www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Propun sa isi dea fiecare cu parerea aici in legatura cu cel mai bun loc de unde se poate invata chitara. Indiferent de nivel (ignorand un pic locul unde este incadrat topic-ul).

Dupa parerea mea, dupa aproape un an de urmarit filmulete pe youtube si invatand sa cant exclusiv folosind tabulaturi (de mai multi ani), consider ca am gasit cel mai bun "profesor" online de chitara. Tot de pe youtube am dat de el: site-ul se numeste justinguitar.com si sunt sigur ca a mai fost mentionat pe rgc. Desi am ceva background cu chitara, am gasit inclusiv lectii de incepatori care m-au ajutat. E bine ca si cei de nivel ceva mai avansat sa arunce macar o privire si pe lectiile "beginner". Sunt prezentate lectii incepand de la cel mai banal tip de strumming pana la lectii avansata (pt mine cel putin) de jazz.

M-am gandit sa fac aceasta recomandare banuind ca nu sunt singurul care a invatat doar din tabulaturi sau filme de calitate dubioasa de pe youtube. Topic-ul este in continuare deschis si ii incurajez pe cei care pot face alte recomandari (tot asa, ceva care sa-i fi impresionat intr-adevar) sa le mentioneze.

Merci!

Posted

Cel mai bun site , well GOOGLE SI YOUTUBE pentru cei care nu sunt lenesi/ nu vor sa invete chitara doar sa atraga pustoaice cu 4 ani mai mici decat ei prin parcuri.

Iar pentru cei care vor totul pe tava :

www.justinguitar.com

Odata cu aparitia siteului nu cred ca are careva dreptul sa zica (,) ca nu are de unde sa invete chitara.

Guest Lord Katsumoto
Posted

Justin cred ca e singuru care face lectii gratis dintr-o dorinta adevarata sa ajute lumea. Si pe mine m-a ajutat enorm, si mereu revad lectiile, incercand sa... imi dezvolt tehnica... care e undeva intre 0 si 1 acum. :) Si totusi, justin e justin. Nu am mai vazut un site care sa ajute fara pic de pretentie de ceva in schimb.

Exista si Tom Hess, un nene instructor de chitara (gen metale, hard rock, neo-classic) cu care mai vorbesc din cand in cand si ofera lectii prin corespondenta, newslettere si tot felul de tips & tricks.

Dar ca preferinta personala: Lick Library. E bun ca punct de plecare, in mare parte nimeresc exact melodiile, dar mai sunt exceptii, rare. Au backing tracks facute de ei, din nou, in mare parte sunt marfa. Oi fi ars bani pe alea, dar am ce face, in lipsa unui profesor.

Guest Death Poop
Posted

Justin ruleaza, daca as putea, mi-as pune bannerul lui pe blog

Guest Lord Katsumoto
Posted

Faci si tu ce am facut eu si lipesti afise din alea prin liceu. :)

Guest mystik
Posted

Cel mai bun loc e justinguitar.com . Am invatat in mai putin de 3 saptamani sa zanganesc chestii care chiar suna a melodii. Daca te tii de exercitiile pe care le propune el, si exersezi zilnic, o sa inveti. Tii un carnetel cu acorduri, precum si tabele cu schimbari intre acorduri, ritmuri etc. Metoda lui cu "1 minute changes" m-a facut sa cred ca oricine poate canta la chitara, daca isi doreste. Daca te cronometrezi vezi cum te imbunatatesti in fiecare zi, iar asta te face sa continui. De la "zero" la "bai, suna a cantec" in doar 3 saptamani pentru mine inseamna extraordinar de mult. Trebuie doar sa te tii de lectii si sa respecti intocmai indicatiile despre cum sa faci repetitiile, si ce sau cum sa exersezi mai mult sau mai putin.

Daca nu era Justin, nu m-as fi gandit niciodata sa ma apuc de chitara, si acum inca ma jucam chestia aia de gradinita numita Guitar Hero. :)

• 1 month later...