www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Line6 Pod Hd500,... Sau Variante

Guest tkh1105

Recommended Posts

Guest tkh1105

Salut!

... am un buget de 500 euro si as vrea sa-i investesc cat mai bine cu putinta. idea e ca incerc sa ma incadrez in suma asta si in acelasi timp sa mentin raportul calitate/ pret la un nivel cat mai acceptabil.

In primul rand ma intereseaza efectele tip delay, reverb, modulatie pentru a obtine prin combinatia acestora un sound ce duce spre " post-rock atmosferic,experimental", Dupa delungi cautari si vizionari pe youtube am dedus ca, combinatiile de pedale dedicate in parte pentru delays ,reverbs si diferite tipuri de modulatii, desi ofera ,probabil,o calitate a sunetului f buna , "combinatia" lor ma duce foarte usor peste limita bugetului. Astfel ca am dat o privire si spre pedalele multiefect. Dintre toate ofertele, cea mai buna mi s-a parut cea oferita de Line6Pod HD500 (si eventual al noului BOSS GT 100, dar care nu e disponibil deocamdata si nici nu prea sunt recenzii ), unde pe langa multitudinea de efecte, modulatii,etc in plus am mai gasit modelari de amplificatoare, preamp, looper, pedala de expresie incorporata,etc si posibilitatea de a salva setari in cele cred vreo 200 de locatii de memorie dedicate. Acum cu siguranta , aceste multiefecte, desi ofera atata de multe "la pachet" ,trebuie sa existe pe undeva un rabat de calitate pentru a fi si pretabile si competitive dpdv comercial cu celelalte pedale dedicate tip stompbox.

Daca cineva are acest Line 6 PodHD500 si poate sa-mi spuna :

1) despre calitatea efectelor de tip delay,reverb si modulatii

2) cat de mult se apropie de realitate modelarile de amplificatoare

3) eventual despre constructia acestuia, adica e de calitate sau trebuie sa-ti faci grija ca se rupe,crapa,strica ceva relativ repede (stiu ca aici depinde si de modul cum il folosesti dar per total senzatia de fiabilitate ar trebui sa fie prezenta la acest pret,cred)

4) cum se prezinta live, pe scena.

Am mai gasit o alternativa ce mi se pare interesanta, desi putin mai limitata decat HD500 si anume combinatia de AMT SS-30( ptr preamp) + ZOOM G3( ptr efecte).

(...ca si combo folosesc un K&K Tube 20, dar avand fx loop pot sa folosesc si alte preampuri, ptr diversitate)

Va multumesc pentru eventualele pareri si eventual daca aveti alte sugestii de efecte, multiefecte sau combinatii, care sa se incadreze in 500 de euro e bine venita.

La banii astia se pare ca ai doar o singura alternativa si aia e HD500. Sun afok si e destul de usor de folosit. Zoom e din alt film, e un procesor entry level spre gama medie, nu e rau pt pretul lui, dar e mut sub HD500 cam la orice. In segmentul lui de pret HD500 se apropie cel mai mult de realitate ca si simulari, efectele ambientale sunt excelente, iar simularile de amplificatoare sunt bune, totusi nu la nivelul unui AXE FX. AMT-ul e destul de pretentios, nu suna bine in orice, eu l-am probat pe mai multe setupuri si nu prea m-a incantat.

Guest tkh1105

La banii astia se pare ca ai doar o singura alternativa si aia e HD500. Sun afok si e destul de usor de folosit. Zoom e din alt film, e un procesor entry level spre gama medie, nu e rau pt pretul lui, dar e mut sub HD500 cam la orice. In segmentul lui de pret HD500 se apropie cel mai mult de realitate ca si simulari, efectele ambientale sunt excelente, iar simularile de amplificatoare sunt bune, totusi nu la nivelul unui AXE FX. AMT-ul e destul de pretentios, nu suna bine in orice, eu l-am probat pe mai multe setupuri si nu prea m-a incantat.

.. mersi de tip! despre constructia lui ce parere ai ( banuiesc ca l-ai incercat undeva sau chiar il ai? )

Zoom G3 stiu ca costa mult mai putin dar unii spuneau pe diferite forumuri ca e chiar comparabil cu linia POD HD macar pe partea de efecte, de aia si l-am luat in considerare.Acum ce sa zic.... Am un Zoom A2.1u pentru chitara acustica, e ok pentru ce e gandit dar despre G3 stiu doar ca are un procesor mai puternic si e cam cel mai bun de la Zoom de pana acum.

Edited by tkh1105

Dacă te interesează doar efecte de delay & modulație poți opta pentru un procesor dedicat, gen Alesis Midiverb. Și ideal ar fi să-l folosești stereo.

Corect, e o solutie mai profesionala, din pacate pentru folosirea live ar fi recomandabil si un controller MIDI pentru a putea schimba patchurile in timpul unei melodii. In acelasi stil cu Alesis, dar facut special pentru chitara (nu stiud ca e neaparat un plus asta) este si TC Electronic G-Major.

Eu as avea o alta solutie pentru tine, TC Nova System...si eu sunt foarte mult into post-metal, post-rock, sludge...l-am luat doar ca o alternativa de a ma juca pe acasa cu el, intrucat imi este lene sa-mi car pedalboardul de fiecare data dupa repetitii...efectele de delay si reverb sunt absolut bestiale...aproape ca imi plac mai mult din pedalele ce le am...Nova Delay si TC Hall of Fame reverb...doar poate posibilitatile de reglare nu sunt aceleasi si varietatea combinatiilor, dar ca ton sunt albsolut remarcabile, acuratete si spatialitate extraordinara...deasemenea chorusul este foarte fain...ce mi-a placut mai putin din efectele de modulatie sunt phaserul si tremolo care cumva sunt cam nedefinite...deasemenea are si drive analog destul de onest...si eu am vrut HD500 la un moment dat l-am studiat, insa mi s-a parut cumva prea artificial si steril...plus ca era si mai scump decat un Nova System...

Este doarte o parere, mai cauta pe net eu zic ca poate nu are atatea chestii ca si Line 6-ul dar cu siguranta ce stie sa faca Nova System-ul stie sa faca fff bine si calitativ.

Dupa mine HD500 este cea mai buna solutie acum. Eventual poti sa astepti cativa saptamani sa vezi ce va fi GT100 mai precis, dar dupa experienta mea simulatii COSM sunt cam nasoale... sper ca s-au ameliorat.

Avantajul mare cu HD500 este ca este all in 1 : si amp, si efecte, si pedale, si controller MIDI in caz unde in viitor ai nevoie. Ai destul de multe video de probe pe Youtube care compara Pod si real deal, eu nu neaparat caut pe o copie 100% dar ceva in the style of, deci mie imi convine. Efectul chorus e fain, reverb nu prea folosesc, pentru mine este de ajuns, la delays fiind obisnuit cu un TC Flashback as zice ca este un pic in spate, dar de fapt pentru ca Flashback este FOARTE bun...

In mare HD500 este usor de folosit in afara de 2-3 chestii de neinteles (niste valoare gen de frequente sunt exprimate in %, wtf ??), foarte bine construit.

Nova System nu am incercat dar nu ai sims de amp, nici un fx loop pentru a face ceva gen 4 cable method, ce este foarte pacat IMHO.

nova system are un amp sim, dar e slabut. drive-ul de asemenea e slabut, parerea mea.

plus are "problema" ai cu "latenta" activarii efectului din momentul apasarii butonului (se activeaza doar la release). de sunat suna bine si pare foarte bine construit pt banii aia. dar ca si optiuni e sub pod.

umbla vorba in targ ca cei de la fractal se orienteaza si spre variante stripped down/simplificate ale axe fx, care vor fi mai ieftine. daca si cand se va intampla inca nu se stie.

daca te intereseaza un efect bun, fara preamp, cu simulare de boxa buna, mult peste nova sys de ex., poate te gandesti la un rocktron xpression

http://forums.rgc.ro...post__p__631399

:)

la banii astia nu are concurent

Edited by barbarossa

Daca esti din Bucuresti si nu ai ce face intr-o zi, poti sa imi faci o vizita si sa te joci cu POD HD500-le meu cat vrei. Poti sa vii si acum. :D

In opinia mea emuleaza foarte bine sunetele amplificatoarelor celebre si posibilitatea de a combina doua tonuri diferite intr-unul singur e extraordinar. Teoretic nu prea exista ton pe care sa nu il poata reproduce sau daca nu, sa se apropie foarte mult de ceea ce ai in cap inainte sa incepi sa umbli in procesor.

HD-500 de o scula rezistanta. Nu prea vad cum ai putea sa il spargi sau crapi fara sa il trantesti sau ceva de genul.

Daca ai si un case sau ceva e super.

Alte avantaje ale POD-ului sunt:

1. poti face sharing de tonuri si patchuri cu useri din toata lumea si unele dintre ele sunt chiar bune (fiind un procesor popular are si multi utilizatori);

2. Home recording-ul e extrem de simplu. Ai usb, ai un program cat de simplu si poti sa incepi sa inregistrezi;

3. Daca esti un forever alone, poti sa iti scoti un drum line sau un bass line si sa canti impreuna cu ele.

Si lista poate continua, dar pana nu pui mana pe unul...

Daca iti iei unul poate facem o intrare aici, pe forum in care utilizatorii de POD-uri sa isi upload-eze patchurile.

• Like 1

Guest tkh1105

Daca esti din Bucuresti si nu ai ce face intr-o zi, poti sa imi faci o vizita si sa te joci cu POD HD500-le meu cat vrei. Poti sa vii si acum. :D

In opinia mea emuleaza foarte bine sunetele amplificatoarelor celebre si posibilitatea de a combina doua tonuri diferite intr-unul singur e extraordinar. Teoretic nu prea exista ton pe care sa nu il poata reproduce sau daca nu, sa se apropie foarte mult de ceea ce ai in cap inainte sa incepi sa umbli in procesor.

HD-500 de o scula rezistanta. Nu prea vad cum ai putea sa il spargi sau crapi fara sa il trantesti sau ceva de genul.

Daca ai si un case sau ceva e super.

Alte avantaje ale POD-ului sunt:

1. poti face sharing de tonuri si patchuri cu useri din toata lumea si unele dintre ele sunt chiar bune (fiind un procesor popular are si multi utilizatori);

2. Home recording-ul e extrem de simplu. Ai usb, ai un program cat de simplu si poti sa incepi sa inregistrezi;

3. Daca esti un forever alone, poti sa iti scoti un drum line sau un bass line si sa canti impreuna cu ele.

Si lista poate continua, dar pana nu pui mana pe unul...

Daca iti iei unul poate facem o intrare aici, pe forum in care utilizatorii de POD-uri sa isi upload-eze patchurile.

... din pacate nu sunt din Bucuresti si sunt si plecat din tara, dar mersi de oferta.

am remarcat si eu ca un avantaj al Line6 este ca au o comunitate si un suport foarte activ si de ajutor . Apoi scot noi firmware imbunatatite si cam asculta la plangerile si dorintele utilizatorilor. Cei de la Boss sunt destul de zgarciti pe partea asta. Un lucru ce mi s-a parut interesant la linia pod HD este ca poti folosi acelasi tip de efect (de ex 2 tipuri de delay sau chiar acelasi) in acelasi patch astfel incat e posibil sa obtii chestii interesante. In schimb nu stiu exact cum e treaba cu DSP-ul si cat de repede ajungi sa fie full procesorul. Acelasi lucru se poate si la Zoom G3, doar ca esti limitat la 3 efecte. Apoi Zoom G3 asta ,nu stiu cum dar pe unde citesc de el doar cuvinte de lauda si cica, calitatea efectelor este mult superioara pretului.E adevarat ca nu are atatea posibilitati ca si HD500 si parca nu are pe partea de delays si reverbs obtiunea de trails, care mi se pare destul de importanta cand schimbi de la un preset la altul,macar delayul sau reverbul sa nu se opreasca brusc.

M-am gandit si la un multiefect rack gen TC Electronics G -Major, dar as mai avea nevoie si de un midi footcontroler doar ca depasesc suma.

In fine, ma mai gandesc la combinatii.

Multumesc tuturor de sfaturi si pareri.