Guest Tmad Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Salutari. Sunt incepator, si vreau sa-mi iau prima chitara electrica. Am citit pe net ca cele " neck-through " sunt mai bune decat cele " bolt-on ", asa ca mi-am restrans cautarile la aceste 2 chitare, deoarece sunt singurele neck-through pe care le-am gasit la un pret acceptabil ( daca mai stiti alte modele, va rog sa postati un link). Asa ca intrebarea mea este, care ar trebui s-o aleg ? Vintage V100 sau Dean Vendetta 3.0 ? Si stiu ca look-ul nu ar trebui sa fie un criteriu de alegere al chitarei, dar Dean Vendetta imi place foarte mult cum arata, in timp ce de Vintage V100 mi se pare ca arata mai uratel. Asa ca as dori sa stiu daca sunt diferente majore intre cele 2 chitare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironside Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Bolt-on nu e mai prost decit Neck-through-body sau Set-neck. Fiecare tip de "articulatie" are avantaje si dezavantaje. Se zice ca neck-through ar oferi mai mult sustain, datorita faptului ca e o singura bucata de lemn, fata de set-neck, unde griful si corpul sint lipite prin asa-zisa imbinare Mortise and tenon. Vintage V100 are griful lipit de corp, adica e set-neck, nu neck-through. Vendetta 3.0 are neck-through, deci e o diferenta destul de mare. Pe linga toate astea, Vendetta si V100 sint total diferite la forma, grosime, constructie, lemn, electronice. Cea mai buna solutie ar fi sa te duci frumusel la magazin si sa le probezi pe amindoua. Abia atunci vei putea face alegerea potrivita. Bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Daca vrei sa canti metale, categoric Dean ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
comanel Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Cred ca mai bine zis era "daca vrei sa canti si metale" Am pus mana in weekend pe un vendetta 3.0 si mi-a placut mult mai mult decat orice les paul ever.. dar sunt foarte subiectiv, pentru ca detest orice se apropie de forma de les paul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Daca vrei sa canti metale, categoric Dean ! Și cu V100 poți cânta 'metale'. Rãspunsul a fost dat de Ironside mai sus - mergi și încearcã-le pe ambele, mâna și urechile tale sunt cei mai buni judecãtori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest catalindinuion Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Ma mir ca exista utilizatori ai forumului care nu subinteleg ideea de "incearca pe pielea ta". Adica orice chitara suna diferit (in functie de configuratie, lemn, finisaj etc) si chiar daca ai avea in mana 2 chitare, acelasi brand, acelasi model, aceeasi muma, tot suna diferit. Asta e calitatea lemnului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 (edited) Bolt-on nu e mai prost decit Neck-through-body sau Set-neck. Fiecare tip de "articulatie" are avantaje si dezavantaje. Se zice ca neck-through ar oferi mai mult sustain, datorita faptului ca e o singura bucata de lemn, fata de set-neck, unde griful si corpul sint lipite prin asa-zisa imbinare Mortise and tenon. Tind sa cred ca treaba cu neckthru e un soi de mit, dar e doar o banuiala a mea, nu o luati de buna. Si apropo de neckthru: gatul poate fi din mai multe bucati, nu neaparat dintr-una singura. Importanta e, dupa cum ziceai, modalitatea de imbinare a gatului cu corpul. Edited March 30, 2011 by Doctor X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironside Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Ia uite, iar ne scarpinam cu mina dreapta la urechea stinga? James Hetfield, Slash, Zakk Wylde, Kirk Hammett, Randy Rhoads, Matt Heafy, Jimmy Page or avea aceeasi parere, cum ca LP nu-i bun pentru metale? V100 e copie de Gibson Les Paul, mai ieftina si cu mici diferente la forma. In rest, principiul e acelasi: humbuckere, mahon, set-neck. Nu vad absolut nimic care te poate impiedica sa cinti metale pe o asemenea chitara. A, da, stiu. Culoarea. You simply can't rock with a cherry burst. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tase Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 (edited) desi era unu la Mayhem, euronymous( R.i.p) parca.. canta blackareli cu un LP sunburst edit: uitel aici http://true.mayhem.f...ronymous_20.jpg Edited March 31, 2011 by Tase Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Aron Virginas Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 (edited) desi era unu la Mayhem, euronymous( R.i.p) parca.. canta blackareli cu un LP sunburst edit: uitel aici http://true.mayhem.f...ronymous_20.jpg Abtibildurile au redus factorul nemetalic al chitarii Edited March 31, 2011 by Aron Virginas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Terminați cu aberațiile astea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Aron Virginas Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 (edited) Vrei sa zici ta tataiele asta canta metale? Edited March 31, 2011 by Aron Virginas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Vrei sa zici ta tataiele asta canta metale? Ia zi, bre, cam ce conteaza cel mai mult in rig-ul unui chitarist de metal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest catalindinuion Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Din partea mea o chitara poate sa arate ca o p....., atat timp cat suna bine si forma e totusi practica e prea bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironside Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Din partea mea o chitara poate sa arate ca o p....., atat timp cat suna bine si forma e totusi practica e prea bine. Ermmm, esti sigur? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Aron Virginas Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 (edited) Ia zi, bre, cam ce conteaza cel mai mult in rig-ul unui chitarist de metal? Era o gluma, for God's sake Edited April 2, 2011 by Aron Virginas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts