www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Analog Sound - Truebypass Looper Cu Preseturi


AnalogSound

Recommended Posts

Salutare dragi forumisti,

 

A trecut cam mult timp de cand Analog Sound nu a mai scos ceva nou (motivul principal fiind migrarea in noua locatie - dupa cum am anuntat si pe topicul Analog Sound din seciunea servicii).

 

Asa ca m-am hotarat sa va prezint ultimul proiect la care lucrez: un looper truebypass care va avea un numar de 6 bucle / 6 preseturi precum si 4 banci separate de preseturi (deci in total acest looper poate sa memoreze un numar de 24 de preseturi)

 

Din punct de vedere al interfetei cu utilizatorul am incercat sa o mentin cat mai simpla si totusi in deajuns de ergonomica pentru a putea fi utilizata in orice conditii (inclusiv direct pe scena in pauzele dintre 2 piese - cat timp mai vorbeste vocalul cu publicul ;) ).

 

In prima faza va prezint schema de principiu si modul de functionare propriu zis, urmand ca in zilele urmatoare sa va pun la dispozitie si softul pentru microcontrollerul care se ocupa de comutari (softul in varianta free va avea activ o singura banca de preseturi si 4 bucle active).

 

Modul de functionare si partea de interfata cu utilizatorul se imparte in doua sectiuni: programare si utilizare. La alimentarea looperului acesta intra implicit in mod "Utilizare" unde pe orice preset toate buclele sunt active.

Modul de programare este urmatorul:

- se alege bankul de preseturi din switchurile asignate acestui lucru (Bank UP sau Bank DOWN)

- se apasa butonu program mode (pe schema butonul P_MODE) - ledurile se vor aprinde intermitent si vor ramane aprinse

- se selecteaza presetul pe care dorim sa il setam prin apasarea butonului corespunzator (PA0 - PA5) - ledul corespunzator respectivului preset se va aprinde intermitent odata pentru a atentiona faptul ca programarea se face pentru presetul respectiv

- in acest moment toate loopurile sunt active (toate ledurile aprinse) si se poate trece la programarea lor (se va apasa fiecare buton in parte pentru a activa sau a dezactiva un anumit loop)

- dupa ce s-a realizat combinatia dorita se apasa butonul Write (pe schema butonul WRITE) - in acel moment configuratia presetului respectiv este salvata in memoria uC

- programarea urmatorului preset se poate face imediat prin repetarea operatiunilor incepand cu pasul 3

 

Pentru iesirea din modul programare se apasa butonul EXIT (pe schema butonul EXIT) - in acest moment looperul se afla in mod utilizare si se poate trece la accesarea preseturilor prin switchurile corespunzatoare (PA0 - PA5)

 

Ca un feature: intrarea in looper este cu buffer. S-a ales acesta modalitate deoarece in aceasta configuratie, se poate atasa un Tunner, care este total independent de lantul audio - practic semnalul este impartit in 2 - o ramura merge la intrarea primei bucle, iar cea de-a doua ramura merge la intrarea in tunner.

 

Alimentarea se realizeaza la 12V DC - iar alimentarea uC / partii de comanda este realizata la o tensiune de 5V DC (obtinuta prin stabilizarea tensiunii de 12v prin doua ramuri distincte - una pentru alimentarea uC iar cealalta pentru alimentare relee). Comanda releelor s-a realiat cu circuite discrete din motive tehnice si de fiabilitate (pe o joctiune PN se pierde doar 0.7v - in cazul in care se folosea un driver de tip ULN tensiunea pierduta in jonctiuni era ceva mai mare - dar daca doriti puteti modifica singuri partea de comanda).

Versiunea comerciala va mai avea in plus doua porturi de comanda pentru eventualul control al unui amplificator (aceste doua porturi vr putea fi setate ca latch sau momentary - in functie de necesitatea fiecarui amplificator).

 

Mai jos gasiti atasat fisierul PDF cu schema de principiu, precum si cu bufferul folosit. Cum am spus, in zilele urmatoare o sa postez si fisierul binar (varianta demo).

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

 

PS: Orice fel de feedback din partea voasta este bine venit - inclusiv eventuale idei de imbunatatire.

looper.pdf

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Foarte fain !

 

Am inceput si eu sa lucrez pe un looper bazat pe un Atmega, dar mult mai mic cu doar 2 loop-uri, dar ca primeste comenzi MIDI. Great minds go along respect.gif

 

Pe un sistem mai complex as prefera sa am un LCD 3 caracteri gen "1-3" pentru bank 1 preset 3.

 

 

 

Edited by PierreFromFrance
Link to comment
Share on other sites

Merci Pierre de replay, daca se doreste se poate face si comanda MIDI fara prea mari probleme - am deja mai mult de 70% din implemetare scrisa, iar acest switcher va avea un frate mai mare in varianta de rack unde se vor putea cupla pedaliere midi sau pedalierul proprietar (va avea un numar de 24 de loopuri, posibilitate de momentary/latch pe fiecare releu, buffer pe fiecare loop precum si posibilitatea de a fi scalabil - nu este nevoie de iei 24 de loopuri daca doresti numai 8 sau 10).

 

Chiar si in momentul de fata se poate implementa un lcd, dar am considerat ca nu este necesar acest feature - avand in vedere ca sistemul de fata este destul de simplu in utilizare, daca da, la verisunea midi va exista un LCD 4 x 20 caractere penru meniu si pentru starile buclelor.

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

Edited by AnalogSound
Link to comment
Share on other sites

Salve Pierre,

 

Daca se doreste un design special/custom se poate face in orice configuratie nu este o problema, ma gandeam serios sa dau posibilitatea de a impartii numarul total de loopuri, adica sa fie ca un fel de split - sa poti splita numarul total de loopuri din orice pozitie vrei - de ex ai 10 loopuri si ai nevoie de 3 loops in partea de FX Loop - atunci faci split pe 3 loopuri pentru FX Loop si restul le folosesti in fata amplificatorului.

 

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

Link to comment
Share on other sites

Merci frumos GGG, saptamana aceasta ma apuc de el. In plus, la recomandarea lui Dragos o sa mai aiba:

- alimentari de 9v - 200mA, cred ca 8-9 la numar, total separate galvanic

- mod direct access care va putea fi accesat pe oricare preset/bank

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

Link to comment
Share on other sites

Acesta este un design preliminar. Daca sunt comentarii vis a vis de ergonomie, sunt foarte interesat sa le aud, daca doriti sa va dati cu parerea.

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

 

Foarte tare chestiunea. Astept cu nerabdare sa se poata vedea pe viu! Arata bine si din pct. de vedere al ergonomiei, dupa capul meu, iar ideea cu alimentarile este chiar foarte buna.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Multam fain Puiu, varianta prototip sper sa fie gata pana in sarbatori. Intr-o alta ordine de idei, in paralel cu acest Switcher/Looper, Analog Sound mai lucreaza la ceva putin mai special, mai multe detalii in curand ;)

 

Doctore inca nu am gasit un nume pentru acest device dar probabil ca o sa fie un joc de cuvinte in engleza... in romana e cam fad :)

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.