Messu Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 (edited) Salut ! Caut de vreo doua zile si nu reusesc deloc sa mai gasesc un film de prezentare despre un prototip de ghitara cu posibilitatea de a salva diverse combinatii de doze cu volum si ton aferent fiecaruia. Dupa cum imi amintesc ca se spunea in film, un nou tip de instrument cu "milioane" de posibilitati. O ghitara aparent obisuita, fara procesare de sunet, dar cu o parte de electronica digitala care permite salvarea tonurilor in preseturi si bank-uri. Poate s-a discutat aici pe forum dar mi-e imposibil sa-mi amintesc. Nu resuesc sa gasesc nici pe Youtube... Stiu doar ca SIGUR am vazut asa ceva ! Daca aveti vreo idee sau o memorie mai buna decat a mea poate ma ajutati cu un link,... ceva. Va rog ! Edited August 29, 2011 by Messu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 (edited) Cred că zici de Music Man Game Changer: Și la cele "robotice" de la Gibson poți salva astfel de preset-uri dar includ și DSP (pt. filtrare). Mă gândeam să fac și eu un astfel de sistem la una din chitare dar acum n-am humbucker-e cu 4 fire. Edited August 29, 2011 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted August 29, 2011 Author Share Posted August 29, 2011 Hmmmm, ... este, ... dar, ... nu chiar ! Ce-am vazut eu nu implica niciun calculator, ca in filmul de fata. Totul se facea de pe ghitara. Imi amintesc si acum : avea un toggle switch (ca cel de pe gibson les paul) cred ca pentru bank-up si bank-down si cred ca ceva rotary switch pentru preseturi. Cred ca pentru salvare avea un potentiometru cu un fel de push-pull (dar fara retinere - un fel de push buton). Cam asa ceva. N-mi amintesc niciun calculator. Nici vreun afisaj pe chitara. Ahhh, mor de nervi ca nu pot sa-mi amintesc. Dar poate ne ajuta cineva Ba sa stii ca ai dreptate ! Music Man este ghitara !!! Scuze. M-am mai uitat la alte filme de prezentare si intr-adevar este vorba de Game Changer . Multumesc mult !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Cred cã zici de Music Man Game Changer: Și la cele "robotice" de la Gibson poți salva astfel de preset-uri dar includ și DSP (pt. filtrare). Mã gândeam sã fac și eu un astfel de sistem la una din chitare dar acum n-am humbucker-e cu 4 fire. Dar cu doua ai ? Desfaci si vei avea 4 fire . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Știu dar n-are rost sã mã complic, am gãsit alte soluții mai potrivite pentru mine. @Messu: dacã te gândești sã dezvolți un astfel de sistem poate incluzi și interactivitate MIDI, ceva în genul conexiunii dintre Variax și unele POD-uri. Astfel poți corela preset-urile de pe chitarã cu cele de pe orice alt echipament cu MIDI pe care-l ai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted August 30, 2011 Author Share Posted August 30, 2011 (edited) Asa e. Idea ta mi se pare interesanta. O sa ma gandesc la ea, insa s-ar putea sa fie o "palarie" cam mare pentru mine Da, as vrea sa gandesc un astfel de switch la rugamintea unui prieten. Acum tre sa vad ce pot sa fac... Tot cautand dupa Game-Changer am gasit asta: http://precisionmusictechnologies.com/guitar_max.htm care pare o altenativa serioasa, larg configurabila si care se poate instala in orice instrument. Cum spuneam prietenului meu, cam tot ce trebuia inventat, s-a inventat deja .... Oricum, in limita tipului dipsonibil s-ar putea sa incerc ceva si daca si reusesc o sa va povestesc tuturor aici pe forum. Chiar, ai idee ce as putea sa folosesc pentru comutarea dozelor. Ceva mai eficient energetic decat micro-relee. Ceva switch-uri integrate, exista ? Edited August 30, 2011 by Messu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Se poate face cu multiplexor gen CD4053 sau cu FET-uri precum mai toate bypass-urile electronice din pedale. Dar trebuie buffer/bias. Eu aș include buffer/booster oricum, dar poate omu' vrea semnal direct. Nu știu cum au rezolvat-o la modelele de serie, probabil electronic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts