Alex_Strat69 Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Salut ! Eu abia am schimbat directia si am trecut pe Mar pentru ca pentru studio recording si mai ales home studio recording Logic Pro kicks ass . Vreau sa fac coltisoru asta ca cei care utiliziam Logic Pro sa putem schimba idei , informatii etc . Eu deocamdata is noob nu numai in Logic dar si in Home Recording in general . Dar invat repede . Pt inceput va pot spune ce scule am luat in caz ca veti fi interesati MIDI Keyboard M Audio 88 keys 200 £ Line 6 UX 2 150 £ Macbook Pro Laptop - 600 £ Logic Studio ( include logic pro 9 ) - 130 £ cu educational discount , fara e vreo 300 £ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dass101 Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Dupa parerea mea Logic e foarte bun mai ales prin prisma pretului, ofera o solutie completa la un pret mai mic decit al softurilor concurente. Strict ca si features mi se pare insa sub Cubase, daca vorbim de audio si MIDI, oricum doar pe partea de multitrack si editare audio Samplitude e la ani lumina de orice concurenta. Si eu am tot un Mackbook Pro si un Line 6 UX2, sint multumit de performantele pe ansamblu, am avut insa situatii in care am avut erori date de hard diskul prea lent al laptopului (cred ca aveam vreo 30-40 de trackuri) Il avem aici pe forum pe George, care e si fan si expert in Logic Cred ca el el cel mai potrivit sa raspunda daca ai intrebari, si eu ma consider, cind e vb de acest program, incepator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixy Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 subsemnatu=inca un utilizator de aceasta combinatie. albumul postat aici www.myspace.com/deathdriveband (sau www.youtube.com/deathdriveband pt videos) a fost mixat integral in Logic 8 ,si doar cateva (maxim 5) pluginuri au fost de la terti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metabog Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Alex, ce studiezi de ai primit educational discount? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_Strat69 Posted December 7, 2009 Author Share Posted December 7, 2009 Bmus Degree in Contemporary Music la ICMP ... suntem afiliati University of East London ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metabog Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 (edited) That's awesome, stiu ca parca ma intrebai de facultati. Sunt si eu pe cale sa iau Max/MSP 5 cu educational discount. Edited December 7, 2009 by Metabog Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Dupa parerea mea Logic e foarte bun mai ales prin prisma pretului, ofera o solutie completa la un pret mai mic decit al softurilor concurente. Strict ca si features mi se pare insa sub Cubase, daca vorbim de audio si MIDI, oricum doar pe partea de multitrack si editare audio Samplitude e la ani lumina de orice concurenta.Si eu am tot un Mackbook Pro si un Line 6 UX2, sint multumit de performantele pe ansamblu, am avut insa situatii in care am avut erori date de hard diskul prea lent al laptopului (cred ca aveam vreo 30-40 de trackuri) Il avem aici pe forum pe George, care e si fan si expert in Logic Cred ca el el cel mai potrivit sa raspunda daca ai intrebari, si eu ma consider, cind e vb de acest program, incepator. Expert in nici un caz, iar fan nu mai sint la aproape nimic Singura mea chestie e ca nu mai suport in nici un fel windows. Chiar am o ura seaca ptr windows, de aici si marea preferinta ptr mere si ubuntu. Logic putea fi Cubase sau PT, n-am facut eu alegerea. Studioul meu e parte din o firma mai mare europeana, si toti folosesc Logic. Toata Europa foloseste Logic, cu mentiunea ca marea majoritate a studiourilor top si world class ofera si PT, evident de ce. In lumea pro nu exista decit PT si Logic, din diferite motive. So Logic it is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_Strat69 Posted December 7, 2009 Author Share Posted December 7, 2009 prefect , deci o sa am pe cine stresa cu intrebari de noob .. iuhuuu !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanov Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 HELL YEAH! welcome into the real world!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Just saying hi. Am migrat si eu recent pe platforma Mac, insa inca folosesc Reaper, cu carem-am obisnuit destul de repede si pe care mi-e cam greu sa-l las din mina, dupa ce am devenit cit de cit productiv. Mi-am luat o interfata audio Apogee Duet (saru'mina George, pt recomandare!), care nu suporta decit CoreAudio, asa ca voi fi fortat sa petrec o vreme in mediul acesta N-o sa-ti fie dor de VST-uri, stai linistit. Cu cit suna hardware-ul mai bine ai nevoie de mai putine plug-inuri, iar cele stock din logic sint destul pentru orice productie demo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_Strat69 Posted December 18, 2009 Author Share Posted December 18, 2009 Am si eu cateva intrebari dar nu dee Logic ... 1. Cum fac pe un Mac sa vad JPG ceva gen photoshop ... ca mie imi deschide unu si nu pot da next nu nimic ... 2. Cum pot sa fac itunes sa citeasca Flac ? ( se poate moda si un IPOD sa citeasca FLAC ) ? 3. Se poate face un Maus normal sa mearga pe Mac fara probleme ( eu am un maus de PC si cateodata nu proceseaza cand dau click ) - am incercat mai multi soareci si la toti se intampla la fel ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 1. Preview e de ajuns pentru 99% din cazuri. Cind vrei mai mult, poti incerca GIMP, Gimpshop sau chiar Photoshop. PS e scris mai intii ptr mac si abia apoi portat ptr win. 2. nu stiu, nu m-am lovit niciodata 3. ia un magic mouse si nu-ti mai trebuie altceva Link to comment Share on other sites More sharing options...
dass101 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 1. Trebuie sa selectezi mai intii toate fisierele jpeg, dupa care folosesti ori quick look (apesi space) ori preview (adica cmd + O). In ambele cazuri poti naviga dup-aia prin poze cu sagetile. Stiu, si mie mi se pare enervant 2. Daca dai search pe net gasesti cum sa faci itunes sa citeasca flac, mie mi s-a parut mult prea complicat, asa ca le ascult ori din Toast, care apropo ti le poate converti in ce vrei tu, ori din VLC. Din nou sint nevoit sa o spun VLC RULES!!!!! Din pacate am citit o veste foarte trista, si anume ca s-a oprit dezvoltarea VLC-ului pt Mac OS 3. Mouse-ul meu Logitech wireless merge absolut perfect, nu am auzit ca un mouse sa nu mearga pe Mac... Daca vrei si un pic de tweak al functiilor mouse-ului recomand cu caldura aplicatia USB Overdrive Link to comment Share on other sites More sharing options...
dass101 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Nu, au anuntat oficial pe forum ca nu mai au nici un om in echipa de dezvoltare Mac OS, si in concluzie vor opri dezvoltarea pt acest sistem de operare. Evident, e posibil sa se revina daca apar programatori competenti dispusi sa lucreze la acest proiect... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 M-am jucat si eu cu Logic si mi se pare exceptional din aproape toate punctele de vedere, cu doua foarte mici exceptii: 1. Piano roll-ul este prea putin flexibil, pentru necesitatile mele. Eu editez aproape intotdeauna trackuri de tobe si mi-ar fi utila o reprezentare cu "diamonds", iar notelor ar fi ideal sa li se poata mapa denumiri lizibile, e.g. "Kick right", "Kick left", "Snare center", "Snare rimshot", etc. 2. Asta este de fapt o problema a lucrului pe un MacBook de 13", nu a programului in sine: interfata este MDI, a fost gindita pentru a face totul intr-o singura fereastra. Pe un display asa de mic este imposibil sa fii foarte productiv. Din acest motiv folosesc in continuare Reaper care a fost proiectat din start cu ideea de display-uri multiple, iar functionalitatea lui este sparta in mai multe ferestre. Sigur, nu este deosebit de comod sa faci cmd+tab intre ele, dar macar poti Efectele Audio Unit cu care vin logic m-au impresionat foarte placut, as putea spune ca sint perfect utilizabile pentru ceva mai mult decit un simplu demo. Exista si un sampler gen Guitar Rig, integrat, care insa nu m-a dat deloc pe spate. Sper sa fie un review pertinent Nu e bre pertinent. Piano Roll este cel mai flexibil instrument din tot softul, doar ca e adresat muzicienilor, si lor nu le e greu sa retina ca kick-ul e pe C4 si snare-ul pe E4 samd. Faza cu diamonds un exemplu de limitare. O sa vezi ce la indemina e sa vezi Velocity direct in lungimea notei. Interfata traditionala a Logicului e cu multiple layouts, iar userii mai vechi stiu povestea. Povestea cu o singura fereastra e de la Logic 8 incoa, pentru a concura mai puternic PT. Dar toate functionalitatile vechi s-au pastrat, inclusiv Environment (unul dintre cele mai puternice instrumente din Logic, dar poti lucra si fara macar sa ai habar ca exista) si lucrul in ferestre multiple. Ia pune mina si experimenteaza 5 minute cu meniurile Window si Screenset, si te lamuresti instant. Guitar Rig nu e sampler, e efect. Samplerul in Logic e EXS24 care are prea multe functii, numai manualul are 300 pagini. Sa spui ca nu te-a impresionat inseamna ca nici n-ai apucat sa "scrach the surface" Baga tare, ca e super soft A, pentru tobe cu diamonds incearca Ultrabeat. Dar nici nu se compara cu flexibilitatea din Piano Roll. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts