Guest RnR1KID Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Salutare!! Problema a aparut dupa ce am instalat pe bas doze noi Seymour Duncan. Chiar daca noul sunet este extraordinar, acum se aude un "hum" continuu (mai ales cand iau mana de pe corzi). Sunt sigur ca am facut montajul corect, chiar daca am fost nevoit sa schimb potentiometrele, deoarece noul montaj cerea potentiometre de 250 k (in loc de cele de 500k pe care le avea basul din fabrica), iar eu am folosit unele Fender. Basul este un Ibanez, iar dozele sunt tip "single coil". Ce pot face ca sa elimin zgomotul?
Fictum Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 minusul(masa) care trebuie sa fie legat de corzi(prin spate...gasesti tu) si apoi la restul schemei
Silviu_i Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Ca veni vorba.La mine este vorba de o chitara, un Les Paul (nu Gibson) mai exact.Stiu cum trebuie sa arate o impamantare, am vazut la cealalta chitara a mea (fiind un model Stratocaster) unde este lipita impamantarea.Intrebarea este la Les Paul unde vine acea impamantare??? Multumesc
mihaitarta Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 (edited) Ca veni vorba.La mine este vorba de o chitara, un Les Paul (nu Gibson) mai exact.Stiu cum trebuie sa arate o impamantare, am vazut la cealalta chitara a mea (fiind un model Stratocaster) unde este lipita impamantarea.Intrebarea este la Les Paul unde vine acea impamantare??? Multumesc De obicei este un fir mai gros solid (adica nu litzat) si mai rigid si neizolat care are un capat lipit pe carcasa uniua dintre potentiometri (de obicei neck tone), celalalt capat mergand in sus printrun canal, ca directie paralel cu planul corzilor,este lipit de bridge sau tailpiece. Edited March 31, 2009 by mihaitarta
Silviu_i Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 De obicei este un fir mai gros solid (adica nu litzat) si mai rigid si neizolat care are un capat lipit pe carcasa uniua dintre potentiometri (de obicei neck tone), celalalt capat mergand in sus printrun canal, ca directie paralel cu planul corzilor,este lipit de bridge sau tailpiece. Eu nu am asa ceva .Exista vreo cale prin care as putea sa fac eu impamantarea?
mihaitarta Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Eu nu am asa ceva .Exista vreo cale prin care as putea sa fac eu impamantarea? Ar fi... ia un fir, lipeste-l pe carcasa unuia dintre poturi (in cazul asta ar fi de preferat unul de volum ca-i mai aproape) de aici il conduci spre cavitatea dozei de bridge de unde iesi cu el pe sub rama dozei (la care ar fi bine sa ii faci un mic santz cu o pila fina, care sa-i permita ramei sa se culce pe corp fara sa se forteze sau sa stranguleze firul) si il duci spre tailpiece.Desurubezi unul dintre "pilonii" care tin tailpiece-ul pui capatul firului acolo si strangi inapoi. Va fi putin inestetic, dar daca ai grija sa alegi oculoare a izolatiei care sa se piarda in peisaj, n-o sa se observe....sau o duci la un lutier
Fictum Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 (edited) O schema la intamplare...urmareste firele negre alea subtiri(masa) Dozele sunt cu 4 cabluri...la alea cu 2 e la fel, numai ca ai un cablu in loc de 3(masa e aceeasi) Edited April 1, 2009 by Fictum
karpi Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 (edited) Ca veni vorba.La mine este vorba de o chitara, un Les Paul (nu Gibson) mai exact.Stiu cum trebuie sa arate o impamantare, am vazut la cealalta chitara a mea (fiind un model Stratocaster) unde este lipita impamantarea.Intrebarea este la Les Paul unde vine acea impamantare??? Multumesc linia rosie dintre doza si calus.din schita ..acolo Iesi pe sub capacul dozei de la bridge si te legi de surubul sau de bridge , rezolvarea sw poate face in multe feluri depinde de spatiul dintre calus si corpul chitarei .daca este loc destul se pune o piulita subtire care sa tina firul presat.Daca nu este loc destul te orientezi. cel mai bine ar fi sa se dea o gaura in corp din spate din cavitatea potmetrelor pana la cordar si sa se prinda de unukl din "bolt"-uri. dar nici in prima varianta nu se observa, Edited April 1, 2009 by karpi
Silviu_i Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 linia rosie dintre doza si calus.din schita ..acolo Iesi pe sub capacul dozei de la bridge si te legi de surubul sau de bridge , rezolvarea sw poate face in multe feluri depinde de spatiul dintre calus si corpul chitarei .daca este loc destul se pune o piulita subtire care sa tina firul presat.Daca nu este loc destul te orientezi. cel mai bine ar fi sa se dea o gaura in corp din spate din cavitatea potmetrelor pana la cordar si sa se prinda de unukl din "bolt"-uri. dar nici in prima varianta nu se observa, A doua varianta mi se pare mai estetica, dar ca sa fac asta va trebui sa scot bolt-ul din chitara???
Recommended Posts