Guest CiprianSB Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Una intrebare. Mi-a ramas pe corpul chitarei lipici de la abtibilduri ( clebare ) si nu stiu cu ce as putea sa curatz bine . Nu m-as incumeta sa incerc pana nu stiu cu ce anume sa curatz. Merci anticipat
Guest tudor. Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 + multa perseverenta cred ca ai ceva de frecat
boondak Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Una intrebare. Mi-a ramas pe corpul chitarei lipici de la abtibilduri ( clebare ) si nu stiu cu ce as putea sa curatz bine . Nu m-as incumeta sa incerc pana nu stiu cu ce anume sa curatz. Merci anticipat incearca cu un solvent derivat din petrol: benzina, terpinol, diluant universal .....
Victor Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Am auzit de la un lutier ca Pronto nu e bun. In timp ataca lacul si il matuieste. Asa ca mare grija !
StratMan Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Una intrebare. Mi-a ramas pe corpul chitarei lipici de la abtibilduri ( clebare ) si nu stiu cu ce as putea sa curatz bine . Nu m-as incumeta sa incerc pana nu stiu cu ce anume sa curatz. Merci anticipat in pack-urile pentru intretinerea chitarelor, mcguire de la fender, in afara de polish-ul de tip spray, mai exista si doua solutii de curatare pe baza de pasta abraziva foarte fina. incearca si sunt sigur ca va da rezultate. succes!
malex Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 (edited) exista si doua solutii de curatare pe baza de pasta abraziva foarte fina stratule, shmirghelu'/glasspapieru' nu-i bun? Edited July 12, 2006 by malex
StratMan Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 stratule, shmirghelu' nu-i bun? ...ba da, dar numai pentru chitare ESP cat mai noi si sa fie cu granulatie cat mai mare...
malex Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 ...ba da, dar numai pentru chitare ESP cat mai noi si sa fie cu granulatie cat mai mare... nu ma ierti !
midnight rider Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Depinde ce fel de lac e pe chitara,orice incerci,incearca pe spate,intr-un loc mai putin vizibil.
Guest dau.bine Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Sall Fratilor , nu faceti vreo sminteala.... Adezivul de pe foliile autoadezive se indeparteaza destul de greu chiar si in prezenta unui solvent dur, fie el alcool,benzen,acetona,tiner sa. Sfatul meu pt. cei pusi in situatii din cea prezentata mai sus e urmatorul: Inainte de indepartarea stickerului incalziti suprafata (moderat si cu grije !!!) cu un uscator de par, apoi se desprinde tragind foarte,foarte incet. In felul asta exista mari sanse ca adezivul sa ramina la locul lui , adica pe suprafata autocolantului. Daca totusi mai ramin amprente de adeziv pe lac cel mai bine le indepartati mecanic cu o cirpa moale si folositi ca agent de emoliere cel mult un alcool diluat. Ideea e urmatoarea: se trage o data cu un colt al cirpei , apoi se schimba cu alta zona a cirpei curata si tot asa, nu dati de doua ori cu aceasi suprafata din cirpa , altminteri riscati sa intindeti maglavaitzul pe tot corpul chitarei. Oricum e o treaba destul de meticuloasa si daca nu aveti suficienta rabdare pregatiti-va sa rezolvati problema in etape...Hai Pa ! Un Patit
sharting Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 eu am indepartat adezivul de la stickere cu alcool izopropilic..se duce de numa numa
Razvan S. Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 calmatzi-va mai(acetona )....si eu am avut si se iau jos cu pronto, sau e cva unguresc BUTORAPOLO in niste flacoane galbene...sterge f bene si si lustruieste
Recommended Posts