Guest Sylviu Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 am si eu o mica problema.. kitara mea se dezacordeaza.. o acordez, fac 3 benduri si s-a dezacordat.. ce sa fac ? e de la corzi ? de la keitze ? se gasesc keitze de skimbat ?
kovu_tlk Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Parerea mea e ca e de la floyd. Ai floyd, nu? Ce corzi ai pe ea, cat de batrane?
mega.deb Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Ce chitara, ce sistem de prindere a corzilor, ce fel de cheitze ????
Guest Sylviu Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 (edited) nu am floyd.. kitara e jackson, js 1, keitzele cred k sunt no name, bridge-u e cu tremolo, corzile sunt fender veki de vro 2-3 luni.. Edited June 21, 2006 by Sylviu
Guest Baumwolle Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Problema e de la cheite si da, se gasesc de cumparat. Poti incerca totusi sa schimbi si corzile, poate scapi ieftin.
Guest Sylviu Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 incearca sa pui corect corzile pe chitara.. io zic k sunt puse destul de bine.. i dunno, le-am pus cum le pun intotdeauna.. referitor la keitze.. cam cat costa ?
Cosu Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 io zic k sunt puse destul de bine.. i dunno, le-am pus cum le pun intotdeauna.. referitor la keitze.. cam cat costa ? depinde de marca si de performante. Niste cheite(6 la numar) ordinare costa la noi in jur de 30-35euro. Unele de marca (eventual care se si blocheaza) afara costa de la 50euro in sus. Marci dezirabile: grover, schaller,gotoh,Sperzel Cand comanzi ai grija sa ceri "6 in line" sau 3 - 3 in functie de cum e chitara ta.
Guest Sylviu Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 depinde de marca si de performante. Niste cheite(6 la numar) ordinare costa la noi in jur de 30-35euro. Unele de marca (eventual care se si blocheaza) afara costa de la 50euro in sus. Marci dezirabile: grover, schaller,gotoh Cand comanzi ai grija sa ceri "6 in line" sau 3 - 3 in functie de cum e chitara ta. trebuie sa comand ? nu pot sa iau de la muzica sau ceva ?
Shreder Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 (edited) Parerea mea e ca posibilitatea ca vina sa fie a cheitelor e redusa. E foarte probabil sa fii chiar tu de vina, pentru ca acordezi chitara gresit. Cand acordezi o coarda trebuie sa o intinzi, nu sa ii dai drumul. De ex. daca acordezi coarda G, trebuie sa pleci de undeva de sub G (e vba de nota Sol-coarda 3) si o intinzi pana la G.Dupa care tragi de coarda, pentru ca sa echilibrezi tensiunea in coarda.Verifici si mai acordezi o data. NICOIDATA SA NU AJUNGI LA INALTIMEA NOTEI UNEI CORZI PRIN COBORARE. Edited June 21, 2006 by Shreder
Guest Sylviu Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 shreder, se pare k merge asa, cel putin nu s-a mai dezacordat imediat dar presimt k dupa 1 min de benduri o sa se lase.. nush ce sa zic.. poate ar fii bine sa skimb si keitzele si corzile.. si alea noi sa prind mai bine sau ceva..
Ezra Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Dupa ce acordezi chitara ia si trage de corzi,intinde de ele, apuca cate una in zona octavei dar vezi sa nu se rupa, ea se va dezacorda, tragi din nou si din nou, iar la un momend dat ramane fix. este normal sa fie asa
Guest Sylviu Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 hmm.. sa mai incerc si treaba asta.. cine stie, tnx guys
teckus Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 ......... corzile sunt fender veki de vro 2-3 luni.. Schimba omule corzile(si de preferat pune altceva decat fender), cat vrei sa te tina niste corzi fender(pe mine nu m-au tiunut nici o luna)? Si abia dupa aia gandeste-te ca ar putea fi altceva de vina(daca necazul tau persista)
Guest Sylviu Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 (edited) dak imi mai aduc eu bine aminte.. inainte aveam d'addario.. si cu alea nu aveam probleme de genu acordat din 5 in 5 min.. hmmmmmmm.. si totusi, k sa rezolv si problema cum k le-as pune eu aiurea sau ceva.. stiti vre-un site unde explica metoda corecta de prindere ? stiu k am vazut mai demult pe forum da nu mai tin minte unde.. Edited June 21, 2006 by Sylviu
Guest MrJackson Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 da.. trei randuri mai sus CUM SA STRING-UIESTI O CHITARA
StratMan Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 daca bridge-ul este cu tremolo, incearca sa-ti reglezi mai intai actiunea acestui tremolo (este o operatie mai complexa, care include si reglarea arcurilor in functie de corzile folosite) si apoi ai sa vezi ca nu e dracu` chiar asa de negru`! de multe ori, nefiind reglat corespunzator, la efectuarea bendurilor, bridge-ul cedeaza un pic si nu mai revine la pozitia initiala, deregland astfel acordajul. mai mult, daca este prea ridicat (arcurile lasate prea moi) si-ti mai sprijini si mana de el cand canti, ai toate sansele sa se dezacordeze, chiar daca nu efectuezi benduri. in orice caz, daca cu alte seturi de corzi nu ai avut probleme, este putin probabil sa fie din cauza corzilor.
Guest Sylviu Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 nush ce sa zic.. eu am renuntat de mult la folosirea tremolo bar-ului pt k se dezacordeaza imediat..
StratMan Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 problema nu este folosirea tremolo bar-ului (adica a manetei vibratorului), care este normal sa dezacordeze daca nu este bine setat, ci reglarea intregului sistem al tremolo-ului (inclusiv actiunea suruburilor de fixare a vibratorului de corp-pe fata chitarei, cat si a arcurilor aflate in cavitatea de pe spatele chitarei).
Guest Sylviu Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 si asta nu vine reglat din fabrica k dak ma apuc sa umblu sigur stric ceva
DanJBS Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Dupa ce am citit pe aici am observat ca ma confruntam si eu cu aceeasi problema. La vibrato eu aveam 3 arcuri si era incomod de folosit maneta plus ca se cam dezacorda. Am scos unul si deja nu mai simt probleme . Si trebe sa mentonez ca am corzi de 1 an pe ea cam ruginite.
StratMan Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 din pacate, ca sa nu mai dezacordeze, trebuie marit numarul de arcuri sau stranse cele existente!
malex Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 din pacate, ca sa nu mai dezacordeze, trebuie marit numarul de arcuri sau stranse cele existente! stratule, daca-i floyd si face ce spui tu ii vine-n nas
StratMan Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 stratule, daca-i floyd si face ce spui tu ii vine-n nas malexule, las` sa-i vina ca poate se vindeca! da` nu-i vine! ca si la floyd e acelasi principiu: arcurile nu fac decat sa stabileasca echilibrul (punct zero), in functie de corzi si tensiunea pe care o doresti!
Guest Sylviu Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 nu am floyd.. da tare mi-e k stric ceva p'acolo dak ma apuc sa strang arcurile mai nou am descoperit dc mi-e tot timpu dezacordata cand o scot din case.. k o tin cu maneta de la tremolo si capacu de la case apasa pe maneta.. doamne tembel mai sunt
Guest MrJackson Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Looool.... io tot timpu ii scot bara de tremolo cand pun chitara in case. Nici nu se inchide daca o tin pe chitara...
StratMan Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 (edited) nu am floyd.. da tare mi-e k stric ceva p'acolo dak ma apuc sa strang arcurile mai nou am descoperit dc mi-e tot timpu dezacordata cand o scot din case.. k o tin cu maneta de la tremolo si capacu de la case apasa pe maneta.. doamne tembel mai sunt maneta vibratorului se tine exact in pozitie opusa, atunci cand se inchide tocul! indicatiile pe care mi le-ai dat pana acum sunt suficiente ca sa-mi dau seama ca ai nevoie de reglajul vibratorului, asa ca mai bine da-mi un pm, sau vino in seara asta la big mamou! Edited June 23, 2006 by StratMan
Recommended Posts