Guest Izzy Waan Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Am un laptop cu 256 ramm si e cam lenes chiar si sun XP Lite asa ca urmeaza sa pun o memorie de capacitate mai mare. Configuratia laptopului apare in captura de mai jos. Intrebarea mea este daca site cineva care e maximul de ramm (Mb) pe care il suporta placa asta de baza. Ma gandeam sa cumpar ASTA.Daca ar fi dupa mine as pune 1 Gb dar nu stiu daca "vede" mai mult de 512......Mentionez ca memoria lui nu este in formatul acela mic care apare in mod normal la laptopuri ci este dimm 1 mi se pare ....alea mari ca la desktop.....
Cosu Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 E foarte scump modulul ala pentru ca e cu ECC (error correcting code) - chestie folosita uzual doar prin servere. Esti absolut sigur ca vorba de formatul mare ? Cauta la mana doua ceva...
Guest Izzy Waan Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 sunt sigur pentru ca l-am desfacut sa vad .... probabil o sa caut second hand...iti dai seama
Cosu Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Ce ai tu acolo o mica bucata de istorie. Procesorul Transmeta Crusoe translata instructiunile X86 in alt format care era apoi interpretat nativ. Era un design tare destept la vremea lui si foarte rece. Pacat au dat faliment. Ce laptop e ? Poate ne lamurim mai bine de pe pagina producatorului ..
Guest Izzy Waan Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 (edited) ASTA e ........singura diferenta ar fi ca al meu are acum 256 Mb Ram.... E tare ciudat, are DVD dar n-are baterie ( adica si daca vrei sa-i pui una nu ai unde) din cate am inteles eu folosea un acumulator extern..... Edited August 20, 2009 by Izzy Waan
Guest Izzy Waan Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Nu vreau sa zboare asta e clar dar macar sa vad ceva pe youtube fara intreruperi si cred ca 533MHz sunt suficienti pentru asta...... il folosesc la serviciu ca sa tin legatura cu lumea din tara..... O sa incerc cu 512 Mb. Merci pentru sfaturi si pareri.
Guest Izzy Waan Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Legat de msconfig si services.msc , folosesc o versiune de XP care deja are oprite toate procesele inutile ...... asa ca in priviinta asta nu ma pot plange. Cu versiunea asta de OS reusesc sa vad video streamnig online si nu e chiar asa rau la performante dar totusi o sa-i pun 512 Mb ca sigur o sa mearga mai fluent.
karpi Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Legat de msconfig si services.msc , folosesc o versiune de XP care deja are oprite toate procesele inutile ...... asa ca in priviinta asta nu ma pot plange. Cu versiunea asta de OS reusesc sa vad video streamnig online si nu e chiar asa rau la performante dar totusi o sa-i pun 512 Mb ca sigur o sa mearga mai fluent. Ptr XP in SP3 s-a da posibilitatea sa vada si 4G RAM . Probleme poate face o arhitectura depasita .In trei PC-uri fiecare cu CPU 1GHz si RAM 512 raspund diferit la video si la streaming . Cel mai simplu ca sa gasesti RAM corespunzator megi la o firma serioasa si faci comanda , se verifica exact ce trebuie si i-ti aduce ce doresti.
Guest Izzy Waan Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Merci mult Karpi dar e prea mare deranjul sa ma dau peste cap sa caut ceva exclusivist pentru "tractorul" ala..... cum am zis mai sus, il folosesc doar pentru mess si e-mail ..... Apreciez totusi sfatul.
Recommended Posts