www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Guest Juninio
Posted (edited)

Buna seara!

Ma confrunt cu urmatoarea problema: am programu nuendo 4 , creez un new project , pun 3 canale pt. voce, chitara, orga.

Problema e ca nush cum sa salvez in format mp3 sau in wav k sa fie toate cele trei in una singura cum ar venit:(

Cum fac asta?

Va multumesc pt. timpul acordat!

Edited by Juninio
Guest Juninio
Posted (edited)

ms fain man esti the best :)

Edited by Juninio
Guest Juninio
Posted

aham...ok

inca o intrebare, daca am placa de sunet integrata si inregistrez prin intermediul ei chitara, microfon sau orga se poate arde sau ceva de genu? Mentionez ca am adaptor de la jack de 3.5 la 6.3 si chiar azi am inregistrat niste piese cantate la orga si au iesit destul de bn sunt chiar multumit:D

Posted
aham...ok

inca o intrebare, daca am placa de sunet integrata si inregistrez prin intermediul ei chitara, microfon sau orga se poate arde sau ceva de genu? Mentionez ca am adaptor de la jack de 3.5 la 6.3 si chiar azi am inregistrat niste piese cantate la orga si au iesit destul de bn sunt chiar multumit:D

ma indoiesc... desi sa spuna parerea cineva mai cu experienta

Depinde asemenea ce pedale sau ce angrenaje mai foloseshti pe traseul "chitara->placa audio" ;

bafta

Guest Juninio
Posted

de ce imi apare urmatoarea eroare?:) mentionez k nu de mult mi.am reinstalat windowsu...sa fie ceva lipsa de codec? :)

13167086.png

Posted

Juninho, eroarea se refera la ceva ce nu ii convine codecului cu cae faci exportul. Cand ma refer la asta, zic ca poate fi ori vreun plug-in care nu ii place, ori niste track-uri care contin bug-uri de recording. In general, e prima varianta. Fa un test: da disable la toate pluginurile in mixer si incearca sa faci exportul asa. daca merge, da Enable la fiecare plugin in parte (sper ca nu ai pus prea multe) si fa export din nou. Daca merge, continua. Cand crapa dupa ce ai pus un anume plugin, inlocuieste-l. Daca crapa cand a ajuns la un anumit n% atunci e de la track-uri. Verfica si orice Automate daca ai pus sau alte setari.

Inca doua lucruri, uitandu-ma la poza ta: fa upgrade la vers 4.3 si mai ales pune pe 16 biti mp3-ul. E f posibil ca eroarea sa vina si din faptul ca track-urile sunt la 16 sau 24 de biti. Se mai intampla si nu e vina ta.

referitor la intrebarea a daca se arde daca bagi chitara direct in placa: nu. Dezavantajul este ca placile de sunet on board (cred ca asta folosesti mai mult ca sigur) nu detin preamplificatoare pe intrarea de microfon sau linie, iar chitara are un semnal de iesire mic. ceea ce va rezulta intr-un nivel si mai ales DINAMICA a sunetului scazuta. Nu e vina chitarii, ea e de fapt un mare microfon care functoneaza putin altfel, totusi. Ca sa ai semnal mai bun, iti trebuie o placa de sunet mai buna si pe cat se poate, externa. Altfel, e destul de ok sa pui o pedala intre chitara si placa si sa canti asa fara sa fie cu efectul ON. In general, nu prea axista pedala TRUE BYPASS (cara nu iti afecteaza semnalul deloc) asa ca mai poti spera la o mica amplificare a semnalului. O alta varianta ar fi sa folosesti un DI box, activ. Dar asta e deja alta discuite.

Guest Juninio
Posted

la urma urmei am rezolvat problema:D

problema era urmatorea...acolo un selectezi ce sa fie exportat trebuia sa fie cu albastru:D si atata am tras de sageti pana sa fackut albastru:D deci prima sageata trebe sa o duk dupa a doua ca sa se faca banda aia de marcaj cu albastru si asa merge :X

Va multumesc de ajutor! :)