wildetudor Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Salut la toata lumea Am invatat sa cant Yellow de Coldplay (ce piesa fantastica!), si am lasat intro-ul pentru sfarsit, pentru ca am vrut sa prind exact ritmul pe care-l folosesc ei la chitara acustica. Insa desi acel ritm nu e deloc complicat, pur si simplu nu reusesc sa-l reproduc! Inainte sa ma enervez prea tare si sa las balta tot cantecul m-am gandit sa vad daca-si da cineva de aici seama mai bine de el. Inca o data, imi dau seama ca ritmul e simplu, insa eu sunt (inca) incepator! M-ar ajuta mult daca cineva mi-ar scrie mura'n gura secventa de downstrum-upstrum pe care o folosesc ei (asa cum sunt date de exemplu in unele tabulaturi). In caz ca n-aveti acces la piesa respectiva, am uploadat un MP3 care contine doar intro-ul (repetat de 3 ori consecutiv, sa se auda mai clar) aici. Multumesc anticipat!
varu' maftei Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Sunt doar downstrokuri (dar cu accente diferite) si intre masuri e un triolet down-up-down. Ultimul down e primul timp din urmatoarea masura.
wildetudor Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Hm esti sigur? Parca aud si cateva upstroke-uri pe acolo
minu Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Nu stiu daca te ajuta, dar sper sa da : Incearca sa te iei dupa mana lui , sau cauta alte clipuri pe youtube in care este cantata melodia si incearca sa te prinzi de ritm. Iti vei dezvolta urechea mai usor..
wildetudor Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Multumesc tuturor pentru linkuri, desi cover-urile acelea folosesc un alt ritm decat cel care se aude in piesa originala in intro Nu-i bai, ii dau eu de cap dupa ce iau o pauza de la cantec
ggg Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 (edited) Nu reusesti sa canti ritmul sau acordurile ? Ritmul este destul de simplut .Acum daca tratezi ceea ce suna in mp3 ca o singur amasura,atunci este o masura compusa dar baza este 4/4.Iar acordurile sunt : C(stare directa,cel mai clasic do major) si C4 cu accent de o optime inainte de timpul 3 din cea de a doua masura.Nota F (cvarta) trebuie sa o canti pe prima coarda E ca sa sune ce trebuie. Sper sa te ajute .Succes Edited February 24, 2010 by ggg
vdanciu Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 (edited) Salut la toata lumea Am invatat sa cant Yellow de Coldplay (ce piesa fantastica!), si am lasat intro-ul pentru sfarsit, pentru ca am vrut sa prind exact ritmul pe care-l folosesc ei la chitara acustica. Insa desi acel ritm nu e deloc complicat, pur si simplu nu reusesc sa-l reproduc! Inainte sa ma enervez prea tare si sa las balta tot cantecul m-am gandit sa vad daca-si da cineva de aici seama mai bine de el. Inca o data, imi dau seama ca ritmul e simplu, insa eu sunt (inca) incepator! M-ar ajuta mult daca cineva mi-ar scrie mura'n gura secventa de downstrum-upstrum pe care o folosesc ei (asa cum sunt date de exemplu in unele tabulaturi). In caz ca n-aveti acces la piesa respectiva, am uploadat un MP3 care contine doar intro-ul (repetat de 3 ori consecutiv, sa se auda mai clar) aici. Multumesc anticipat! Sfatul meu e sa canti optimi down-up sau doar down si sa incerci sa gasesti accentele. Daca esti incepator putin probabil ca o sa-ti iasa exact asa pentru ca este o secventa rapida de down-up-down (de care varu'maftei zice ca e triolet) pe care ca incepator e greu sa o canti. Dupa mine is mult mai importante accentele (cat de tare faci strumming pe anumite 8-imi). Incearca sa canti o masura de Si major (4/4): > > > D U D U D U D U iar apoi: > > > D D D U D U D D D - downstroke U - upstroke > - accent (lovesti corzile mai tare) Experimenteaza, cu diferite variante pina iti suna bine Succes! Edited February 25, 2010 by vdanciu
wildetudor Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Multam fain vdanciu - exact sub forma asta speram sa aflu ritmul! Acum ca-l vad scris mi se pare atat de evident ca asa era, hehe...
Recommended Posts