Neo Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Nu stiu daca s-a mai pus problema asta pe forum, cu toate ca am cautat, si n-am gasit nimic, as dori sa stiu care dintre aceste compresoare isi face treaba mai bine si de ce. E vorba de ED-1 Marshall si CS-3 Boss Astept pareri, opinii de la oameni care au avut/probat/testat/inca detin aceste pedale (sau una din ele) si sa ma lamureasca in privinta acestei probleme Multumesc
andjar Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 (edited) ed-1...majoritatea il prefera fata de cs-3. cs-3 mult spun ca e mai zgomotos si suna steril.Daca ai norocul sa mai gasesti un cs-2 la second...ar fi si mai bun.Oricum din "compresoarele" ieftine ed-1 e poate cel mai reusit....peste cs-3 ,main squeeze si mai transparent si versatil decat dyna comp. Edited January 23, 2011 by andjar
gadjo Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 (edited) mai exista compresorul de la Rocktron, Big Crush. Eu pe ala il tintisem pana mi-a iesit in cale un batran CS2. Dar din clipurile pe net CS3 storcea prea mult sunetul deci as zice sa-l eviti. Edited January 23, 2011 by gadjo
Razvan S. Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 mai exista compresorul de la Rocktron, Big Crush. Eu pe ala il tintisem pana mi-a iesit in cale un batran CS2. Dar din clipurile pe net CS3 storcea prea mult sunetul deci as zice sa-l eviti. Eu am si Big Crush (putin modificat), si CP9 de la Ibanez, si eram curios cum sunt astea fata de Dyna Comp si CS2-3, care nu am apcuat sa le testez.
Neo Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 mai exista compresorul de la Rocktron, Big Crush. Eu pe ala il tintisem pana mi-a iesit in cale un batran CS2. Dar din clipurile pe net CS3 storcea prea mult sunetul deci as zice sa-l eviti. momentan detin un cs-3, si nu prea ma multumeste. imi mananca mult din ton, e noisy pe distors, si nu e nici prea confortabil... un compresor ar trebui sa fie f subtil, sa nu coloreze tonul, sa-si faca doar treaba lui si atat, si m-as fi indreptat spre ed-1, care am inteles ca e destul de versatil si de transparent....
andjar Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 any other opinions? ar fi grozav daca nu l-ai rata pe asta: http://forums.rgc.ro/index.php?/topic/54898-vand-maxon-compressor/
Neo Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 ar fi grozav daca nu l-ai rata pe asta: http://forums.rgc.ro...xon-compressor/ acu 5 minute ma uitam la el dar nu mi se pare prea util....nu are decat 2 knooburi, de sustain si de volum....dar atacul? mixu? de unde le reglezi? si, oricum, in banii aia mai degraba m-as orienta spre TC electronic Vintage Compressor
andjar Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 acum depinde si ce vrei de la comp ...daca ai nevoie de control pentru atac si click-ul ala pentru chicken pickin' nu e ce-ti trebuie.Dar daca vrei un comp subtil si muzical ...eu zic ca e o pedala buna si daca mai reusesti s-o negociezi la pret eu cred ca e o achizitie frumoasa.Un compresor sa sune ca asta nu prea gasesti asa usor si ieftin .In rest cs-3-uri sau ed1 apar aici la mp mai tot timpul la preturi destul de mici Bine... eu habar n-am in ce stare e maxonul ala.
Neo Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 anyway....topicul avea cu totul alta tema...asa as putea sa-ti enumar o gramada de super compresoare pe care, sincer, mi le-as dori din tot sufletul, dar, momentan, nu am posibilitati....pt moment, vroiam doar sa stiu daca imi pot face treaba cu unu din astea 2 compresoare, si cu care ar fi mai indicat, care e mai bun, care isi face treaba mai bine si de ce Eu am si Big Crush (putin modificat), si CP9 de la Ibanez, si eram curios cum sunt astea fata de Dyna Comp si CS2-3, care nu am apcuat sa le testez. ce inseamna big crush putin modificat? esti multumit de el?
Neo Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 se pare ca tot nu am primit un raspuns concret...
andjar Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 acest mod kit face din cs-3 un compresor foarte bun,imbunatatindu-l dramatic: http://www.monteallums.com/pedal_mods.html#cs3UltraPlus
Neo Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 si un kit pt ED-1 nu exista? k pe CS-3 l-am rezolvat de tot : l-am vandut
GrP Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Dintre Dynacomp si Ed-1 as alege Dynacomp. Le-am probat amandoua, Dynacomp suna pur si simplu mai natural, mie personal mi-a placut mai mult chiar daca Ed-1 avea mai multe functii. Daca ti se pare ca Dynacomp te limiteaza, poti incerca un MXR Custom Comp.
dani Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Aphex punch factory:P (inutil sa-ti zic de ce, stii nu?)
Neo Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 da, dani, stiu de ce )) cu toate astea, cred ca voi proba un Dynacomp, se pare ca mai toata lumea il lauda... cat despre punch factory, am vazu ieri unu pe net la 5 mil
Recommended Posts