Guest Cãtãlin himself Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 (edited) deci am un stagg sw201n si toate bune si frumoase pana ieri cand am vrut sa schimb corzile am inceput cu mi-ul gros am strans , am strans pânã ce a sarit capacelul de la bridge toate capacelele se comporta asa ce sa fac? Edited January 19, 2010 by Cãtãlin himself modificat titlul
Radu Burcea Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 (edited) deci am un stagg sw201n si toate bune si frumoase pana ieri cand am vrut sa schimb corzile am inceput cu mi-ul gros am strans , am strans pânã ce a sarit capacelul de la bridgetoate capacelele se comporta asa ce sa fac? le montezi calumea data viitoare tot ce trebuie sa faci e sa montezi coarda astfel incat biluta aia din capat sa fie sus de tot,lipita de topul chitarei.daca ramane spatiu intre biluta si top,atunci cand strangi coarda,aceasta o sa se ridice tot mai tare pana ce iese se acolo... Bafta! Edited January 19, 2010 by radu_guitar96
Guest Cãtãlin himself Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 am facut si asta. tot sare coarda din bridge
Guest Sp1d3r Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Asa mi-a sarit si mie.Impinge bine biluta aia.Eu am impins-o cu patentul...nah.
Galfi Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 (edited) inceraca cumva sa tii cu o mana biluta aia inauntru si cu cealalta intinde coarda. in cel mai rau caz mai cheama pe cineva sa te ajute. eu asa reusesc de fiecare data. oricum bilutele alea sunt cam cea mai proasta inventie... dupa parerea mea... Edited January 19, 2010 by Galfi
vektor Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 "bilutele" alea au [sau ar fi trebui sa aiba, daca nu erau stagg] un sant decupat pe toata lungimea. Corzile trebuie sa intre PRIN acel sant. Also, capatul corzii trebuie sa fie la capatul santului. Also 2 : Daca poti scoate "bilutele" cu mana, cauta sa cumperi alt set. Daca si pe astea le poti scoate cu mana => chitara noua, ca te costa mai mult sa schimbi bridgeul decat ai dat pe asta. Edit : unde apare "bilute" citeste "capacele" [sau bridge pins, sau tamburusi]
lightfrets Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Cel mai bun sfat din istorie: inainte sa bagi capacelu bagi niste hartie acolo. tine treaba. )
Radu Burcea Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 "bilutele" alea au [sau ar fi trebui sa aiba, daca nu erau stagg] un sant decupat pe toata lungimea. Corzile trebuie sa intre PRIN acel sant. Also, capatul corzii trebuie sa fie la capatul santului. Also 2 : Daca poti scoate "bilutele" cu mana, cauta sa cumperi alt set. Daca si pe astea le poti scoate cu mana => chitara noua, ca te costa mai mult sa schimbi bridgeul decat ai dat pe asta. eu cand ziceam bilute,ma refeream la alea din capatul corzii.am avut un stagg mai demult model nu prea stralucit si avea santuri pe bridge pin.
manbearpig Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 (edited) Coarda trebuie sa stea ca in figura din stanga. Poti sa o indoi un pic, astfel incat inelul din capatul corzii sa ramana lipit de corpul chitarii, NU DE CAPATUL PIN-ului. Dup-aia poti sa tragi de ea cat vrei, ca nu mai iese decat cu lemn cu tot. Edited January 19, 2010 by manbearpig
TB_TM Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Eu am observat ca daca indoi coarda la 90 grade (capatul) cu cca 1,5 cm inainte de bilutza nu mai patzesc fenomenul...
walk_the_faded_line Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 pileste santul acela,probabil ca ai pus corzi ceva mai groase.am patit si eu la staggul cuiva
Recommended Posts