Guest proname Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Salut.Am o problema cu chitara mea acustica...Adica corzile sunt putin cam departate si mi-e cam greu sa cant pe ea.Cum pot sa le cobor putin?Multumesc anticipat...
mirceab Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Salut.Am o problema cu chitara mea acustica...Adica corzile sunt putin cam departate si mi-e cam greu sa cant pe ea. Cum pot sa le cobor putin? Incerci sa le cobori din bridge: fie înlocuind bareta de plastic (cãluºul / saddle) cu una mai puțin înaltã, fie pilind aceastã piesã pentru a-i scãdea din înãlțime. (Însã coborârea corzilor se face doar pânã acolo unde încã nu apar atingerile - fret-buzz.)
karpi Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Incerci sa le cobori din bridge: fie înlocuind bareta de plastic (cãluºul / saddle) cu una mai puțin înaltã, fie pilind aceastã piesã pentru a-i scãdea din înãlțime. (Însã coborârea corzilor se face doar pânã acolo unde încã nu apar atingerile - fret-buzz.) Dati si voi un link la vre-un tutorial video ,sau sa caute aici pe rgc.ro s-a mai discutat S-ar putea sa fie si gatul strambat ? prea concav caz in care daca are bara de otel trebuie reglat si de acolo./ se poate cauta cu GOOGLE sauu direct pe youtube acustic guitar action setting,,,etc
Tase Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 salut, scuze ca postez in topicul tau dar aceiasi problema o am si eu la o chitara reghin acustica veche. Are actiunea prea mare din cauza gatului stramb, precizez ca nu are truss-rod. Exista vreo modalitate sa indrept grifful daca nu are truss-rod ?
CrazyCow Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 salut, scuze ca postez in topicul tau dar aceiasi problema o am si eu la o chitara reghin acustica veche. Are actiunea prea mare din cauza gatului stramb, precizez ca nu are truss-rod. Exista vreo modalitate sa indrept grifful daca nu are truss-rod ?punei corzi mai light daca e acustica sau arunco si cumpara o chinezarie ieftina care are truss pe care o foloseste 3 ani si o arunci la randul ei:D
Dimitriyus Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 punei corzi mai light daca e acustica sau arunco si cumpara o chinezarie ieftina care are truss pe care o foloseste 3 ani si o arunci la randul ei:D Presupun ca tu esti la grupa pregatitoare nu?
PlayerUnk Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Presupun ca tu esti la grupa pregatitoare nu? god i hate the grammar crew
karpi Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 salut, scuze ca postez in topicul tau dar aceiasi problema o am si eu la o chitara reghin acustica veche. Are actiunea prea mare din cauza gatului stramb, precizez ca nu are truss-rod. Exista vreo modalitate sa indrept grifful daca nu are truss-rod ? Este stramb gatul ? Sau este doar montat din fabricatie sub un unghi nepotrivit ? Are dreptate colegul sa-i pui corzi mai subtiri si nu din acele de "bronz' groase ce sun aminunat dar indoaie gatul.( daca asta ar fi problema) Gatul se poate indreapta ( daca ai noroc) de in lutier sau tamplar de mobila ( nu dulgher) priceput .
Tase Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 adevarul e ca i-am pus niste corzi groase, si sunt foarte tensionate, o sa incerc sa pun niste corzi mai light. De atuncat nu vreau sa o arunc deoarece a fost prima mea chitara si am primit-o de la matusimea, valoare sentimentala . Tata e tamplar priceput dar ce sa ii spun sa ii faca?
Recommended Posts