hihi Posted March 11, 2005 Share Posted March 11, 2005 M-am gandit sa fac acest topic, deoarece, chiar nu stiu mare lucru despre istoria Rock-ului, genul muzical care cred ca il ascultam cu totii (cei de pe forum). Probabil ca Rock-ul s-a nascut in momentul in care a fost inventata chitara electrica, sau poate ca nu. In fine, daca stiti ceva lucruri interesante, postati-le aici, si poate mai evoluam si noi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted March 11, 2005 Share Posted March 11, 2005 This may be of some assistance: http://www.history-of-rock-music.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hihi Posted March 12, 2005 Author Share Posted March 12, 2005 hmmm.. da, e interesant ce spun aia acolo, dar eu ma gandeam sa zicem noi , adica, sa vina fiecare cu ce stie si sa scrie aici Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pheno Posted March 12, 2005 Share Posted March 12, 2005 La inceput nu era nimik, era doar haos, and then it was OZZY, si a inceput sa fie si mai mult haos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MaxDamage Posted March 12, 2005 Share Posted March 12, 2005 Din cate stiu eu mai intai a fost Queen si apoi haos, OZZY, mai mult haos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted March 12, 2005 Share Posted March 12, 2005 Queen? Povestea e mult mult mai veche.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted March 12, 2005 Share Posted March 12, 2005 La inceput au fost negri si muzica lor zisa la ei si "Blues" .Apoi jazz si instrumentele electrice. Apoi stiti voi Elvis , Beatles si restul prichindeilor. Povesit asa pare cam simplu dar e departe de a fi asa. Oare avem noi puterea de a cuprinde toata lucrarea asta? Eu unul m-as lasa pagubas. Cel mai frumos mod de a afla istoria muzicii rock e de a o asculta . Sunt alte lucruri care merita citite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Razvan Posted March 12, 2005 Share Posted March 12, 2005 Ahem, rocku a fost "inventat" by the King of Rock sau Elvis Presley Chitara electrica a aparut in anii '50 si odata cu ei Elvis Presley rock'n' roll-ul. Sau cel putin asa stiam Rock on!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted March 12, 2005 Share Posted March 12, 2005 Oare avem noi puterea de a cuprinde toata lucrarea asta? Eu unul m-as lasa pagubas. Cel mai frumos mod de a afla istoria muzicii rock e de a o asculta . Sunt alte lucruri care merita citite <{POST_SNAPBACK}> Bine zis Cosule Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rhcp_guitarist Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Nici ca nu puteai spune mai bine,cosule!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dementhor Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 din cate stiam eu elvis canta pe acustica .......oricum rockul adevarat a inceput cu black sabatth, kiss....si porma metallica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Dementhor sa nu ma crezi superior dar rockul cu adevarat a incepu cu mult inaintea formatiei black sabbath. Ei sunt un fel de precursori ai metalelor din ziua de azi (ei si inca vreo cativa). Eu n-am sa mai postez aici ca n-are sens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hihi Posted March 15, 2005 Author Share Posted March 15, 2005 hmmmm... in last supper, cei de la black sabbath, spuneau ca ei la inceput cantau ceva de gen blues cand deodata, au trecut la metale grele. faza era, ca au trecut la metale, deoarece li s-a parut mult mai interesant genul, cu toate ca ei nu stiau cu exactitate ce cantau, si daca avea sa placa publicului. si uite ca le-a placut . oricum, au fost multe trupe inaintea celor de la black sabbath, dar ei au fost printre primii care au cantat metal. apropo, stiati ca jimi hendrix a fost primult om care a folosit pedala de wah intr-o inregistrare ? . si jimi, de multe ori isi crea un sunet in minte, pe care, ulterior, incerca sa il reproduca impreuna cu inginerii de sunet de la studio. ma rog, chestia asta era destul de grea (cred ca asa s-au nascut multe efecte ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Hetfield_escu Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Intr-adevar istoria muzicii rock incepe prin anii '50.Iar istoria marilor festivaluri open air cu Woodstock.Legende sunt multe...Elvis...Beatles...Hendrix...Thin Lizzy...Fleetwood Mac...The Animals...Roy Orbison...Scott McKenzie...The Byrds...The Searchers...Joan Jett...si lista continua cu f multi.Ei au fost radacinile a ceea ce avea sa devina un curent care a facut istorie:muzica rock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dementhor Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 cand am spus la rock-ul adevarat m-am referit la metal..eu unul nu stiu nici o trupa de metal inainte de black sabatth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 cand am spus la rock-ul adevarat m-am referit la metal..eu unul nu stiu nici o trupa de metal inainte de black sabatth <{POST_SNAPBACK}> Nu mai confunda rock-ul adevarat cu metal-ul Black Sabbath au declarat ca ei s-au considerat intotdeauna o trupa de hard rock. Cred ca printre primii metalisti declarati au fost Judas Priest. Apoi Iron Maiden cu new wave of british heavy metal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Prima trupa a carei muzica a fost catalogata de critici drept "heavy-metal" s-a numit IRON BUTTERFLY iar piesa care a initiat miscarea heavy metal se numeste "In a gadda da vida" Deasemenea, in contextul piesei In a gadda da vida este inregistrat primul solo de tobe din istoria muzicii rock (bine-nteles ca ma refer la istoria muzicii rock inregistrata pe suport fizic... ca or fi facut si altii solo de tobe in concert sau la ei in garaj, asta e altceva). http://www.ironbutterfly.com/biography.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dementhor Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 ......bine ca am dat update la istorie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest yoda Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 hmm...rockul a inceput dupa terminarea celui deal 2lea razboi mondial...cand au aparut "vrajitoriile si voodoo" atunci lumea a inceput sasi scrie sentimentele si multe alte chestii..in legatura cu elvis...cica a furat muzik negrilor...km asa intelegeti...nu neaparat cand a aparut chitara electrica ....oare nu poti canta rock cu chiara clasica....chiar poti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 rock'n'roll a inceput cand albii au furat bluesul negrilor ma rog...cautati cate ceva despre chitarile Gretsch..pacat ca au fost cumparate de Fender Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Breezer Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 eu stiam ca nazareth e una dintre primele formatii d heavy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DeathWarden Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 hmm, is it just me, sau asta e un subiect foarte bun pentru REVISTA RGC !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wierdguy Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 Daca filmele de pe hallmark au dreptate: Rock `n` roll a fost denumirea data R&B-ului(Rythm and blues) de catre Alan Freed prin anii 50. So, it`s safe to say that rock and roll was born from black music, inainte de Presley.Din cate mai cunosc eu, rock`ul s`a nascut cam pe la 1955, iar prin anii 70-80 au inceput sa apara efectele(pedale si procesoare), motiv pentru care exista stilurile mai agresive de acum. Chiar azi a fost un film interesant depsre asta:Mr.Rock and Roll:Alan Freed, personaj care, dupa mine, a jucat un rol foarte important in imprastierea rockului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dicu Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 putin offtopic: uite ce zice wikepedia despre pedalutza wah "The first recorded use of a wah-wah pedal was by Chet Atkins, who used a pedal that he had built himself on the 1961 recording "Boo Boo Stick Beat"." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chiperion Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 ...ca replica la off-topic, sa ma ierte ,,stie'' ei cine, de unde si expresia ,,you play like Chet''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts