Guest laurentiu_i Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Salut! Acesta este un topic din seria I-feel-like-an-idiot: am schimbat pentru prima oara singur corzile de pe acustica mea si in urma acestei operatiuni "complexe", coarda D se tuneaza invers din cheita - banuiesc ca am rotit-o in celalalt sens cand am pus-o. In afara situatiei un pic neobisnuite si a discomfortului de a crea acest topic, exista vreo consecinta serioasa asupra integritatii chitarii?
Guest laurentiu_i Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Pe scurt , Nu. PS: "tunare" = acordare Multumesc. Cand studiezi doar materiale si site-uri in engleza, "acordare" devine uneori tunare:).
Guest Bl0nd1n@. Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 - banuiesc ca am rotit-o in celalalt sens cand am pus-o Banuiesti bine.
karpi Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Foarte GRAV . Daca ti-e lene lasa asa pana schimbi coarda te obisnuiesti apoi cand schimbi trebuie iarasi o perioada ptr a te obisnui cu sensul corect. Mai interesant este sa amesteci si ordinea de infasurare pe cele 6 chei , sa studiezi 15 minute pana ce nimeresti cheie/coarda ca sa poti acorda chitara.Este foarte folositotr ca si exercitiu de concentrare , yoga..etc
Guest ciprian_d Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 si nu ti-e anapoda frate? nu te incurci?...cat iti ia sa schimbi sensul?
Guest catalindinuion Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 A fost o data un tip (adica eu) care nu tinea cont de sensul cheilor atunci cand isi punea corzile. Si uite asa acel tip (tot eu) si-a rupt cateva corzi pentru ca inloc sa slabeasca Mi-ul subtire, de fapt il strangea.
walk_the_faded_line Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 poi nu-tzi dadeai seama ca tu urci sunetu in loc sa-l lashi?:|
Vladimir Tepes Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Imi cer scuze dar nu mi se pare o problema atat de grava, e chiar atat de greu sa nu iti dai seama cand strangi sau destrangi o coarda? Chiar daca ai montat una invers poti sa o dai jos si sa repeti operatiunea "complicata" de "restringuit quitara"
Guest Grunt Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Nu-i greu s-o scoti si sa o pui cum trebuie. Iti ia maxim 2 minute.
Guest LiviuP Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Scoate-o si infasoar-o cum trebuie. In aceasta operatiune incearca sa nu rasucesti coarda. Cand o scoti, tii de ea si o scoti "dand la cheie". Apoi cand o pui, la fel, nu o infasori cu mana in jurul cheii de acordaj. Eu asa fac, si ma ajut cu un "stringwinder" http://www.thomann.de/de/thomann_saitenkurbel.htm
Guest PaulCo Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Scoate-o si infasoar-o cum trebuie. In aceasta operatiune incearca sa nu rasucesti coarda. Cand o scoti, tii de ea si o scoti "dand la cheie". Apoi cand o pui, la fel, nu o infasori cu mana in jurul cheii de acordaj. Eu asa fac, si ma ajut cu un "stringwinder" http://www.thomann.de/de/thomann_saitenkurbel.htm +1
Recommended Posts