www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Preamp Inregistrari Acasa


Recommended Posts

Buna ziua !

Am gasit un preamp Behringer MIC 200 pentru inregistrari acasa (nimic profi vreau doar sa se auda clar). Deoarece nu am bugetul necesar sa imi permit o placa audio de calitate sau un Line6 UX2, pe lista de optiuni am adaugat produsul de la Behringer care vad ca are si phantom power si se poate trage si o chitara prin el.

Daca prin output bag un cablu XLR - USB direct in calculator va reduce lagu ? (am inteles ca xlr ar fi mai stabil decat jacku mare). Sau daca aveti alte recomandari pentru scule de inregistrat chitare si voce la un pret destul de scazut va sunt dator :D.

 

Va multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Era sã zic cã au fãcut acum o clonã de ART Tube MP Studio dar e chiar aia.

 

Daca prin output bag un cablu XLR - USB

Va trebui sã fie un cablu magic care sã transforme semnalul analogic într-unul digital. Culmea e cã existã ceva de genul ãsta dar nu e neapãrat cea mai practicã opțiune.

 

am inteles ca xlr ar fi mai stabil decat jacku mare

În ce sens mai stabil? Are mai puțin jitter cablul magic?

 

Lãsând gluma, rãspunsul e da, ar funcționa ca preamplificator pt. mic și instrument. Nu, nu ar avea nici o legãturã cu latency-ul.

Suplimentar: nu-ți trebuie neapãrat un preamp pe lampã, mai ales dacã nu știi care-i diferența. Deși la prețul ãsta nu-s mari șanse sã gãsești ceva la fel de flexibil, indiferent de elementul activ. Partea de latency ține de interfațã, și produse precum Line 6 UX2 sunt interfețe audio cu preamplificator/-oare încorporate. Sunt multe astfel de interfețe+preamp pe piațã dar nu multe au și intrare de impedanțã mare pentru instrument.

Vezi celelalte thread-uri despre home recording și cautã "ASIO4ALL".

Link to comment
Share on other sites

Era să zic că au făcut acum o clonă de ART Tube MP Studio dar e chiar aia.

 

 

Va trebui să fie un cablu magic care să transforme semnalul analogic într-unul digital. Culmea e că există ceva de genul ăsta dar nu e neapărat cea mai practică opțiune.

 

 

În ce sens mai stabil? Are mai puțin jitter cablul magic?

 

Lăsând gluma, răspunsul e da, ar funcționa ca preamplificator pt. mic și instrument. Nu, nu ar avea nici o legătură cu latency-ul.

Suplimentar: nu-ți trebuie neapărat un preamp pe lampă, mai ales dacă nu știi care-i diferența. Deși la prețul ăsta nu-s mari șanse să găsești ceva la fel de flexibil, indiferent de elementul activ. Partea de latency ține de interfață, și produse precum Line 6 UX2 sunt interfețe audio cu preamplificator/-oare încorporate. Sunt multe astfel de interfețe+preamp pe piață dar nu multe au și intrare de impedanță mare pentru instrument.

Vezi celelalte thread-uri despre home recording și caută "ASIO4ALL".

 

 

EEEEeeee Nu intelegi si tu .....

 

Se simte la omu' cata coltora generalistica .!

 

Jacku Mare ( infratit cu Jamu Mare) nu poate fi stabil cu doua puncte de sprijin ....

 

Pana ce XLR-u , are trei puncte de sprijin .

 

Deci este clara ca trei puncte definesc un plan "fix" adicalea STABIL(iment).

 

Am mai auzit pe la bere analiza viteziei sunetului din care a reiesit clar ( dupa 10 beri ) ca semnalul cu amplitudine mai mare are viteza mai mare !!!

Analogia se poate face cu aruncatul pietrelor in geam .Cu cat dai mai tare piatra va avea viteza mai mare.!!!

Asa ca esete clara ca amplificarea mareste viteza de propagare ,deci reduce si latenza !!

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Poti baga in PC la "mic" sau,mai de preferat la "line in".Cauta pt output ori un cablu jack-jack (mare..n-are importanta),ori xlr-jack,daca crezi ca e mai stabil.Un cap intra evident in behringer,celalalt ii pui un adaptor de la jack mare la jack 3.5,adica pt playere si pc-uri.

Pe line in ai mai putine "bazaituri" which is always a good thing xD setezi de la volume control=>options=>advanced properties=>recording,bifezi line-inul dp lista daca nu era deja,dai ok,si apoi bifezi select-ul din dreptul line-in.Ma rog..am windows xp,dar nu cred ca ai ceva cu mult mai diferit. >.>

 

Depinde acum si la ce vrei sa-l folosesti.Daca ai chitara,si guitar rig 5 pe pc,un preamp ajuta mult,reduce din noise,deci,poti lasa noise gate-ul mai incet.Daca vrei sa reduci lagul,ai nevoie de driverul Asio.Asio 4all folosesc eu.Nu conteaza ce program ai,nici ce placa..trebuie sa ai asio =]]

 

+Am uitat sa precizez.Adaptorul ala nu e scump.Nici un leu nu cred ca face.Ia cat mai multe =))) Eu le indoi tot timpul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.