www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Se Poata Da Tzeapa Prin Western Union?

maur

Recommended Posts

caut sa cumpar o masina ieftina si in stare buna.

din anunt in anunt, navigand la greu, ajung la un anunt in care se vindea un opel astra din 2003 inmatriculat la pretul 2000 eur.

zic: Asta-i!!!

luam legatura prin mail cu vanzatorul, ne explica el despre masina, ajungem la un oarecare consens si apoi primesc urmatorul mail:

"From: S G <g_s@yahoo.com>

To: adresasotieidemail@yahoo.com

Sent: Friday, July 8, 2011 9:51 PM

Subject: Re: Opel Astra

Buna ziua,

Sotia mea a facut rezervarea pentru hotel, la Hotel Unirea ( Piata Unirii Street Nr. 5, 700023 Iasi ). Vom ajunge acolo miercuri seara iar joi dimineata ne vom intalnii cu dvs. Va rog sa aproximati o ora la care veti ajunge.

Aceasta este numarul meu de mobil din Romania pe care il vom folosi de cand intram in tara: 07xxx90445. Ma puteti apela in caz ca intarziati.

Înainte de a pleca spre Iasi, ne dorim pentru sa fim siguri ca veti fi acolo si nu vom conduce in zadar. ... Exista un risc pe care vrem sa-l evitam. Am vorbit cu sotia mea despre acest lucru si avem o propunere pentru dvs. Daca acceptati propunerea noastra, putem veni la intalnire asa cum am convenit ...

Sotia mea va merge mâine la Oficiul Postal din localitate. Ea va transfera 1800 Euro pe numele meu în Romania, la Iasi. Sotia mea va fi Expeditorul banilor iar eu voi fi Destinatarul si voi lua înapoi banii de la Oficul Postal din Iasi. De îndata ce transferul este facut, va vom trimite o copie a documentului de transfer. Aceasta va fi dovada noastra ca vom veni la Iasi pentru a ne intalnii cu dvs. Va trebuii sa ne luam banii inapoi, asa ca va trebui sa venim acolo.

Acelasi lucru il vrem de la dvs. Sotia dumneavoastra sau un prieten poate merge la Oficiul Postal din localitate. Acesta trebuie sa faca un transfer de 1800 Euro pe numele dumneavoastra la Iasi utilizand servicul "Western Union". Acesta este un serviciu în cadrul Oficiului Postal în care nu aveti nevoie de un cont bancar. Este un transfer de la o persoana la o persoana care se realizeaza instantaneu. Vom merge imprenuna sa ridicam banii la momentul in care ne vom intalnii. Dupa ce transferul este facut, trebuie sa ne trimiteti o copie dupa documentul de transfer, ca dovada ca veti veni la Iasi ...

Va rugam sa întelegeti ca nu solicitam o plata în avans, singurul care poate ridica banii de la Iasi sunteti dvs. Nu am acces la banii, doar vreau sa vad ca sunteti Destinatarul banilor in Iasi.

Acest transfer va costa aproximativ 80 EUR. De îndata ce vom întâlni va vom voi returna banii cheltuiti pe acest comision. Aceasta este propunerea mea si nu este corect sa platiti vreo taxa in plus. Nu conteaza daca veti decide sa cumparati masina sau nu. În acest fel nu aveti nimic de pierdut.

Speram ca ati înteles mesajul nostru si, de asemenea, nu vrem sa parem nepoliticosi, dar este un drum lung din Lienz pentru o intalnire oarba. Asteptam decizia dumneavoastra.

Salutari,

Fam. S

"

.... hmmm, stam si ne gandim, o sucim pe toate fetzele si apoi ii trimitem urmatorul mail:

"From: adresasotieidemail@yahoo.com

To: S G <g_s@yahoo.com>

Sent: Saturday, July 9, 2011 9:38 AM

Subject: Re: Opel Astra

Buna ziua,

Suntem de acord cu propunerea dvs.

N-are rost sa veniti din Austria la un blind date fara un pic de siguranta.

Venind 1400 km din Austria cred ca sunteti sigur ca masina se afla in stare buna de functionare si poate trece orice test autorizat.

Acum, pt garantia noastra, si pentru ca e week end iar pana luni bancile sunt inchise, va adresam cateva intrebari.

Va rog sa ne intelegeti semnele de intrebare, dar, doar prin cateva raspunsuri simple si sincere putem evita neincrederea fireasca.

1. De ce ati dat anuntul pe Buzau, daca masina e inmatriculata pe Iasi, iar dvs locuiti (din cate intelegem noi) in Austria.

2. Intr-un mesaj ne-ati spus ca în "suntem apropierea orasului Villach, Austria (masina este aici de asemenea)" , iar in ultimul mesaj "dar este un drum lung din Lienz pentru o intalnire oarba". Deci?

3. Va rog sa ne trimiteti seria/numarul cartii de identitate a vehiculului pentru a o verifica la RAR.

Conform RAR: "Cartea de Identitate a Vehiculului (C.I.V.) este documentul eliberat de Registrul Auto Român care atestã pentru persoana care o deține dreptul de proprietate asupra vehiculului ºi care conține datele tehnice ºi de identificare ale vehiculului."

Asteptam raspunsurile dumneavoastra.

O zi buna."

surpriza...

dupa acest mail, nu a mai raspuns, iar anuntul a disparut de pe pagina auto.ro.

Intrebare:

Se poate da tzeapa prin Western Union?

sau, cum ar fi putut sa intre in posesia banilor nostrii?

ca nu ma duce capul.

ps:

cu multa bunavointa luam in calcul si ca, omul ar fi de incredere, si a retras anuntul pt ca se intelesese cu noi, si o fi pe drum si n-are net. sa zicem.

Guest OratioMentis

Wow, inca mai cred ca le mai merge cu varianta asta? Lol.

Bine ca te-au lamurit cei de mai sus de problema si ai scapat de ei.

Pe viitor, sa stii ca ceea ce pare a fi prea ieftin si bun ca sa fie adevarat...cam asa si este :)

E teapa destul de veche asta. Acum vreun an imi pusesem masina pe Okazii. Si incep sa discut cu un nene, ca era olandez, ca sa-i dau mai multe poze, ca bla-bla-bla. I-am dat poze, m-a intrebat de starea masinii, i-am spus toate bubele, etc. Adica el chiar parea interesat. Pana a ajuns la faza cu Western Union, sa-i dau detaliile contului meu.

Bine, acum nu-mi mai fac probleme de teapa, am primit o mostenire de cateva milioane de euro de la un rege din Beirut.

Daca te uiti dupa Opel, intra pe clubopel.com. Nu gasesti tepe de genul pe-acolo. Am si eu unul de vanzare, vorbim daca te intereseaza.

E teapa destul de veche asta. Acum vreun an imi pusesem masina pe Okazii. Si incep sa discut cu un nene, ca era olandez, ca sa-i dau mai multe poze, ca bla-bla-bla. I-am dat poze, m-a intrebat de starea masinii, i-am spus toate bubele, etc. Adica el chiar parea interesat. Pana a ajuns la faza cu Western Union, sa-i dau detaliile contului meu.

Bine, acum nu-mi mai fac probleme de teapa, am primit o mostenire de cateva milioane de euro de la un rege din Beirut.

Daca te uiti dupa Opel, intra pe clubopel.com. Nu gasesti tepe de genul pe-acolo. Am si eu unul de vanzare, vorbim daca te intereseaza.

Aia e 'tzeapa' 100%. Western Union in sine nu e ceva rau, dar din pacate este abuzat destul de des.