Stefan Posted December 2, 2004 Posted December 2, 2004 Uite sunt nevoit sa imi cumpar niste corzi noi si am nevoie de sfaturi. ma jucam cu jaful meu si mi s-a rupt E gros, si nu am de schimb. acu vreo luna am luat de la mosu belson dar am zis ca ma impusc, sunau ca naiba. ideea e: sa pun niste corzi scumpe (d'dadario sau fender) pe chitara mea? adik mi-e ca daca le rup si pe astea, sa nu dau o tona de bani. erau 300k la mosu, cred ca si in muzica sunt la fel. so any advices ca pana atunci n-am pe ce sa exersez (
Cosu Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 ia-ti corzi de firma (am folosit d'adario pe acustica si am fost multumit). in primul rand ca se rup mai greu decat d-astea noname si in al doilea rand suna muuuuult mai bine.
Stefan Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 Aha pai o sa vad de unde fac rost de bani. mersi de sfat. dar am vazut ca exista de mai multe tipuri adik light, extra light, etc. si inca o chestie sa iau de electrica sau de acustica? gasesc din alea phospor bronze? asa ca chestie: am dat 700k pe chitara si pun corzi de 300k
cearny Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Mda cam asa am facut si eu odata Chitara a costat fix 700k (o Hora *foarte* portabila ) La no cel mai usor gasesti D'addario. am un set in plus - il dau la schimb pe 200k lei
Stefan Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 YEY misto . asa pai nu stiu ca io momentan nu am bani. ar trebui sa scot alocatia. u pe unde stai? daca mai tii corzile cred, ca imi scot alocatia si iti zic si poate mi le dai mie oricum mersi mult. corzile sunt de acustica? sau de electrica. sper ca nu te-am frecat prea mult la cap
cearny Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Stau pe langa Electroaparataj (pe sos. Pantelimon). Uite acum ma uit pe cutie, iote ce scrie: ------------------------------------------------------ D'Addario ® ***** 85 * 15 GREAT AMERICAN BRONZE ® GUITAR STRINGS 1st-.009, 2nd-.012, 3rd-.015 4th-.025, 5th-.035, 6th-.045 EZ890 SUPER LIGHT MADE IN USA | E-SERIES | PRINTED IN USA ------------------------------------------------------ :D:D
Cosu Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 light ,extra light , medium etc se refera la grosimea corzilor. unii prefera corzi mai subtiri altii mai groase. pentru chestii suparate se folosesc corzi mai groase (acordaj in D,C,B, etc ). eu pe chitara am light acum (.10-.46- grosimea celei mai subitiri - groase).e recomandat sa pui corzi de acustica pe acusitca
Stefan Posted December 4, 2004 Author Posted December 4, 2004 Ok cosu, asta m-am prins si eu. dar cum e mai bine sa fie, mai subtiri sau mai groase? voi stiti mai bine. io stau pe la calarasi. adik mi-e usor sa ajung la electroaparaj ca iau 90,86 din capu strazii. cand fac rost de bani iti dau un semn de viata ok?
cearny Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Oki hai ca asa facem. Ca regula - mai subtiri inseamna mai moi deci mai usor de facut bend-uri si vibrato-uri, dar ai sustain mai redus si daca canti in acordaje mai joase (cum zicea Cosu, in Re sau Do sau chiar Si), o sa ai un soi de benzi de cauciuc in loc de corzi. De asemenea, corzile mai groase au (dupa mine) un ton ceva mai bun. Uite eu de exemplu am inceput pe .009->.042 (Mi subtire, respectiv Mi gros) care din cate stiu sunt Extra Light. Am trecut dup-aia pe .009->.046 (Hybrid Light) si m-ia trecut apoi prin cap ca nu-mi place ca e prea greu asa ca am cantat o vreme pe .008->.038 (Ultra Light?). Dupa o vreme mi-am dat seama ca a) rupeam corzile mai usor suna.. slab si c) n-aveam sustain destul de lung asa ca am trecut mai intai pe .011->.049 (Medium Light) si dup-aia pe .010->.052 (Medium) - ultimele mi se par cele mai bune ca raport grosime/ton. De ce in general se pun corzi subtiri pe chitare din fabrica? Simplu! Ca sa-ti dea impresia ca se canta foarte usor pe ele.
Stefan Posted December 5, 2004 Author Posted December 5, 2004 aha, am inteles acum, dar u ai avut timp sa experimentezi. oricum sper ca azi sa fac rost de bani si daca nu e prea tarziu mai dau un post pe forum, daca nu maine, poimaine vedem noi ok? mersi mult de informatii la toti.
Stefan Posted December 6, 2004 Author Posted December 6, 2004 Cearny am facut rost de bani in sfarsit ( e luni seara) so cand ai si u timp sa imi zici unde ne-am putea intalni si cand. daca vrei ma gasesti pe y messenger cu id-ul s_stanciulescu mersi mult d tot. keep in touch
Stefan Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 Cearny u rock man !!! sunt super marfa, super calitate asa cum ma asteptam de altfel. se apasa super easy si suna mult mai bine, mersi mult de tot. cearny rulz:D
cearny Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Imi cer in mod public scuze lui Proof pentru ca am intarziat si l-am lasat sa inghete in frig Promit ca nu se va mai repeta (adica astept pana la vara, sa te las sa mori de cald )
Stefan Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 LOL stai ma calm ca nu era nici o pb. doar ca exact cu 2 minute mai devreme am zis ca daca nu apari in urmatoarele 5 minute ma duc ca poate nu mai puteai sa vii. oricum suna super marfa pe jafu meu de chitara, scoate ce-i mai bun(nu prea are ce dar )din ea si sunt super tari. la vara mai vedem noi
Guest Lightbringer Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 Asta m-a convins sa investesc si eu intr-un set d'addario .Cred ca am sa-mi iau medium...asta pt ca nu stiu daca ar fi mai bine mai groase sau mai subtiri pt folk. Ceva sfaturi? A,si de curiozitate, cam ce alte marci bune mai sunt? Regards.
cearny Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Fender, GHS, Dean Markley, Ernie Ball, Yamaha even. Favoritele mele raman totusi D'Addario.
Guest Alexandru Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Fender, super,extr,ultra,mega light- the best! Parerea mea!--am folosit D'Addario de mult timp(f.bune)dar acum m-am lipit de astea!
felix Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 D'addario se rup frecvent in zona bridge-ului. Am incercat GHS de 0.09 si m-am lipit de ele... parfum
Guest Alexandru Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Cat costa, si unde gasesc GHS?-nu am incercat. Eu cint si brutal si solo si clean si.... de toate, de 0.8 exsista?
Guest Alexandru Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Originally posted by felixD'addario se rup frecvent in zona bridge-ului. Am incercat GHS de 0.09 si m-am lipit de ele... parfum CORECT mai ales daca dai cu floydu'!- si mai e ceva nus' de ce dar la mine se "incarca" f.repede si se duc dracu'! De ce ?
felix Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Exista orice dimensiune clasica si de gasit se gasesc ori la Muzica ori la Guitarissimo. Te sfatuiesc sa nu canti pe 0.08 pentru ca n-ai sa iti imbunatatesti cu nimik tehnica. Degetele vor deveni mai puturoase si sound-ul mai moale, nepotrivit pentru stilul tau.
felix Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 D-addario sunt tratate chimic pentru a rezista mai mult in timp. Din pacate, cele care ajung la noi si-au trait viatza prin depozite si alte magazine pe afara, au suferit de pe urma vapoarelor si tot tratamentul chimic se transforma impotriva lor. Sunt corzi bune, dar parerea mea e ca nu sunt cele mai bune. Am 2 seturi GHS de 3 luni pe chitari si suna ca in prima zi, am tras de ele, am dat serios cu pana si nu s-a rupt nici o coarda. La d'addario schimbam setul lunar.
Guest Alexandru Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Ai dreptate numai ca imi ies niste chestii mai complicate pe care in mod normal pe 0.10 de ex ies cam inghesuite, iar la solo 0.8 sunt geniale.
felix Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Fiecare face cum il taie capul dar eu sunt de parere ca 0.09 e grosimea optima pe chitara electrica. Gandeshte-te ca ce iti iese pe electrica trebuie sa iasa aproximativ la fel pe acustica. Si la acustica vorbim de grosimi de la 0.10 in sus.
felix Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 La fel de mult ca si un set d'addario... undeva la 300.000 - 350.000.
Cosu Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 am vazut azi la muzica la gigeii aia cu stagguri ghsuri cu 250-300k
Guest Alexandru Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Originally posted by Cosuam vazut azi la muzica la gigeii aia cu stagguri ghsuri cu 250-300k Merci, ma duc sa iau, ce zici de chestia cu floydu'?
Recommended Posts