www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cu Ce Sa Inlocuiesc Fl Studio?


Guest Leaveyou
 Share

Recommended Posts

Guest Leaveyou

Salut. Lucrez in Fl Studio de cativa ani. Pe el am invatat sa scriu cantece. Multi spun ca este limitat si pentru incepatori. Daca prin asta se refera la faptul ca este usor de folosit, le dau dreptate, insa sunt putine lucruri pe care nu poate sa le faca. . Problema este ca am descoperit recent unul. Incercam sa fac un cover dupa "In the presence of enemies pt.1" de la Dream Theater, si am facut rost de tobele originale, urmand apoi sa mai scriu in fl studio bass-ul si sa las libera chitara. A trebuit sa automtizez tempo-ul, incat sa se potriveasca perfect cu tobele. Dupa ce am facut asta, melodia suna perfect. Aveam o singura problema. Intrucat tempo-ul este variabil si foloseam atat un wav importat cu tobele cat si canale midi cu bass-ul si clapa FL nu se descurca bine la seeking. Daca-i dadeam drumul, melodia ajungea corect la final, insa daca foloseam un fast forward sau mutam capul de citire catre o zona cu alt tempo, tobele wav sunt decalate ingrozitor de restul melodiei. presupun ca FL se zgarceste la puterea de procesare si incearca sa aproximeze de unde ar trebui sa citeasca de pe wav inmultind tempo-ul curent (nestiind ca se schimba realtime) cu numarul de masuri pe care le-am sarit prin seeking.

 

Am nevoie ori de o soutie pentru remedierea problemei in Fl Studio, ori de un alt program care sa aiba ceva din usurinta de folosire a FL studio (sistemul de scriere note piano-roll mi se pare absolut genial, iar asignarea de canale de efecte, sau legarea canalelor midi de instrumente vst este foarte intuitiva si usor de folosit) insa sa remedieze o parte din probleme:

 

- am nevoie sa functioneze seeking-ul pe toata lungimea melodiei, indiferent de schimbari de tempo, si tipul de track folosit

- pe FL samplerate-ul recommended este 48 khz, si esti avertizat daca incerci sa-l schimbi. 48 khz nu este destul pentru guitar rig ca vst.

-am nevoie de mai mult control al evenimentelor midi precum schimbarile de instrumente. Daca import un midi (exportat din gp5) in care un canal foloseste o schimbare de instrument automatizata, este foarte greu sa sterg acea automatizare

 

Pana acum am testat decat Cubase, insa interfata mi se pare foarte deficitara, si pana inca nu am reusit sa-i dau de cap.

Ce alte programe exista? M-ar interesa un fel de Adobe Audition cu suport instrumente midi si VSTi. Am mai auzit niste nume... ableton live, cakewalk sonar, reason.... care ar mai fi? pe care mi le recomandati si de ce? Ce au mai bun decat alte aplicatii asemanatoare?

Link to comment
Share on other sites

Guest Rayvann

- problema cu schimbarile de tempo am intalnit-o; cred ca era suficient sa dai click in partea de sus a playlistului, acolo unde alegi care bar canta si sa tragi mouse-ul spre drepta pana ajungi la locul unde vrei sa cante (poti vedea in timp ce faci asta cum se modifica lungimile clip-urilor audio atunci cand se trece de la un tempo la altul)

- ??

- cred ca se poate alege la export ce anume sa se trimita in fisierul midi (FL nu mi se pare foarte solid la capitoul midi, din pacate)

 

Problema cu tempo-ul apare de la modul in care a fost conceput programul. Probabil cei de la image-line s-au gandit ca nu va fi folosit pentru ceva mai complicat decat loop-uri.

Link to comment
Share on other sites

Guest Leaveyou
- problema cu schimbarile de tempo am intalnit-o; cred ca era suficient sa dai click in partea de sus a playlistului, acolo unde alegi care bar canta si sa tragi mouse-ul spre drepta pana ajungi la locul unde vrei sa cante (poti vedea in timp ce faci asta cum se modifica lungimile clip-urilor audio atunci cand se trece de la un tempo la altul)

- ??

- cred ca se poate alege la export ce anume sa se trimita in fisierul midi (FL nu mi se pare foarte solid la capitoul midi, din pacate)

 

Problema cu tempo-ul apare de la modul in care a fost conceput programul. Probabil cei de la image-line s-au gandit ca nu va fi folosit pentru ceva mai complicat decat loop-uri.

 

Asa e. Lungimea clipurilor wav nu trebuie insa sa se modifice, si dupa cum ai spus, se vede clar cum fl o face

 

Sonar, Reaper, Tracktion, Acid ... neaparat incearca Acidul.

 

piano roll au toate.. programele care se respecta au si editor de partituri :)

 

Tnx. In legatura cu partiturile ai dreptate intrucat un program serios este de obicei folosit de muzicieni seriosi.. cei care stiu sa citeasca partituri cursiv :-" . Cu toate astea, o sa radeti, insa mie partiturile clasice mi se par limitate. Notele au mult mai multe proprietati decat pot sa o arate partiturile. nu am vazut inca partitura pe care sa poti sa variezi volumul fiecarei note individual, si nici pe aceea in care poti sa decalezi subtill notele (jaz like).

 

Nu consider topicul inchis. Puteti veni in continuare cu idei, sau comparatii intre programe cat timp eu testez ACID.

Link to comment
Share on other sites

Guest Leaveyou
I-ti recomand Cakewalk Sonar 8 . Nu o sa cante singur ! Pdf. help file are 1000 de pagini si are tot ce-ti trebuie sa faci muzica .

 

Chiar ca... e imens programul, stie mai multe decat o sa folosesc eu vreodata... nu speram nici la suport video, nici la mixaj in 5.1, insa cine stie ce ma asteapta. Trebuie sa recunosc ca m-am cam speriat cand am vazut imagini pe google in care Sonar 8 era imprastiat pe 2 sau chiar 3 monitoare. Sper sa nu fiu prea inghesuit. Pe langa asta insa pare sa fie un soft excelent, iar interfata mi se pare foarte bine realizata.

Multumesc mult.

Link to comment
Share on other sites

Cubase

 

Sonar lucreaza "indirect " cu VST-uile , nu prea e stabil incarca aiurea procesorul etc etc , ai o groaza de chestii inutile .

 

In Cubase ai aceleasi "scule" dar in plus toate "soft synth"-urile VST care "canta" sampleuri dinamice !! SF2 functioneaza direct fara "Diretixiser" cum face Sonar .Sonar are Live Synth , un plugin ce se cumpara separat , acesta functioneaza in direct. Chiar daca au inclus suport VST acesta numai ingreuneaza functionarea.

 

Oricum ca sa folosesti tobe sf2 si synth-uri sf2 in realtime ai nevoie de o tona de RAM si procesoare peste procesoare lucru cam costisitor daca este numa ptr invatat sau hobby.

 

Fast Tracker si Buzz sunt doua synth-uri /sequencer foarte bunicele si cu consum CPU mic.Am downloadat ultimul Buzz si un XP Fix dar dupa doua incercaris-a blocat trebuie sa mai sap sa vad ce nu-i place la XP.Cica acest nou Buzz are suport VST , dar n-am apucat sa incerc.Se poate downloada free ( open source ,,,project ,) de pe freebyte.com .Etse foart flexibil si se poate seta si BPMinutes si BPMeassures si exact ca si in FL se pun paternurile ( numerotate sau denumite cum vrei ) una dupa alta intrun playlist unde apar mai multe canale in paralel ( cate pui tu si cate duce PC-ul).Chiar poti "trunchia" un patern ca sa realizezi 5/4, sau 7/4 si se opreste sunetul nu continua ca in FL , plus se poate opri orice canal separat in orice moment cu "mute" si se poate porni oricand prin setare. Fiecare nota dintr-un ( de ex_) acord are canalul sau separat in care reglezi volum si timpul /lungimea notei iar in unele cazuri si alti parametri .Reda sampleuri wave ,( cel vechi pe care-l am numai mono acesta nou nu stiu ca deocamdata nu functioneaza ca sa incerc, a functionat cateva ore apoi a doua zi nu pornea si nu am avut timp sa vad ce are.)Dar daca are suport VST banuiesc ca are si suport ptr sampleuri stereo.

 

Fast Tracker am lucrat mai putin , mai mult de incercare se putea lucra la fel foarte bine cu resurse minime.Programul rula intr-o ferestra "Dos" si este foarte complex.Tpoate aceste programe complexe iau foart emulttimp pana le inveti din aceasta cauza a si coborat pretul si se dau versiuni mai slabute si pe gratis numa sa inveti altfel nu foloseste nimeni si pot sa inchida firma.

 

Bineinteles VST-urile dinamice synth-urile ce redau si comanda SF2 soundfont sunt cele mai profi. Ai zeci de feluri de lovituri de toba si se automatizeaza din "velocity" suna exact ca si un tobar "live" sau instrumente muzicasle cu o larga gama de dinamica si expressie/nuantare..

Link to comment
Share on other sites

Guest Leaveyou

Vad ca ai avut ceva timp sa incerci o groaza de aplicatii. Inclin sa cred ca ai dreptate, Cubase mi-a fost recomandata de multi ca fiind o solutie profesionala la problemele mele, si sunt sigur asa este, insa mi se pare foarte contra-intuitiva interfata. Am stat pe el cateva ore si nu am reusit sa folosesc nici un vst din afara folderului sau cu pluginuri, trebuind sa le copiez manual acolo, si nici nu gasesc de unde sa setez sample-rate-ul proiectului. Mi se pare un program excelent, foarte documentat, semn ca au contribuit multi compozitori cu sfaturi lgate de cerintele proprii la un astfel de program, insa foarte putini designeri. Daca nu gasesc nimic mai fine-tuned cred ca o sa ma opresc la Cubase. Si in legatura cu celelalte sequencere despre care vorbesti... s-ar putea sa nu fi inteles eu bine, insa par foarte simple, asa ca din economie de timp, o sa le discriminez in favoarea unor aplicatii mai complete.

Link to comment
Share on other sites

ce spune karpi era valabil pt versiunile 5... pana spre 7. versiunea 8 zboara deci nu mai sunt probleme nici de viteza nici de stabilitate. pt v9 poate rezolva problemele de compatibilitate 64-32 bit si atunci sa te tii :)

 

sf2 e un format pt care exista multe playere si sonar are si el pe al lui dar softurile mari folosesc in genera wav-uri si/sau formate proprii. si oricum, sample playbackul e incetinit de hard (si memoria disponibila) nu de pluginul care le canta.

 

so.. sonar all the way (si orice altceva daca simti ca sonarul e prea complex pt incercari, teste, studii etc). sau logic daca esti pe mac, lolz

Link to comment
Share on other sites

Vad ca ai avut ceva timp sa incerci o groaza de aplicatii. Inclin sa cred ca ai dreptate, Cubase mi-a fost recomandata de multi ca fiind o solutie profesionala la problemele mele, si sunt sigur asa este, insa mi se pare foarte contra-intuitiva interfata. Am stat pe el cateva ore si nu am reusit sa folosesc nici un vst din afara folderului sau cu pluginuri, trebuind sa le copiez manual acolo, si nici nu gasesc de unde sa setez sample-rate-ul proiectului. Mi se pare un program excelent, foarte documentat, semn ca au contribuit multi compozitori cu sfaturi lgate de cerintele proprii la un astfel de program, insa foarte putini designeri. Daca nu gasesc nimic mai fine-tuned cred ca o sa ma opresc la Cubase. Si in legatura cu celelalte sequencere despre care vorbesti... s-ar putea sa nu fi inteles eu bine, insa par foarte simple, asa ca din economie de timp, o sa le discriminez in favoarea unor aplicatii mai complete.

 

Nu vezi padurea de copaci. Ca si Pro Tools si Logic, Cubase are un work-flow foarte puternic. Daca ai tu deprinderi proaste nu inseamna ca e softul prost facut. E ca la proaspetii utilizatori de mac care cauta meniul Start, obisnuinta de la windoze.

Link to comment
Share on other sites

Guest Leaveyou

din cate vad eu pe net, exista un patch sonar v8.3 care spune ceva de 32/64... poate o fi vreun fix.

O sa incerc si sonar (as in "try before you buy"). De fapt in cateva ore il am, and I will put it to the test ca sa ma conving singur. O sa ma intorc bineinteles cu impresii ale primei folosiri :)

Intre timp insa, incerc sa mut proiectul ala de flstudio in cubase ca sa vad daca-mi rezolva problema cu tempo-ul automatizat. Wish me luck.

Link to comment
Share on other sites

Nu vezi padurea de copaci. Ca si Pro Tools si Logic, Cubase are un work-flow foarte puternic. Daca ai tu deprinderi proaste nu inseamna ca e softul prost facut. E ca la proaspetii utilizatori de mac care cauta meniul Start, obisnuinta de la windoze.

Personal am lucrat cativa ani in Cackewalk si apoi in Sonar.Ca si mai toate softurile "pompoase " se pierd in tot felu de cioace inutile , o multifunctionalitate nejustificata daca luam in considerare ca un amator looper nu se pune sa invete atat ptr cateva sunete , asa ca nu se vede rostul unor aplicatii,Doar sa fie pe lista ? .La fel se poate spune si despre "Word" un sioft care nu stiu decati utilizatori ete folosit macar la 25% din ce poate si mai sunt exemple.

Link to comment
Share on other sites

La fel se poate spune si despre "Word" un sioft care nu stiu decati utilizatori ete folosit macar la 25% din ce poate si mai sunt exemple.

 

Sigur ca e aceeasi situatie. Dar cind ai nevoie de ceva mai special, e acolo si te scoate din problema. Nu e vina lui Microsoft ca se foloseste Word la capacitate asa mica. A, daca ar fi scos o versiune Lite mai ieftina, poate chiar ar fi vindut citeva copii si in RO :) Asa si cu Cubase, Logic si PT. Eu 90% fac tracking. Dar cind am nevoie de ceva deosebit, gen audio instruments sau altceva, trebuie sa imi fie disponibil imediat, ca daca pierd 30 minute pierd bani :)

Link to comment
Share on other sites

Vad ca ai avut ceva timp sa incerci o groaza de aplicatii. Inclin sa cred ca ai dreptate, Cubase mi-a fost recomandata de multi ca fiind o solutie profesionala la problemele mele, si sunt sigur asa este, insa mi se pare foarte contra-intuitiva interfata. Am stat pe el cateva ore si nu am reusit sa folosesc nici un vst din afara folderului sau cu pluginuri, trebuind sa le copiez manual acolo, si nici nu gasesc de unde sa setez sample-rate-ul proiectului. Mi se pare un program excelent, foarte documentat, semn ca au contribuit multi compozitori cu sfaturi lgate de cerintele proprii la un astfel de program, insa foarte putini designeri. Daca nu gasesc nimic mai fine-tuned cred ca o sa ma opresc la Cubase. Si in legatura cu celelalte sequencere despre care vorbesti... s-ar putea sa nu fi inteles eu bine, insa par foarte simple, asa ca din economie de timp, o sa le discriminez in favoarea unor aplicatii mai complete.

Trebuie sa ai rabdare si sa incepi pas cu pas .In primul si in primul rand trebuie sa setezi tot programul driverele etc.. , in Help si in tutorial este descris pas cu pas ce sa faci .Apoi incet cu restul faci tot ce ce gasesti in tutoriale .Apoi gasesti si pe net forumuri sau review-uri cu discutii observatii si sfaturi .

Link to comment
Share on other sites

Incearca Tracktion, e mai usor de folosit decat Sonar sau Cubase; mie personal mi-a facut probleme cu cateva VST-uri si cateva proiecte, dar are si chestii misto (probabil il voi folosi in continuare pentru diverse lucruri utile).

 

Sau Reaper, despre care am auzit numai lucruri bune (will try it in the near future).

Link to comment
Share on other sites

Guest Leaveyou
Nu vezi padurea de copaci. Ca si Pro Tools si Logic, Cubase are un work-flow foarte puternic. Daca ai tu deprinderi proaste nu inseamna ca e softul prost facut. E ca la proaspetii utilizatori de mac care cauta meniul Start, obisnuinta de la windoze.

 

 

Nu cred ca am deprinderi proaste. nu vad de unde ai tras concluzia. Iar softul nu este prost facut, din contra. Designul doar mi se pare deficitar: contraste slabe, playlist greu de urmarit, si butoane multe, mici si inghesuite.

 

Personal am lucrat cativa ani in Cackewalk si apoi in Sonar.Ca si mai toate softurile "pompoase " se pierd in tot felu de cioace inutile , o multifunctionalitate nejustificata daca luam in considerare ca un amator looper nu se pune sa invete atat ptr cateva sunete , asa ca nu se vede rostul unor aplicatii,Doar sa fie pe lista ? .La fel se poate spune si despre "Word" un sioft care nu stiu decati utilizatori ete folosit macar la 25% din ce poate si mai sunt exemple.

 

Vreau sa schimb FL tocmai pentru ca nu sunt "looper", insa caut tocmai ce spui tu: un program fara multifunctionalitate nejustificata.

 

Oricum, am inceput sa fac ce spuneam mai devreme: transfer un proiect FL in Cubase.

Link to comment
Share on other sites

Guest Leaveyou

Am uitat sa spun "multumesc" pentru recomandari si indrumare si comentarii tuturor celor care ati postat aici.

Link to comment
Share on other sites

Am incercat Reaper azi, mi se pare Cubase killer, ieftin, la fel de bun si fara buguri.

Zic ieftin pentru ca bag mana-n foc ca nu ai cumparat Cubase :)

Personal am cu licenta , si Cubase si Sonar si inca cateva programe ce nici nu le prea folosesc.(erau la pachet).

 

Acum ma chinui sa instalez Buzz machine , am recitit atent si vad ca trebuie sa instalez si sa increc , iar eu am dat " Fix kit all" cand nici nu stiam daca e nevoie .Asa am inteles caci fix kitul e impreuna cu initierea si instalarea si configurare unor softuri suplimentare dar si uninstal .(prima data era sa dezinstalez noroc ca intreaba ..hahaha)

Fac si eu ca toata lomea , haha , dau OK si iar OK fara sa citesc totul pana la capat.

 

E super acest Buzz , eu am avut unul mai vechi ce nu mai functiona pe XP numai cu "compatibillity wizard " si avea probleme de timing .Acum sper ca acesta nou e OK cu noile suporturi ptr VST noi drivere si efecte si sintetizatoare etc .(daca reusesc sa-l instalez , mai trebuie sa citesc ca sa inteleg ce se intampla) .

In orice caz si asta pare enorm de complicat pana nu lucrezi o groaza de piese si te prinzi/inveti de toate .E si mai "complicat" ca nu are "butoane" (hehe) dar merita invatat.Fast Tracker nu am aprofundat tocmai din cauza dificultatilor de setare .Buzz e mai de windows .

Pana nu de mult si Buzz se gasea noua versiune numai pe bani , dar cu concurenta vad ca dau free .

 

Aceste programe care cer mult timp si rabdare mai ales la un nivel profi nu sunt prea populare ,asa ca vand si ei la cateva studiouri si dupa aia pot sa inchida firma daca nu scot altceva.Perioada de o luna de tryal e de rasul lumii , abea de stii sa pornesti o inregistrare in atata timp ,hehe.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

@karpi: nu era vorba de tine cand am zis de licenta, ma referam la Leaveyou.

 

Jeskolabuzz (si clona lui de uz general, Psycle) sunt misto, doar ca sunt trackere. Am inteles ca Renoise ar fi un tracker foarte misto, insa nu am mai folosit trackere de foooarte mult timp, iar pe vremea cand le-am folosit, le foloseam pana am invatat ceva mai mult despre compus muzica, productie si soft audio in general.

Link to comment
Share on other sites

@karpi: nu era vorba de tine cand am zis de licenta, ma referam la Leaveyou.

 

Jeskolabuzz (si clona lui de uz general, Psycle) sunt misto, doar ca sunt trackere. Am inteles ca Renoise ar fi un tracker foarte misto, insa nu am mai folosit trackere de foooarte mult timp, iar pe vremea cand le-am folosit, le foloseam pana am invatat ceva mai mult despre compus muzica, productie si soft audio in general.

 

Da sunt tracker-e , diferenta este nesemnificativa fata de sequencerele cunoscute ,bineinteles ca aceste versiuni "open source" se dau sa inveti si asa gasesc si din aceia care dezvolta mai departe. si sunt mai "primitive" nu au platforma de meniu tip windows.

 

Toate automatizarile de trackuri separat pe fiecare canal/nota sunt practic mai usor de setat .Un tracker duce mai multe canale , iar trackere pui "in paralel" cate duce PC-ul ,soundfonturile WAVE SE POT FACE "LOOP" asa ca poti avea ton luuung si dintr-un sample scurt .Cu \midi nu am incercat ca niciodata nu am avut un soundfont MIDI ce sa sune cumva .

Sunt multe avantaje fata de pianoroll .

 

Ce nu-mi placea era ca cel vechi nu facea "render" ci trebuia sa dai "play" si sa tragi cu harddisk-recorder un fisier, deci nu avrea render si export .Asta nou la fel are HDD-RECORDER.Lucru ce te incetineste daca vrei sa duci in Cubase fiecare piesa de tobe pe canal separat ...da asta e avantaje si dezavantaje au toate ,

 

ACID e OK imi place cum mixeaza dar nu-mi convin altele.As face eu un soft nou combinand cateva .

 

Vreau sa folosesc la tobe ca sunau mai bine ce faceam cu tracker decat acestea noi chiar si fara SF2 .Doua-trei "snare" drum sample cam in toate piesele sunt suficiente plus setez dinamica din tracker.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Guest Leaveyou
Am incercat Reaper azi, mi se pare Cubase killer, ieftin, la fel de bun si fara buguri.

Zic ieftin pentru ca bag mana-n foc ca nu ai cumparat Cubase :)

 

Sigur ca nu. L-am gasit pe trotuar :). Ma rog... in cutia de la placa de sunet e-m7u 0404usb, Insa recunosc ca nu am testat acea versiune ci am cautat in continuare pe trotuare si pe banci in parc versiunea sx3 pentru care nu am licenta.

daca reusesc sa ma apuc mai serios de muzica o sa cumpar si licenta, insa pana atunci, din moment ce muzica nu-mi aduce inca bani, de ce as baga eu bani in ea. In plus.. nici nu stiu inca sigur ca vreau sa folosesc Cubase. S-ar putea sa ma atraga acel Sonar 8 pe care nu am avut inca ocazia sa-l instalez.

Link to comment
Share on other sites

Exista Cackewalk Guitar , are doar 8 trackuri audio nu am avut timp sa incerc pre mult si s-a dus perioada de incercare , asa ca sa-si manance programul .

Ar trebui sa ne plateasca ca le incercam softurile.

 

Si eu am incercat si invatat o groaza de programe doar ptr tobe si deocamdata acel Buzz Machine o sa fie cel mai bun mai ales daca reusesc sa-l instalez .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Apropo, ai incercat ACEST step sequencer?

 

Nu dar am citit acum si nu m-am lamurit , ce ma intereseaza la un aoutomat de toba sau orice sequencer chestia cu "step subdivide" La Buzz se poate face orice combinatie de BPM si BPMeasures.

 

In Sonar poti sa faci doar "trioleti de ...". da eu vreau 5 vreau 7 vreau 9 .

Cu FL m-am chinuit cu pozitii intermediare puse l manual , pai nu-i treaba sa faci o piesa intreaga ( pe parti) manual.

 

In general cele mai multe programe stiu sa faca "divizare" numa cu 2 , asa a daca vreau un triolet trebuie sa folosesc 3*2 si asa mai departe .Da 5 si 7 si 9 cum fac ?? Precis sunt softuri care stiu dar eu nu le cunosc .

 

Sa cuplez mai multe paternuri ptr o formula ritmica e nebunie curata pierzi sirul ,am facut si de astea ( la inceput ) acum mai bine las doar "schitat" tobele ca pierd foarte mult timp si eu de fapt vreau sa cant la chitara..

Link to comment
Share on other sites

Guest Leaveyou

Pentru "cvintoleti" inmultiti tempo-ul cu 5 si folositi 5 patrimi/optimi de patru ori mai lungi, dupa care reveniti la tempo-ul standard. Nu e foarte elegant dar functioneaza. Daca alegeti sa inmultiti cu 5/4, nu puteti scrie patrimi/optimi obisnuite suprapuse.

Link to comment
Share on other sites

@Karpi: daca vrei un seq capabil (i.e. FOARTE capabil) foloseste TEMPER.

Zic asta pentru ca suporta exact ce vrei tu (3, 5, 7 - 9 e multiplu de 3 deci poti folosi 3 in loc de 9, atentie la matematica :) )

L-am descoperit de cateva zile si sunt impresionat de ce poate sa faca, din pacate are dezavantajul de a fi greoi la rutare si nu are automatic plugin delay compensation.

 

 

In alta ordine de idei. daca vrei sa nu folosesti un anume seq poti face si tu un calcul bazat pe precizia PPQ (pulses per quarter). Sa zicem ca lucrezi la precizia de 960 PPQ (i.e. ai 960 de "ticks" intr-o patrime). Asta implica ca 1 patrime = 960 ticks, 1 optime = 480 ticks, 1 triolete = 320 ticks, 1 cvintolete = 192, iar un septolete ~ 137.

De asemenea, daca permite programul poti sa alegi o precizie convenabila, desi Temper e cea mai comoda metoda din pdv sequencer.

Link to comment
Share on other sites

@Karpi: daca vrei un seq capabil (i.e. FOARTE capabil) foloseste TEMPER.

Zic asta pentru ca suporta exact ce vrei tu (3, 5, 7 - 9 e multiplu de 3 deci poti folosi 3 in loc de 9, atentie la matematica :) )

L-am descoperit de cateva zile si sunt impresionat de ce poate sa faca, din pacate are dezavantajul de a fi greoi la rutare si nu are automatic plugin delay compensation.

 

 

In alta ordine de idei. daca vrei sa nu folosesti un anume seq poti face si tu un calcul bazat pe precizia PPQ (pulses per quarter). Sa zicem ca lucrezi la precizia de 960 PPQ (i.e. ai 960 de "ticks" intr-o patrime). Asta implica ca 1 patrime = 960 ticks, 1 optime = 480 ticks, 1 triolete = 320 ticks, 1 cvintolete = 192, iar un septolete ~ 137.

De asemenea, daca permite programul poti sa alegi o precizie convenabila, desi Temper e cea mai comoda metoda din pdv sequencer.

Am undeva un drummachine la care puteam sa fac "speed up " desenand grafic ca si la Sonar sau Cubase, pe atunci mi se parea prea greoi dar acum mi-am amintit de el. Trebe sa-l caut . de fapt acest speed up ar fi cel mai adecvat stilului pe care il cant ,Nu sunt exact 9 ,7 ,5 ci se intepreteza cu un speed up progresiv in functie de balans

In plus nu trunchea sampleurile mai toate au nevoie de sampleuri inregistrate dupa un anume BPM in caz e schimat tempoul nu mai suna , ba chiar mai rau ca si in FL daca maresc tempoul si pun de ex toba mica pe 32-imi ramane doar un pacanit din sample care are atacul mai lung decat timpul setat .Tin minte ca acel soft remodela ADSR-ul dupa tempou.Numa sa functioneze cu XP ca am dezinstalat Win98SE am zis ca nu mai trebe.

Sa ma uit si la acest TEMPER .

 

Apropos cu Sonar aveam problema faceam tobele in midi in alt program ( sa nu fac manual cu mouse-ul trei nopti) Sonar nu functiona numai pana la 250 BPM iar eu ptr o aproximare si combinatii BPM si BPMeasure cat mai exacta eram peste 500 de obicei .Dupa acea "speed up si Slow down" ma chinuiam ,manual .

Deja ma gandeam sa cumpar u drummachine Rolland cum are unul din fosti colegi basist ce face "treceri" si de toate , pui pe randomise si doar un buton daca tot apesi faci solo tobe grozav.Sunt programe cred ca si Band in a Box in care se pot seta break-urile cu "Drum Fill Composer " de aicii exporti MIDI si sa ai un sequencer cu un drumsynth bun.Dar si asta trebe invatat si asa ajung pana la pensie,hehe.

 

In Buzz se poate seta lungimea fiecarei note , timp doar trebe sa caculezi timpul total ca masura sa ramana la fel de lunga e cam anevoios dar daca faci cateva "preseturi"ptr ritmurile de baza folosite te-ai scos.

 

Am copiat Temper auzi ce zice ..............

As a special bonus, we offer additional functionality to registered users:

note decor

note pitch, velocity and controller value group operations

 

performance time

 

VST patch randomizer

 

deci bunatatile daca cumperi ,$50 sa vedem cum face.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Guest Cycler

Nu-mi vine sa cred ca n-a zis nimeni nimica de Ableton Live :)

 

- Ca raspuns la intrebarea initiala, Live are un sistem de wrapping/stretching foarte misto pentru clipurile audio (mai fain decat Acid, parerea mea, si cica si mai bun in v.8);

- Singurul soft pe care am tupeu sa-l folosesc live sau pentru jam-sessions (referitor la ultima parte, nu prea l-am auzit sa faca pauze la incarcarea pluginurilor);

- Interfata incape foarte bine si pe displayul unui laptop, apropo de punctul 2.

 

Singura chestie de care am observat ca se plang cativa e interfata... si doar aspectul diferit, in rest optiunile fiind foarte la indemana.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.