau probabil stie si despre pe unde se ascund lutierii .

poate trebuie reglat gatul si calusul pe langa tasta tocita .

De obicei .(depinde de care tasta eset uzata ) se schimba mai multe deoarece urmatoarele taste si ele sunt tocite .

Guest Cosmin Mihalache
Posted

Sunt uzate doar primele 3 dar s'au uzat cam repede am chitara de mai putin de un an

Guest Cosmin Mihalache
Posted

ok sper ca freturile sunt de vina