ciuci Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 (edited) well, pana acum amplificarea mea consta in doua boxe de calculator, si cantam cu procesorul bagat in comp, dar de putin timp au inceput sa baraie mai tare ca initial la volume mari.....si oricum suna foarte prost si asa..... in concluzie, ideal pentru mine ar fi un practice amp(personal am pus ochii pe peavey rage 158/ vox pathfinder 15r) dar este peste bugetul meu foarte redus....... iar acum am inceput sa imi indrept atentia catre suportul meu de carcasa de calculator, care este format din doua boxe de pickup Tesla. Motivul pentru care am postat atatea poze cu boxele este faptul ca nu cunosc nici o specificatie la ele, si atunci sa va dati seama macar de marimea lor in comparatie cu alte obiecte din camera. si acum intrebarea propriuzisa: cum mi-ash putea face o amplifcare, cu(sau fara(desi nu cred ca la banii astia e posibil)) aceste doua boxe tinand cont ca dispun doar de 1 mil lei vechi?..... probabil trebuia sa postez acest thread la do your own, ca altfel nu vad ce amplif, fie el si hi-fi imi fac eu pt ele.......dar sunt deschis la orice sugestie, si sunt chiar dispus sa dau la schimb boxele si suma respectiva pe un practice amp desi nu cred ca are nimeni nevoie de ele.... Edited August 3, 2006 by ciuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
malex Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 well, pana acum amplificarea mea consta in doua boxe de calculator si cantam cu procesorul bagat in comp, dar de putin timp au inceput sa baraie mai tare ca initial la volume mari.....si oricum suna foarte prost si asa..... in concluzie, ideal pentru mine ar fi un practice amp(personal am pus ochii pe peavey rage 158/ vox pathfinder 15r) dar este peste bugetul meu foarte redus....... iar acum am inceput sa imi atentia catre suportul meu de carcasa de calculator care este format din doua boxe de pickup tesla acuma editez......am dat post new topic din greseala ciuci-ule, si noi ce putem sa facem pentru tine tata? adeka, de ce postashi acilea? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted August 3, 2006 Author Share Posted August 3, 2006 (edited) ciuci-ule, si noi ce putem sa facem pentru tine tata? adeka, de ce postashi acilea? sorry .......aa nu terminasem de scris postul si dadusem deja post new topic vrand sa dau preview post in concluzie ma astept la ceva schema de amp 2* 10w or somthing........dar e bun orice atat timp cat merge....sunt deschis la orice sugestie..... ah si inca o corectie la primul post: prin volume mari inteleg suficient cat sa acopere sunetul neamplificat al chitarei .......stiu ca nu e volum mare, dar pt boxele astea e Edited August 3, 2006 by ciuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Csernik Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 (edited) http://www.generalguitargadgets.com/index....&Itemid=209 Vezi aici..poate gasesti ceva, eu l-am facut pe primu si suna destul de bine,de vina e boxa mea ca aia e naspa.Pe mine m-a costat cam mult sursa , am dat 400 de mii de lei vechi pe ea, dar am iesit sub un milion cu tot, cam pe la 700 sute, 7 si ceva. Edited August 3, 2006 by Csernik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristache D Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 eu tot asa am amplificarea 2 boxe tesla si un amplificator de 2x11 amp'ul este un kit si a costat cam 200 de mii plus un traf de 12V c.c. care il aveam prin casa, mi-am facut un amplificator destul de bun, iar dak semnalul vine de la pc...mai ai si volum digital...o sa-ti bata vecinii la usa ete o poza Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted August 3, 2006 Author Share Posted August 3, 2006 mersi baieti..... cristache ... nu dai si tu ceva indicatii?? suna interesant! ...... cutia aia d unde ai facuto rost?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 (edited) well, pana acum amplificarea mea consta in doua boxe de calculator.............. Pentru acasa sunt OK ..ca si amplif ...nu mai ai PickUp-ul sau magnetofonul ? de obicei acestea aveau puteri intre 2x3W si 2x10W? ? acestea aveau intrare pentru amplificare semnal exterior , ca sa amplifici alte scule .... magnetofon , radio , casetofon etc...ar fi suficient ptr acasa, chiar prea tare. Un magnetofon Tesla B115 are amplif 2 x10W eu al folosesc pe post de amplif HiFi , Un mag Rostov are amplif 2x25W , si daca se desfiinteaza motoarele si se alimenteza cu un traf numai ampliful si preampliful ajunge la 2 x40W .Am vazut maguri cumparate de tineri cu 600.000- pana la 1.000.000 lei ca sa le foloseasca la PC pe post de amplif .. Edited August 3, 2006 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted August 3, 2006 Author Share Posted August 3, 2006 pickupul in cauza, tesla, nu avea intrare, numai iesire, + ca se defectase si avea un fasait pe canalul R..... si pe langa toate astea, mama l-a dat cadou in urma cu 2 ani unei batranici careia i se stricase pickupul... de aceea caut sa imi fac un amplif sau sa cumpar unul.... ...cat despre boxele de la comp ... pt acasa ERAU ok....fiindca nu stiu ce au patit dar de ceva vreme intra in breakup la volume foarte mici(la inceput le dadeam la 80% si nu baraiau...acum la 20% deja baraie....) si nu reusesc sa acopere sunetul care vine de la corzi...... in cazul efectelor clean nu e mare lucru...dar pe distors e enervant Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 (edited) amplif "buffer" de masina , (se conecteaza intre iesirea radiocas de masina si face din stereo pe doua difuri ca sa poti folosi 4 difuri fata/spate in masina asa ai putere mai mare ) asta ma costat 300.000 lei e 2x 7W la 12V dar are doua integrate de cate 25W !! deci daca pui un traf cu 25Volti ai puterea de 2x15W aprox dar se poate alimanta si cu 30 V si ajunge pe la 2 x20W .. aicea se vad integratele , are si EQ pe 5 canale , sensibilitate Line In ....dar trebuiesc desfiintate doua rezitoare ( ce erau drept sarcina ptr iesirea radiocasuli ..caci se conecta direct pe iesirea de difuzoare si aceste rezistoare erau in loc de difuri circa 20-40 Ohmi , acestea se scot...etc . Cu procesorul functioneaza fara preamplif , daca vrei sa merga si fara procesor trebuie un preamplif , doua tranzistoare sau un integrat LM 335 dual IC si 6 rezistoare si 4 comndensatoare ..etc Edited August 3, 2006 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted August 4, 2006 Author Share Posted August 4, 2006 pana acum ma atrage cel mai mult ampul lui cristache ..........te rog mai da detalii cristache! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristache D Posted August 4, 2006 Share Posted August 4, 2006 cutia mi-a facut-o cineva ( nu k nu puteam sa o fac io ...da mi-era lene ) amplificatorul e destul de bunicel, foloseste un singur integrat TDA 2004 sau TDA 2005 si a fost cumparat de la magazinul Radio Progres (parca). nu am mai facut un corector de ton pt k n-am gasit o schema care sa aibe si cablajul proiectat ( nu k nu puteam sa-l proiectez eu dar iar...mi-era lene ) iar puntea redresoare e usor de facut, n-ai nevoie decat de 4 diode si un condensator. dak esti interesat sa-ti faci si vrei sa te ajut vb p mess Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted August 5, 2006 Author Share Posted August 5, 2006 (edited) sub indrumarile lui cristache, am cumparat un kit de amp 2*10w @4ohmi, ca de atata erau boxele, + kit de preamp + traf 12v 1A + punte redresoare ... pe masura ce evolueaza o sa mai postez poze. ... dar inca mai am de cumparat un radiator si ceva martzofele + ca nu prea stiu din ce am sa fac cutia ..... ....to be continued Edited August 5, 2006 by ciuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 Check it out: http://www.conexelectronic.ro/content/cate...te/diverse.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted August 6, 2006 Author Share Posted August 6, 2006 din pacate in cluj nu exista magazin "conex electronic".... ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 din pacate in cluj nu exista magazin "conex electronic".... ! Ia vezi, nu fac si comenzi online ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted August 9, 2006 Author Share Posted August 9, 2006 Ia vezi, nu fac si comenzi online ? am zis ca nu ma complic cu comenzi online, si am hotarat sa imi fac cutia.... voi posta mai tarziu poze ca sa vedeti la ce ma refer.... singura piesa care inca nu am gasit-o este un radiator.... orice gata facut, pana acum, este prea mic, iar pe unul de calculator nu dau asa multi bani! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted August 9, 2006 Share Posted August 9, 2006 As you wish, master... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted August 9, 2006 Author Share Posted August 9, 2006 As you wish, master... okay slave ;) deci asta e viitoarea cutie: : , iar din asta va fi facut restul viitoarei cutii : ... e un fel de chestie facuta din resturi presate...ce or fi ele carton sau rumegush sau ce alceva nu stiu exact dar am foarte vaga senzatie ca se numeste PFL ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gabi-mth Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Dupa ce termini de facut ampu',sa pui,pe langa poza(evident ),si costul total al distractiei si piesele necesare.Salut si spor la treaba!!! offtopic:pfl nu mai stiu ce sunt,dar parca erau placi de aschii presate(sau ceva de genu ) Inca o data bafta maxima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted August 23, 2006 Author Share Posted August 23, 2006 (edited) momentan am ajuns la un impas, si asteptam sa vb cu un tip care se pricepe la electronica, fiindca pe integratele care le-am cumparat, iesirile, intrarile si masele is f aproape unele de altele, si undeva se atinge o masa cu un semnal, dar nu gasesc nici cum unde... .... edit: nu ca cristache nu s-ar pricepe, doar ca, el e in alt orash :) Edited August 23, 2006 by ciuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted September 3, 2006 Author Share Posted September 3, 2006 MEEEEERRRRGEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) maine dau detalii si pozeee sunt foarte fericiiiit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _Theo_ Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 umm...o chestie d-asta cu tot cu corectie de ton (eq bas medii inalte) cat m-ar ajunge? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einar Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 Incearca aici Cauta un kit de amplificator(mono) si un corector de ton, adauga pretul pentru un comutator si mufe+niste fire, si carcasa(poti sa o faci tu daca ai niste tabla de aluminiu si timp liber). Sfatul meu e sa faci carcasa metalica si sa o legi la masa(asa ecranezi toata incinta si scapi de o groaza de zgomot). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristache D Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 MEEEEERRRRGEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maine dau detalii si pozeee sunt foarte fericiiiit bv frate, sa-l folosesti sanatos asta este ink o dovada k ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted September 13, 2006 Author Share Posted September 13, 2006 din lene profunda pun asa de tarziu pozele..... inca nu e chiar gata, in sensul ca tre sa prind componentele de fundul cutiei cu shuruburi si sa ii mai fac un capac la cutie ugly, but loud son of a biatch Link to comment Share on other sites More sharing options...
teckus Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 Hai mai sa-ti dau o cutie mai de "doamne'ajuta"(cadou). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciuci Posted September 13, 2006 Author Share Posted September 13, 2006 Hai mai sa-ti dau o cutie mai de "doamne'ajuta"(cadou). daca ai stii cat am umblat dupa cacatu asta de cutie ca nu se gasea material in tot cluju decat cantitati industriale, si dupaia cat m-am chinuit sa o fac....acuma numa de ciuda vreau sa il fac in porcaria asta de cutie din cauza ca m'am chinuit atata.... dar mersi mult de initiativa! apreciez .... on second thought.... hai ca vreau cutia cum facem?? ...... name a time and place, iar in data de 24(or later) fac cinste in orash (pana atunci nu am bani ca toate fondurile mele s-au dus pe biletul la wasp) ... mersi mult Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts