www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Difuzoare Celestion Tube10


Guest deagle_alin
 Share

Recommended Posts

Guest deagle_alin

Salut,

 

De ceva vreme mã bate gândul sã fac o copie Marshall 3005 Lead12, head-ul e aproape gata... mai am sã îi fac carcasa. Acum, pt cab-uri sunt bune difuzoarele Celestion Tube10 ? Sau cunoște cineva alte dif-uri de 10" sau 12" care sã nu depașeasca 300RON ambele ?

 

Mulțumesc.

Link to comment
Share on other sites

Ia doua difuzoare de 12" ... parerea mea... tube 10 este un difuzor foarte fain pentru headuri cu tuburi intre 1w si 8w (cel putin din cate am probat eu).

 

CU respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

 

PS: ce trafuri ai folosit, ce piese si ce tuburi, daca nu sunt indiscret.

 

LE: Scuza-ma acum am vazut ca este solid state, cu atat mai mult iti recomand difuri de 12".

Edited by dark_rain
Link to comment
Share on other sites

Guest deagle_alin

Mulțumesc pentru reply-uri. Daca aș fi avut un buget mai mare cu siguranțã aș fi pus difuzoare mai bune, dar oricum îl voi folosi ca practice amp intr-o camera de bloc.... destul de micã. Și nu am vãzut difuzoare de 12" care sa se incadreze in bugetul meu :), daca știți unele vã rog sã îmi spuneți .

Oricum și Marshall-ul tot dif-uri de 10" a folosit.

 

 

versiunea mai noua

Edited by deagle_alin
Link to comment
Share on other sites

Sculele profi ( cele adevarate) au difuzoare de randament mare !!!

 

Ce cumperi in magazin difuzor separat nu ai garantia ca are randamentul dorit.

 

In legatura cu randament , SPL si puterea la care rezista un difuzor cautati aici pr rgc.ro s-a tot discutat.

Plus pe net sunt zeci de articole despre aceasta problema.

 

................

 

Fara difuzoare cu SPL mare si care suna exact in banda dorita ai o statie decor buna doar sa auzi cate ceva acasa unde oricum nu este nevoie de putere .

\

Cred ca cea mai buna solutie ar fi sa cumperi un difuzor foarte bun apoi peste un timp sa mai cumperi unul daca este bevoie.

 

Daca vrei sa si canti live in trupa cu statia foloseste difuri de 12" Eminence cu SPL cat mai mare .

 

Nu va luati dupa demouri de pe net , i-ti fac inregistrare cu difuzor de Radio Mamaia de sta matza-n coada zici ca-i Marshal Double Stack totul depinde in acest caz de pozitionarea microfonului de inregistrare. respectiv pozitionatrea boxei fata de pereti si podea.

Link to comment
Share on other sites

Guest deagle_alin

Pãi eu speram sã obțin un sunet mai bun decât ce am acum. Acum cânt pe o boxa Hi-Fi cu dif de 12", am pus și o înregistrare sã vã faceți o idee cum se aude.

 

(sunt cam incepator :) )

sound1.mp3

Link to comment
Share on other sites

Este perfect adevarat ce se spune mai sus dar omul vrea sa faca o copie a unui amplif cu tranzistoare ( probabil era mai ieftin sa cumpere unul sh ) iar cabinetele aveau Celestion G10D-25 T3552 16ohmi - 25Wati care are un spectru de frecvente apropiat de Celestion tube 10 - 30Wati (eu am pe 8 ohmi). Difuzorul original pare sa aiba mai multe medii - conform graficelor , dar asta e teorie ...

Eu am inlocuit difuzoarele din 2 buc MG15 cu celestion tube 10 si rezultatul este multumitor.

Edited by antony
Link to comment
Share on other sites

dar asta e teorie

 

Graficele se fac masurand un sample de produse, nu sunt prezise de calculatoare sau desenate de ingineri cand se plictisesc in pub.

Insa doua difuzoare care arata foarte similar pe hartie pot suna destul de diferit (in aceleasi conditii, desigur) pentru ca auzul uman e bun la depistat diferente comparative de "textura" si "culoare", cu precadere in zona mediilor.

 

Alin, daca nu le-ai facut deja te sfatuiesti sa studiezi problema si sa construiesti incinte mai bune decat ce au facut Marshall in acest caz. Obiectivele lor au fost portabilitatea si look-ul, dar ale tale poate sunt altele.

Link to comment
Share on other sites

Orice difuzor are o carasteristica diferita a frecventei in functie de cursa membranei!Acel grafic este dat doar pentru a-ti face o idee -mai mult sa iti iei o referinta-despre carasteristica lui la o anumite putere-de obicei probele se fac la 1w zgomot roz si preluat la distanta de 1 metru cu un microfon special de test intr-o camera ''surda''.Eu am auzit tube 10 si nu este deloc rau asa ca la banii lui este foarte ok.M-au impresionat celestioanele de 10 toli tip vechi dar cele de 25w cit si actualele 1065 de 65 wati create special pentru renumitul Egnater.

Link to comment
Share on other sites

Daca difuzorul este special construit pentru chitara o sa aibe maximul de randament pe acest instrument.Am urmarit data sheetul difuzorului FANE dar se pare ca este folosit in sisteme PA sau in incinte pentru amplificare chitara bass.Dar FANE are o serie exceptionala de difuzoare pentru chitara - seria AXA(asta daca vrei FANE).Probabail ca o sa zici ca respectivul difuzor costa mult...Asa este dar bun cu bun se face.Daca nu te lasa inima sa dai 200E pe un difuzor de o calitate exceptionala exista mai ieftine de la CELESTION sau EMINENCE.Un LEGEND de la firma EMINENCE sta foarte bine la raport calitate pret: http://www.thomann.de/gb/eminence_guitar_legend_121.htm . Bafta in alegerea difuzorului!

Link to comment
Share on other sites

Guest deagle_alin

Multumec pentru raspunsuri.... cred ca mai astept putin cu difuzoarele.

 

Ca sa nu mai deschid alt topic, Stiti unde as putea gasi tolex in bucuresti ? Imi trebuie sa imbrac un head :) .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.