Guest o_x Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 ... pentru un copil de 6 ani ... ce este recomandat ca primul instrument muzical? chitara sau pianul? Mi-ar prinde bine ceva pareri. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosh Craciun Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 vezi ce i-ar place mai mult Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest abracadaver Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 eu as zice ambele... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosh Craciun Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 eu as zice ambele... mai putin si face 7 ani.o sa fie si la scoala.nu o sa aiba timp sa studieze bine ambele. sa studieze macar un instrument..dar sa-l studieze bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
archDude Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 (edited) eu la 7 ani am inceput pianul, dupa la 17 chitara. Vezi ce ii place mai mult. Edited March 1, 2009 by archDude Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Death Poop Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 eu zic sa ii aduceti in fata si pianul si chitara, sa ii cante cineva care stie ceva la ambele instrumente si copilul va alege instrumentul care il fascineaza mai mult. sora mea de cinci ani, a auzit in casa noastra si tobe si bass si chitara si pian. a ales pianul. cheerz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demos Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 chitara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest o_x Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 sigur ...are dreptate mos craciun ... doar un instrument deocamdata ... daca mai tarziu va vrea mai mult, va fi alegerea lui ... cu pianul suntem in probe (am un keyboard casio imprumutat de la un amic), dar se plictiseste repede ... ce am putut eu sa-l invat aprins repede ... in 3 lectii de cate 30 de minute a invatat acordurile minore si majore si doua cantecele (unul pe note si unul doar pe acorduri) acum ii caut si o chitara ... probabil va trebui sa cumpar una 2/4 ... sa fie clasica cu nylon sau acustica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 chitara sa fie clasica, fiindca are corzi de nylon mai placute la degete, el fiind fraged inca eu as opta pt pian, mai ales c-a si invatat cate ceva....cu vioara l-ati incercat? e un instrument foarte bun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Cred ca pentru 7 ani ar fi mai bun pianul, e important sa se familiarizeze cu un instrument si mie pianul mi se pare o idee mai usor. Dupa cativa ani de pian cred ca va sti singur daca vrea sa continue cu pianul sau va vrea sa se apuce de alt instrument, important este ca va avea deja bazele puse si ii va fi mult mai usor sa invete alt instrument. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fictum Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 de ce ne intrebi pe noi? Eu iti recomand tobele.... Sunt copii care canta de rup la 4 ani,tu trebuie sa il intrebi si el sa iti raspunda la ce instrument vrea sa cante(daca vrea-poate vrea la judo,inot,carting,karate,etc). Un copil la 6 ani stie exact ce vrea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Rosulescu Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Eu as alege pianul pentru inceput. Dar cel mai important este ce va alege el. Si asta inseamna ca nu neaparat va fi chitara sau pian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 intrebarea este: cum il faci sa-i placa un instrument la 6 ani? ....(orice instrument). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest o_x Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 este o mare problema cum sa faci un copil sa isi parteze interesul pentru o activitate anume (sportiva, muzicala sau culturala). eu incerc sa ma implic in tot ce inseamna acea activitate pentru ca baiatul sa vada ca cineva apreciaza evolutia lui. vara trecuta a facut un curs de innot cu rezulate bunicele ... la karate (aikikai) la inceput i-a placut mult dar apoi cand a vazut ca totul este bazat pe repetarea unor pozitii la nesfarsit pana cand le executa corect a inceput sa ezite dar exista totusi motivatia centurilor care trebuie obtinute. in ultima periaoda am vazut ca urmareste cu interes la tv formatile de muzica si incearca sa imite cu jucarii diverse instrumente (mai ales chitara si instumente de suflat) asa ca am hotarat sa incercam si un intrument. Pianul imi pare mai elegant, chitara mai utila, instrumentele de suflat mai pretentioase. Scopul meu initial este mai mult sa il fac sa descopere si posibilitatile unui instrument muzical pentru ca mai tarziu sa poata face o alegere. Nu insist sa devina instrumentist, sa performeze ci doresc doar sa las deschisa o astfel de posibilitate si sa ii dezvolt cultura si in acest sens. aseara mi-a spus ca i-ar place sa cante la pian ... dar sa cante cantecele de la gradinita!! nu stiu cum se preda pianul la copii caci daca va trebui sa cante mozart sau bach cred ca va fi ciudat pentru el. poate ca este cineva pe forum care a trecut prin aceste etape si va reusi sa ma sfatuiasca ce este de facut... numai bine ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fictum Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 (edited) intrebarea este:cum il faci sa-i placa un instrument la 6 ani? ....(orice instrument). Nu il faci...daca nu vrea...asta e...gasesti o solutie si in sport,electronica,modelism,etc(ceva trebuie sa ii placa) Da,mi-am dat seama ca vrei sa aiba o ocupatie si sa nu bata strazile fara o tinta,e o initiativa buna. Daca vrei totusi sa ii bagi pe gat ceva...incearca sa il duci la o scoala populata de arte sau la un profesor care are mai multi elevi sa asite la o ora,poate o sa vrea si el sa cante. ,un spectacol/concert(trupa X-plod e chiar indicata ) Trebue sa vrea el,cu fortza nu invata nimic... Poate o sa ii placa Bach,nu ai de unde sa stii Un copil e invatat la fel ca si un adult...baza(notele,digitatia) si cantece.Daca vrei sa faca performanta inscrie-l la Liceul de arte(am zis liceu, ca la noi in Galati liceul de arte are clase de la 1 la 12) Edited March 2, 2009 by Fictum Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Nu il faci...daca nu vrea...asta e...gasesti o solutie si in sport,electronica,modelism,etc(ceva trebuie sa ii placa)Da,mi-am dat seama ca vrei sa aiba o ocupatie si sa nu bata strazile fara o tinta,e o initiativa buna. Daca vrei totusi sa ii bagi pe gat ceva...incearca sa il duci la o scoala populata de arte sau la un profesor care are mai multi elevi sa asite la o ora,poate o sa vrea si el sa cante. ,un spectacol(trupa X-plod e chiar indicata ) Trebue sa vrea el,cu fortza nu invata nimic... intrebarea e foarte serioasa si vine in completarea celei de start a topicului. multi dintre noi, cei care cantam la un instrument sau mai multe...am dori ca si copilul nostru sa ne urmeze indeletnicirea. intrebare e cum? si chestia cu forta cred ca e totusi buna, la 6 ani oricum nu stii ce-ti place. daca ai noroc sa-i placa...e bine. imi amintesc de celebrele cercuri ale tineretului sau cum se numeau ele... tare bune erau. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fictum Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 (edited) Tata a vrut sa ma duca sa fac acordeon...nu m-am dus nici o ora,nu mi-a placut si pe ascuns m-am inscris alaturi la judo (era la palatul copiilor) A aflat intr-un final da nu s-a opus. Eram in clasa I. Mai tarziu fratele meu a fost inscris la chitara el era clasa a III-a eu a II-a,nu am bagat in seama acel instrument abia prin clasa a VIII-a cand a inceput sa imi placa si singur am inceput sa fur de la fratele meu cate o nota cate un acord.(singur m-am dus la profesor in clasa a X-a si era din placere, nu ceva ce trebuia sa fac) Deci ...daca tu esti S. Vai...fiul nu e obligatoriu sa fie la fel...doar daca isi doreste asta,altfel o sa fie un chin si o extrascoala(o ora de pregatire la matematica) nici cum o placere. Edited March 2, 2009 by Fictum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts