www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nu stiu daca s-a mai pus problema asta pe forum, cu toate ca am cautat, si n-am gasit nimic, as dori sa stiu care dintre aceste compresoare isi face treaba mai bine si de ce. E vorba de ED-1 Marshall si CS-3 Boss :)

Astept pareri, opinii de la oameni care au avut/probat/testat/inca detin aceste pedale (sau una din ele) si sa ma lamureasca in privinta acestei probleme :)

Multumesc

Posted (edited)

ed-1...majoritatea il prefera fata de cs-3. cs-3 mult spun ca e mai zgomotos si suna steril.Daca ai norocul sa mai gasesti un cs-2 la second...ar fi si mai bun.Oricum din "compresoarele" ieftine ed-1 e poate cel mai reusit....peste cs-3 ,main squeeze si mai transparent si versatil decat dyna comp.

Edited by andjar
Posted

mai exista compresorul de la Rocktron, Big Crush. Eu pe ala il tintisem pana mi-a iesit in cale un batran CS2.

Dar din clipurile pe net CS3 storcea prea mult sunetul deci as zice sa-l eviti.

Eu am si Big Crush (putin modificat), si CP9 de la Ibanez, si eram curios cum sunt astea fata de Dyna Comp si CS2-3, care nu am apcuat sa le testez.

Posted

mai exista compresorul de la Rocktron, Big Crush. Eu pe ala il tintisem pana mi-a iesit in cale un batran CS2.

Dar din clipurile pe net CS3 storcea prea mult sunetul deci as zice sa-l eviti.

momentan detin un cs-3, si nu prea ma multumeste. imi mananca mult din ton, e noisy pe distors, si nu e nici prea confortabil...

un compresor ar trebui sa fie f subtil, sa nu coloreze tonul, sa-si faca doar treaba lui si atat, si m-as fi indreptat spre ed-1, care am inteles ca e destul de versatil si de transparent....

Posted

acum depinde si ce vrei de la comp ...daca ai nevoie de control pentru atac si click-ul ala pentru chicken pickin' nu e ce-ti trebuie.Dar daca vrei un comp subtil si muzical ...eu zic ca e o pedala buna si daca mai reusesti s-o negociezi la pret eu cred ca e o achizitie frumoasa.Un compresor sa sune ca asta nu prea gasesti asa usor si ieftin .In rest cs-3-uri sau ed1 apar aici la mp mai tot timpul la preturi destul de mici

Bine... eu habar n-am in ce stare e maxonul ala.

Posted

anyway....topicul avea cu totul alta tema...asa as putea sa-ti enumar o gramada de super compresoare pe care, sincer, mi le-as dori din tot sufletul, dar, momentan, nu am posibilitati....pt moment, vroiam doar sa stiu daca imi pot face treaba cu unu din astea 2 compresoare, si cu care ar fi mai indicat, care e mai bun, care isi face treaba mai bine si de ce :)

Eu am si Big Crush (putin modificat), si CP9 de la Ibanez, si eram curios cum sunt astea fata de Dyna Comp si CS2-3, care nu am apcuat sa le testez.

ce inseamna big crush putin modificat? esti multumit de el?

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Dintre Dynacomp si Ed-1 as alege Dynacomp. Le-am probat amandoua, Dynacomp suna pur si simplu mai natural, mie personal mi-a placut mai mult chiar daca Ed-1 avea mai multe functii. Daca ti se pare ca Dynacomp te limiteaza, poti incerca un MXR Custom Comp.