www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Scalopare Grif


glub
 Share

Recommended Posts

glub> dintotdeauna unii au fost pro si altii contra. unii au pus mana pe chitara cu grif scobit si au ramas surprinsi, altii nu au putut sa lege doua note.

unora le place, altii o considera pierdere de timp si de bani (asta din urma e vesnica frustare a unora).

totusi, sunt si chitaristi care folosesc griful scobit, si sunt destui. si cunoscuti.

eu am chitare si asa, si asa si sunt multumit de toate.

parerea mea> fa-o pana la capat, pentru ca oricum nu vei avea liniste pana nu o vei vedea gata. cred ca ai primit ceva sfaturi pe aici, poti sa mai cauti si pe net amanunte (cum ari fi> http://www.projectguitar.com/tut/scal1.htm)

daca iti va place sau nu, ramane sa vezi dupa ce exersezi o perioada. daca iti place, dar nu iti place cum l-ai facut, poti repeta experienta sau poti cumpara unul gata scobit de pe warmoth.com

 

hai, bafta multa. si pune niste poze sa vedem cum a iesit.

 

si asta> http://www.youtube.com/watch?v=x3nZ1sB7JXQ

Link to comment
Share on other sites

si, pentru motivatie, parerea unui baiat, pe net>

 

Why do it? Because Ritchie Blackmore does it? Or maybe Yingie Mailstreem? That may be enough reason for any obsessed fans of these artists, however for us serious guitarists looking for something extra there's little doubt that scalloping the frets can add a finesse and faster action that just isn't available on a standard fretboard. Quite simply this is because the strings don't make as much contact with the actual fingerboard, therefore everything happens quicker and your fingers speed up as they glide around the fretboard with ease. Also a scalloped neck will enable you to play with much vibrato (also depending upon how much you wiggle your fingers up and down).

Link to comment
Share on other sites

am facut rost de un grif. tipu de la care lam luat, nu prea are ce face cu ale sale chitari, si "decat sa fac un gratar mai bine ial tu, scalopeazal si facem dupaia mici cu el"

asa ca am un grif pe care pot exersa, numai ca fretboardul este maple si nu rosewood (ca la chitara mea)

o sa incerc cu diferite pile, sa vad cum iese mai bine. iar daca fac febra musculara o sa improvizez ceva dintro bormasina

 

si daca tot miam adus aminte. vreau sa bag o pila in bormasina, capatul pilei sal prind de un rulment (sa nu oscileze), si sa fixez toata "instalatia" pe o masa. Oare iese ceva mai "profi" decat daca ma chinui cu o pila circulara sau semi circulara?

Link to comment
Share on other sites

pai griful meu e ca cel din prima poza. pana la urma... nu e ok sa scalopez pana la dot?

Arpi s-a prins ca am slefuit fretwire-ul ca sa nu am fretbuzz :);)

 

Fratilor voi va complicati MULT prea mult! E doar o bucata de lemn cu prostii de fier infipte in ea, cmon people :)

Daca voi ati dat 3000 d euro pe acea chestie si va este nashpa sa-i faceti scallop :lol: ghinion! Eu tot o bucata de lemn cu fier o vad

 

 

Wow, tu ai tocit freturile in halul ala ? :)

mie nu mi se pare exagerat :lol: pt ca deja m-am obisnuit , plus ca practic eu cantand de la inceput , nefacand vibrato-uri largi, nu uzam tastele oarecum egal, si apareau vag cel putin la mine, la alti chitaristi vad mai mult(din cauza tehnicii proaste a vibratoului rapid si scurt) santuri dinalea de parca e spatele lu Nessie :lol:

Acum cantand mai corect si facand totul mai loose uzez oarecum corect tot si e mai fain.

Edited by Razvan S.
Link to comment
Share on other sites

Personal mie mi s-a parut ca pe ultimele taste ai mai mult sustain cu tastele scallopate.

 

In ce il priveste pe Steve Vai am vazut mai multe concerte de ale lui si nu schimba doar chitarile dar si tzoalele. In concertul din Londra de la Astoria schimba o gramada de chestii de la o piesa la alta. Deci aici nu am nimic de comentat dar TOATE chitarile lui Steve Vai au scallop pe ultimele taste.

 

Si te-ai gandit " oare de ce ?"

Link to comment
Share on other sites

glub> cred ca ideea e buna, cea cu pila in bormasina.

cu conditia ca bormasina sa fie fixa, verticala pe banc, iar rulmentul sa fie prins in baza foarte bine. pila sa vina verticala din mandrina pana in rulment si sa nu aibe cum sa sara. turatie mica la bormasina.

scaloparea (sic!) o faci la mana si ochi.

finisajul final ar putea fi facut tot cu bormasina fixa. uite, eu am chestia asta

pe cea mare i-am imprumutat-o lui cristi grosu

Edited by kapak
Link to comment
Share on other sites

Guest cocik

nu las lipi, pentru ca trebuie sal schimb. sau... pot folosi asta ca un avantaj... cum adaug o fasie, cobor pe taste

 

 

 

sunt GLUB :)

Edited by cocik
Link to comment
Share on other sites

Dispozitiv Scalopare Patent Nr o1o#21654389Bad53902

 

 

 

Se foloseste hartie abraziva mai dura ptr degrosare si catre tot mai fina ptr finisare .

 

Se traseaza o "linie" de adancimea maxima .Se slefuieste pe cele doua "muchii " ale spatiului oblic la 3-4 grade fata de planul inclinat al tastierei .In asa fel cetre ''exterior '' dai forma si adancimea in proportie de 80%.cand ai facut acset luvcru pe ambele parti ale gatului (tastierei) urmeaza fasonarea/slefuirea parti de pe mijloc , cu indemanare si atentie se da curbura tatsierei.

 

Acele scanduri din desen au o margine de siguranta pe langa portiunea unde este lipita hartia abraziva .Aceasta parte de siguranta trebuie sa fie doar 0,7-1mm mai sus decat suprafata hartiei abrazive lipite pe centrul ''dispozitivului''.

In asa fel daca tii corect si cu putina atentie nu slefuiesti si tatsele.

 

Scandura trebyue sa aiba dimensiunile ca si latime cam 50- 60% din latimea spatiului dintre taste iar spatiul de siguranta aprox o latime de tasta .Profilul suprafetei pe acre se lipeste hartia abraziva poate fi drept sau mai bine curbat daca se poate realiza cu rabdare ca sa poti slefui mai usor si mai bine .In rest inaltimea de 7cm si lungimea de aprox 14-17 cm ca sa poti tine cat mai sigur in palma sa nu alunece aiurea cand slefuiesti.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Guest Sterben

mai bine nu-ti mai bati capu. in romania nu gasesti pe nimeni sa-ti faca asa ceva de calitate; daca-ti face, grifu ala nu-i mai bun. mai bine-ti cumperi chitara ca si a lu Malmsteen. bafta

Link to comment
Share on other sites

ok... merci de incurajare. dar singura modalitate de ami cumpara un fender de 6600 RON este sami vand un rinichi. am 17 ani, mai incape multa bere, deci am nevoie de amandoi.

 

nu garantez ca in romania nu sunt lutieri care sami faca "asa ceva" ( se numeste, scallop ) de calitate, dar nici numi pasa, dupa cum am zis, situatia financiara numi permite, asa ca imi fac eu.

initial vroiam si alt corp, unul mai greu, dar nu ma mai complic, il modific pe al meu si ii schimb doar blocu de sustain

Link to comment
Share on other sites

ce inseamna "de calitate" in acest caz?

daca scallop-area se face corect, tastele raman asa cum au fost, griful nu falseaza in urma actiunii, totul e ok. poate ca vizual, rezultatul nu este foarte elegant, dar nu este o conditie pentru play-abilitate.

in plus, fenderul lui malmsteen este scallop-at in alt mod. de aia, nici macar nu vezi care este diferenta dintre grif si fretboard, de aia are fret zero si nu are nut. dar nu inseamna nimic in plus dpdv al cantatului pe ea.

ok, chitara e buna din cu totul alte motive, ca orice fender facut la mama lui, la un pret corespunzator. chitara are doua probleme majore din punctul meu de vedere> are tremolo si pickguard, doua chestii care nu au ce cauta pe chitarile mele.

Edited by kapak
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.