www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

U2, Petitia si Profanii


Victor
 Share

Recommended Posts

Valabil si pentru mine, m-am speriat. Ar fi prea fain sa vina in Romania...cand a venit Elton John...sala aproape goala. Probabil ca majoritatea nu stiu sa aprecieze muzica buna. Sau toti cei cunoscatori era plecati din oras, aveau probleme sau se simteau groaznic...asta tre sa fie explicatia, nu? :) Oricum, am semnat! Mai semnati si voi...cu toata ca daca un artist are un turneu prestabilit, in 90 la suta din cazuri pot sa roage fanii dintr-un loc sa vina acolo oricat ar vrea, ca nu vine.

Link to comment
Share on other sites

asta e una. a doua e ca baietii astia vin pe bani seriosi. cine-i da? e vb de cateva sute de mii de euro.

Eu cred ca nici nu discuta sub 1 mil....... uite aici un articol aparut mai demult in Evenimentul Zilei..

 

De ce ocolesc superstarurile Romania?

 

Anca Nicoleanu

Vineri, 16 Iulie 2004

 

 

Nu sint bani, nu sint conditii pentru grei precum Rolling Stones, Madonna sau U2

Artistii cu adevarat mari ocolesc Romania, lucru evident, daca te gindesti la marile concerte din 1990 incoace. Bucurestenii i-au putut vedea totusi pe Michael Jackson, Metallica, Sting, Elton John, Yes, Jethro Tull (de doua ori), Whitesnake, Steve Vai, Robert Plant, Jimmy Page si pe alti citiva. Adica staruri iesite din forma si gloria de odinioara.

 

Marea problema sint, desigur, banii. Preturile cerute de superformatii ca U2 sau Rolling Stones depasesc cu mult posibilitatile publicului romanesc. In Romania e practic imposibil sa umpli macar pe jumatate un stadion ca "Lia Manoliu", la valoarea mare pe care o au biletele la ora actuala. La noi, pentru un bilet pe stadion pretul poate urca pina la 10, maximum 15 dolari, afirma specialistii. In schimb, pentru un concert la Polivalenta sau la Sala Palatului, pretul poate ajunge pina la 50 de dolari sau chiar mai mult, cum s-a intimplat la concertul lui Placido Domingo si al Angelei Gheorghiu.

O metoda mai putin costisitoare de aducere a unui superstar ar fi aceea de a-l "agata" cind are vreun turneu in Europa. In aceasta perioada, Santana se afla in turneu european si va cinta, zilele acestea, la Budapesta si la Praga. The Doors (s-au reunit de curind) cinta la Varsovia, iar Dido la Viena. In turneu european se afla si The Corrs, Blondie (cu un onorariu in jur de 100.000 dolari), Peter Gabriel (aprox. 250.000 dolari), B.B. King (70.000 dolari), Cliff Richard (150.000 dolari), Norah Jones (100.000 dolari), Usher (100.000 dolari), The Cure (200.000 dolari), Wet Wet Wet (pina in 100.000 dolari), Simon&Garfunkel (4-500.000 dolari) ori Pet Shop Boys (200.000 $). Cit ne-ar mai costa sa aducem o serie de artisti de top de "afara"? Spre exemplu, Eminem, daca va fi convins sa cinte aici, o va face pentru 250.000 $, dar concertul trebuie programat cu un an inainte. Aerosmith prefera un "pachet" de trei concerte, pentru care percepe un onorariu total de 1.250.000 dolari. Iar Thalia vine cu o trupa de acompaniament de 30 de oameni, numai pentru 200.000 dolari.

 

Nu e destul curent electric pentru Rolling Stones

 

Tentative de a mai aduce artisti de renume au existat in ultimii ani. "Zone Records" a incercat "marea cu degetul", propunindu-si organizarea unui concert Rolling Stones. Prima oara, prin 1991, nu s-a putut din motive tehnice - Stadionul National "Lia Manoliu" nu putea oferi alimentarea cu curent necesara unui concert de asemenea anvergura. A doua oara, n-a fost posibil din motive financiare. Celebrii rockeri percepeau un onorariu de 1.000.000 de dolari, din care nu s-au gasit decit jumatate.

Sponsorii din Romania nu se prea inghesuie sa dea bani pentru astfel de evenimente. Si e nevoie de sponsori pentru a scadea pretul unui bilet. Cei care au un buget generos prefera sa nu-si "arunce" banii pe un concert. Astfel, ne va fi destul de greu sa-i vedem prea curind in Romania pe U2 (800.000-1.000.000 dolari), Depeche Mode (600.000 dolari) ori Pink Floyd (2.500.000 dolari, cu un sistem de sonorizare Dolby Surround). Cu toate aceastea, au existat tentative de a-i aduce pe plaiurile mioritice pe Madonna (aproape 900.000 dolari), Eric Clapton ori Phil Collins (in jur de 400.000 dolari). Managerii celor trei staruri au spus insa ca acestea nu doresc sa concerteze in estul Europei, deci nici in Romania!

 

E buna si Pink, la 300.000 de lei biletul

 

Romania are un singur festival international, "Cerbul de Aur", unde mai putem vedea mari staruri. In 1993 am vazut-o pe Kylie Minogue, cind nu era vedeta de acum - onorariul actual se invirte in jurul sumei de 500.000 dolari; in 1994, Ray Charles si Boy George, in 1995, Kenny Rogers, Status Quo, 2 Unlimited si MC Hammer (cam zaharisiti); in 1996, Tom Jones, Soul II Soul, Vaya Con Dios, Coolio; in 1997, Diana Ross, Sheryl Crow. Anul trecut, la Brasov, i-am vazut pe Ricky Martin (norocul a fost ca avea concerte prin Europa si asa a putut fi "agatat") sau Simple Minds. Anul acesta, sustin organizatorii, s-au alocat pentru acest segment doar 400.000 de euro. Daca pentru prestatia lui Nino D'Angelo (cu orchestra, cu drepturi de televizare in direct) se vor plati in jur de 50.000 de euro, Pink si Ronan Keating isi vor imparti restul. Organizatorii au anuntat deja pretul biletelor: pentru serile de concurs (22 si 23 iulie) si pentru gala (24 iulie) biletele costa intre 300.000 lei si 1.000.000 lei, in functie de pozitionarea locurilor fata de scena.

Link to comment
Share on other sites

Adevarul trist asta e. Majoritatea superstarurilor ocolesc Romania. Ajung in Ungaria mereu...dar se pare ca in Romania nu prea sunt incantati sa vina.

Link to comment
Share on other sites

Haideti sa va zic eu ce am auzit ca s-a intamplat cu concertul ci Gary Moore. In primul rand, cand am auzit ca vine, si s-au pus bilete in vanzare mi-am rezervat bilete on-line, am fost le-am platit si le-am luat. Dupa care sa aflu ca nu se mai tine concertul. Evident, m-am dus sa-mi iau banii inapoi. Mai tarziu am aflat ca organizatorii au dat un avans, urmand sa dea restul din vanzarea biletelor. Si cum bilete nu prea s-au vandut, ca romanul nostru spargaret de seminte nu se omoara el cu muzica asta care oboseste neuronu, nu au avut oamenii bani sa-l plateasca pe nenea Moore asta. Si el a zis asa... bah eu pastrez avansul si cand aveti si lichidarea vin.

Asta e barfa care am auzit-o eu (si mi se pare plauzibila - am auzit-o de la un prieten care il cunoaste pe unul din organizatori)

Link to comment
Share on other sites

Mai Dicule.. cine copiaza U2 ? Si cu ce? Ca tare sunt curios daca reuseste careva.. si daca este asa, sa le fie rusine! Dai vina pe U2 ca sunt copiati? :)

Au un sunet incredibil.. Intr-adevar, fiecare membru luat separat nu este mare muzician, dar impreuna sunt cine sunt(sau au fost cine au fost). Nu ii uri pt ca au devenit mai comerciali ca niciodata :)

Ce ne impresioneaza la U2 ? Nu stiu.. Urmareste niste concerte ceva.. au sunet, mesaj, si suflet.. vreau sa vad si alte trupe ca au si au facut macar un sfert din cat au facut U2 in ceea ce priveste ajutorarea umanitatii prin faptul ca sunt cine sunt! Documenteaza-te asupra mesajului lor.. nu este simplu sa militezi impotriva IRAului si sa te trezesti cu soldatii inarmati la usa hotelului, nu este simplu sa ameninti autoritatile ca te duci in oras, canti si pui lumea sa iasa in strada daca nu se inchide nu stiu ce centrala nucleara care pune probleme.. + campanii de ajutorare a tarilor din Africa. Gandeste-te ca in acelasi timp trebuie sa faci muzica si sa fii plecat de acasa tot timpul. Sa amintesc ca in concertul din noaptea de revelion dintre 1989-1990 dedicau piese celor care au murit in Romania la revolutie? :)

Cate concerte U2 ai vazut? Poate nu poti sa le vezi pentru ca nu iti plac.. nu sunt digerabili deloc in momentul asta.. asa este, dar dupa ce te vei documenta, ai sa vezi ce "impresioneaza"..

Alte intrebari despre U2 ?

Edited by Geiger
Link to comment
Share on other sites

am vazut concerte cu u2 si pe mine sincer nu ma inpresioneaza cate racku-ri de efecte are the edge ca sa scoata clean-urile alea , sau mai situ eu ce, eu niciodata n-am vazut trupa u2 ca fiind o trupa cunoscuta pentru muzica , ci e o trupa cunoscuta datorita lui bono si pentru faptul ca este o trupa militanta ca alea din anii '60. Bine , eu nu am nimik cu nimeni, doamne fereste, sa dea domnu' sa vina in romania, dar eu zic ca trupa asta e prea mult slavita pentru suntelul lor ( care oricum altii il fac) si pentru prestatia live, e ok, au fani, canta un stil digerabil (in ultima vreme comercial ce-i drept , dar le trebe si lor bani sa le dea de papa la rahiticii din africa :) ). Asta e parerea mea, ca e asa o trupa la moda pentru ca are si caracterul asta militant , asa ceva de genu "make peace not war" si alte chestii de astea. Foarte bine , bravo lor, dar PAREREA MEA este ca nu se ridica la nivelul la care sunt apreciati.

 

Si faza cu trupele din romania , pai am observat ca si aia de la proconsul , si cam toate trupele astea care apar acum , au asa un sound spre u2 pentru ca au vazut ca ei au succes comercial, si de aia.

 

numa bine, si fie ca trupa u2 sa vina in romania pentru fanii de aici si scuze daca am deranjat pe careva

Link to comment
Share on other sites

N-ai deranjat pe nimeni, ti-ai exprimat in mod civilizat o opinie. U2 sint mult mai mult decit o trupa militanta. Mie personal cred ca nu imi plac decit vreo 3 -4 albume de-ale lor, dar alea mi se par extraordinare, 2 dintre ele de-a dreptul monumentale. In rest, more of the same. Nu mi-au placut pt mesaj, ci pt muzica, sensibilitate in expresie, versuri si sound care a fost la momentul lui revolutionar. In ultima vreme (de vreo 10 ani de fapt) au cam cazut in cabotinism, in special Bono. De atunci am pierdut complet interesul, dar fata de alte trupe la care o asemenea chestie m-a facut sa renunt la a mai asculta si albumele vechi, la ei nu mi-a rapit deloc placerea si savoarea celor clasice.

U2 NU mai sint ce au fost, si aici sint de acord cu Dicu, sint in acest moment supraapreciati, si traiesc in mare parte de pe urma revolutiei muzicale pe care au facut-o la sf anilor 80, inceputul anilor 90.

Link to comment
Share on other sites

Asa este.. s-au dus.. nimic nu este mai trist decat ca ceea ce candva era muzica sa se transforme in simplu mesaj care nu mai este propulsat prin muzica.. fanii sunt cei mai aprigi critici si va spun ca aproape am plans cand am ascultat ultimul album :) jale si prapad.. de la ce erau in Joshua Tree Tour ('87) la rahatul de acum.. nimeni nu si-ar fi imaginat ca se va ajunge aici.. eu inca cred ca U2 au murit cu putin timp inainte de a scoate ultimul album.. still living in the Elevation era.. Daca ar ajunge pe aici ar fi bine, macar ca as vedea ceva din ei.. ce a mai ramas :)

De retinut este ca mesajul este mesaj.. fara a face muzica buna, U2 nu ar fi fost ce au fost!! Acum sunt numai o imagine.. ceva extrem de comercial.. de la o trupa UNCOOL au ajuns kul si asta este ingrozitor pentru adevaratii fani ai muzicii lor.

Sa auzim numai de muzica buna!

Link to comment
Share on other sites

Mie, unul, imi place enorm U2(One cred ca e una din cele mai tari melodii scrise si interpretate vreodata) si da, aveti dreptate, au devenit mai comerciali in ultimii ani. Dar pana la urma urmei, pentru ce merge lumea la servici? Ca sa faca ceva bani, nu doar de amorul artei. Si pentru U2 a face muzica, a avea concerte si a scrie melodii, a sta in studio, asta e serviciul lor si trebuie sa traiasca si ei totusi. Ce sa facem daca lumea cere ceva mai comercial? Si aici ma refer la lumea care totusi asculta muzica adevarata, nu atatia romani care asculta manele, 3 Sud Est, Animal X si alte tandaraie. Oamenii, cei care cumpara albumele, cer ceva mai comercial, nu U2(si alte trupe)o fac pentru ca asa au ei chef.

Un intelept(poate chiar mai multi :) ) spunea ,,Nu critica ceea ce nu intelegi"

Oricum, U2 sunt mari...mai mult sau mai putin comerciali. Parerea mea :) Bafta

Link to comment
Share on other sites

Atunci probabil ca unele din best songs sunt interpretate de venerabili artisti precum Nicolae Guta sau Sorin Copilu De Aur, nu? Sau sunt cele mai dark piese din dark metal, nu? Inteleptii care se simt satisfacuti cand acceseaza linkul ala(facut probabil de vreun muppets care habar n-are ce ii muzica)sa citeasca in posturile de mai sus ce spunea un intelept(sau mai multi).

Am citit ce scria la linkul ala ascultand One si alte melodii, si am ras la cat poate sa fie de prost ala care o scris tampeniile alea. Cei care stiu ce ii muzica, recunosc valoarea lui U2, si a versurilor si a vocii lui ,,dipshit Bono". Degeaba, unii sunt condamnati sa fie tampiti si idioti toata viata. Cine stie din ce formatie no-name era si tipu ala si s-a simtit foarte ofensat ca U2 vinde zeci de milioane de albume si milioane de bilete world-wide si el, NOT. O formatie sau un artist nu poate sa fie prost sau fara valoare doar asa, ca am eu chef, sau altii, sau ala care a scris bullshitul ala. F**k off dude _|_ Long live U2

Edited by Dumi
Link to comment
Share on other sites

Guest seraphx

ca exista gutza si copilul de aur , nu face ca U2 sa valoreze mai mult , argumenteaza si tu cand zici ca sunt the best songs ever written (ca sa nu poata fi atacate :) )

Edited by seraphx
Link to comment
Share on other sites

ca exista gutza si copilul de aur , nu face ca U2 sa valoreze mai mult , argumenteaza si tu cand zici ca sunt the best songs ever written (ca sa nu poata fi atacate :) )

 

la care songs te referi? Adica sa argumentez de ce best songs ever sunt ale lui Guta si tarla(fapt imposibil) sau a lui U2? Nu zic ca toate melodiile lui U2 apartin categoriei best songs ever written, nici pe departe, dar cel putin One sigur e una din acelea. E destul sa ascultam ca sa ne dam seama. Daca nu ne dam seama...asta este :)

Link to comment
Share on other sites

Guest seraphx

pai asta ziceam si eu , in acel articol omul nu se lua de One care zici tu ca e misto , ci de ultimu album , care personal si pe mine m`a lasat destul de rece , si evident ca la U2 ma refeream

Link to comment
Share on other sites

Ne amintim de sintagme precum ,,old fuckers" sau ,,dipshit Bono" si alte chestii de genul asta. E clar mare fan U2 :) a lui U2 si a ochelarilor lui Bono

Link to comment
Share on other sites

Guest seraphx

nevermind that , nu tre sa fi fan u2 ca sa ascultzi un album si sa`l comentezi , cel mai corect de comentat mi se pare nu din partea fanilor ci din partea ascultatorilor obisnuiti , eh si lasa`l p el cu limbaju asa s`a exprimat el , eu zic ca nu ai dc sa t agitzi , ca nu e u2 formatzia cea mai tare din istorie si nu au si ei momente de slabiciune , si serios acu nu inteleg care`i faza cu ochelarii lu Bono ce draq il ajuta p el muzical aia :)

Link to comment
Share on other sites

Ascultatorii obisnuiti au devenit fani dupa ultimul album, fanii au ramas la fel, iar fanaticii urasc U2 in momentul asta.

Ochelarii lui Bono sunt destul de cunoscuti.. Vaticanul a blocat accesul la poza asta pana la moartea Papei.. vorbim despre ce nu stim si ne ardem :)

Si da seraph.. U2 este :)

Daca nu crezi, aprofundeaza subiectul :)

post-534-1146398461_thumb.jpg

Edited by Geiger
Link to comment
Share on other sites

Ascultatorii obisnuiti au devenit fani dupa ultimul album, fanii au ramas la fel, iar fanaticii urasc U2 in momentul asta.

Ochelarii lui Bono sunt destul de cunoscuti.. Vaticanul a blocat accesul la poza asta pana la moartea Papei.. vorbim despre ce nu stim si ne ardem :(

Si da seraph.. U2 este :)

Daca nu crezi, aprofundeaza subiectul ;)

 

Mersi pentru poza Geiger :) fain.

Si nu, ochelarii nu il ajuta pe Bono sa cante mai fain sau sa atinga notele mai dificile, e ceva ce tine de stil si personalitate si unicitate. Da, stil...un lucru pe care unii nu il inteleg niciodata B) Ochelarii lui Bono e ca si machiajul lui Kiss sau costumele lui Elton John, pentru care extravagant e un adjectiv mult prea obisnuit :) Poate ca nu ii cea mai tare formatie ever. Dar este una dintre ele. Si s3raph, daca tie ti se pare normal limbajul ala...atunci trimite-i fan mail fraierului ala care scrie alea :o

Link to comment
Share on other sites

Guest seraphx

kiss sunt niste maimutoi , parere personala nu vreau sa jignesc nici un fan al muzicii lor , si elton john prefer sa ma abtin nu ma omor cu popismele lui , si cat despre u2 ca fiind printre cele mai tari formatii , eu zic ca mai ai muzica de ascultat :) incearca epoca anilor 60 , 70 (atunci e perioada de glorie a rockului , the rise and fall , parerea mea ) sa vezi acolo zeci de formatii ce dau cls U2 si nu au banii lor sau fac reclame la Ipod ca Bono , si nu sunt de acord cu limbajul lui dar nu traim intr`o pink world , mai auzim si d`astea la orice coltz :)

Edited by seraphx
Link to comment
Share on other sites

kiss sunt niste maimutoi , parere personala nu vreau sa jignesc nici un fan al muzicii lor , si elton john prefer sa ma abtin nu ma omor cu popismele lui , si cat despre u2 ca fiind printre cele mai tari formatii , eu zic ca mai ai muzica de ascultat :) incearca epoca anilor 60 , 70 (atunci e perioada de glorie a rockului , the rise and fall , parerea mea ) sa vezi acolo zeci de formatii ce dau cls U2 si nu au banii lor sau fac reclame la Ipod ca Bono , si nu sunt de acord cu limbajul lui dar nu traim intr`o pink world , mai auzim si d`astea la orice coltz :)

Kiss a fost doar un exemplu, nu imi plac deloc. Elton John e un maestru si asta cine stie, cunoaste, cine nu, sa fie sanatos. Si oricum esti primul pe care il aud sa afirme ca U2 nu e deloc una din cele mai tari formatii care a fost vreodata. Bine, nu e Dire Straits sau Queen sau etc etc, dar nu da clasa U2 :) hai ca deja vorbim discutii si e obositor. salutare :(

Link to comment
Share on other sites

kiss sunt niste maimutoi , parere personala nu vreau sa jignesc nici un fan al muzicii lor

fara a fi fan al trupei KISS, pot sa-ti spun doar ca tu nici nu erai (nici macar in proiect ;) ) cand maimutoii faceau muzica si spectacol :)

aaaaa.... apropo .... nici ajtia de la U2 nu erau :) (si nu le simtea nimeni lipsa)

 

Offtopic: Elton John e un maestru

maestru cofetar? :(

o fi el pidosnic, da' face muzica bah tatã :o (Halford/Mercury si altii nu iereau poponari?) B)

las' sa fie cat mai multzi ca ne raman noua cotzohârlele :)

Edited by malex
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.