Draykor Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 (edited) Ma refer la unul care sa coste ceva mai putin decat setul de cheite pe care vreau sa le pun (50-60 lei cheitele). Edited August 11, 2011 by Draykor
FiveseveN Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Sunt destul de sigur cã n-ai nevoie de cavitate conicã, cum ți-ar oferi o astfel de unealtã. Burgiu pentru lemn de 8-10 mm cât îți trebuie gãsești destul de ieftin. Presupun cã-i pentru chitarã, nu vioarã.
Draykor Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 M-am gandit ca daca alezorul e indeajuns de lung si daca largesc gaura din ambele parti, cavitatea ar fi aproape cilindrica (marginile ar fi insesizabil mai largi).
FiveseveN Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Da, dar de ce te-ai chinui? N-ai mașinã de gãurit sau un vecin de la care ai putea împrumuta una pentru 5 minute?
stratosaurus Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 (edited) M-am gandit ca daca alezorul e indeajuns de lung si daca largesc gaura din ambele parti, cavitatea ar fi aproape cilindrica (marginile ar fi insesizabil mai largi). Exact cum a spus si @57, iti trebuie burghiu pentru lemn ! Sfatul meu este sa executi operatia de largire la o bormasina de banc, fixa, daca ai deviat cat de putin axul burghiului fata de axa gaurii existente vei avea oarece probleme la montarea cheitelor noi ! Si atentie sa nu aschiezi lemnul la iesirea burghiului pe partea cealalta, ar fi bine sa faci jumatate de operatiune dintr-o parte a head-stock-ului si cealalta jumatate din reversul head-stock-ului ! Spor si bafta Edited August 12, 2011 by stratosaurus
EugenRo2001 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Am descris eu cum se face in topicul asta http://forums.rgc.ro/topic/61084-upgrade-marea-electrificare-acustica-altele/ , vezi partea a doua.
Draykor Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Ok, multumesc mult, o sa incerc asa cum mi-ati sugerat. Am vreo 3 tipuri de bormasine pe acasa, deci nu o sa fie asta problema. Problema e ca nu am banc de lucru, tatal meu lucreaza la scara mai...mare (gauri in pereti si alte chestii) si nu are nevoie de asa ceva. Dar o sa vad cum rezolv.
EugenRo2001 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 E important sa lipesti bine dopurile in gauri, altfel se vor dezlipi si se vor roti in acelasi timp cu burghiul si strici gaura. De asemenea trebuie sa fixezi o bucata de lemn pe partea de iesire a burghiului pentru a nu rupe marginile la iesire.
Recommended Posts