ebh Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 De ce majoritatea chitarelor electrice au intonatia reglabila? Intreb pentru ca mi se pare oarecum ciudat ca exista si chitare, nu ieftine, care nu o au reglabila (erau niste prs private stock de vreo 8000eur si probabil si altele dar nu imi vin acum in minte). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Ce corzi folosesti ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronniefrown Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 (edited) Nu stiu sa-ti raspund, dar ma gandesc ca la bridge-urile de pe chitarele Fender si Gibson, daca modifici inaltimea saddle-urilor, a bridge-ului cu totul sau a tailpiece-ului trebuie sa ajustezi si intonatia dupa aia, pentru ca se modifica lungimea corzilor. Sunt si eu curios cum e bridge-ul ala de PRS care nu se regleaza (doar am auzit de el dar nu stiu cum arata). Edit: asta e bridge-ul PRS ? Edited November 14, 2009 by ronniefrown Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 (edited) De ce unele au si altele nu? Greu de spus. Probabil din motive economice (ciudata insa situatia la modelele scumpe, v. ex. de mai sus), sustinute de faptul ca majoritatea canta in acordaj standard, cu corzi de grosimi intr-un interval relativ restrans (adica nu exagerat de groase sau exagerat de subtiri). Ideal ar fi sa ai cat mai multe grade de libertate (intonatie, action si eventual distanta dintre corzi). And if all else fails, buy a fretless Edited November 14, 2009 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebh Posted November 14, 2009 Author Share Posted November 14, 2009 Da, asa arata. Am impresia ca la tot ce au ei cu bridge fix e asa. Initial m-am gandit si eu ca se seteaza intonatia la schimbarea gauge-ului corzilor, dar nu cred ca cineva care da 100 de euro pe un squier affinity are nevoie sa isi schimbe vreodata corzile de 9 (in altceva), iar cineva care da 8000 pe un PRS nu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nothing_ro Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 (edited) dar n-au 2 "surubele" acolo(unde am desenat eu sagetile rosii) care ajuta la reglarea intonatiei? (eu asa traiam cu impresia) - oricum.. lipseste reglarea intonatiei pe fiecare coarda in parte(mere observatie mare am facut si eu) sau iti inlocuiesti bridge ul cu asa ceva: Edited November 14, 2009 by nothing_ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stockholm_Syndrome Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Sau iti cumperi un banjo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts