Petrucci e tare Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Sunt incepator, am o chitara acustica Fender si aseara am vrut sa-mi schimb setul de corzi cu unele noi.. Insa pinii de pe brigde nu voiau nici in ruptul capului sa iasa! Am incercat sa-i scot din interios,nici asa.. Am tras de ei pana ce 3/6 s-au rupt..am turbat pur si simplu de ciuda... Cum pot sa-i schimb? Sunt din Suceava ,deci varianta ProGuitar cade... De unde pot achizitiona pini noi? PLs help!
Guest junkie Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 si eu sunt din suceava, parca am vazut la bucovina, sau daca nu mai este un magazin in obcini,
Petrucci e tare Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 daca nu gasesti, iti trimit eu prin posta Voi incerca la unul din asa zisele magazine din Suceava...desi nu prea am mari sperante.. Merci mult pentru intentie , probabil voi apela la ajutorul tau. Spune-mi doar cum pot sa iti multumesc/recompensez ajutorul tau... Iti voi trimite un mesaj cu adresa mea !
ratza_sb Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 (edited) Salutare tuturor. Cînd mi-am schimbat corzile am avut neplăcuta surpriză de a constata că doi dintre pinii din bridge erau rupţi undeva sub măciulie. Credeam că i-am rupt eu, dar se vedea clar că fisurile erau vechi. Materialul din care sînt făcuţi e execrabil (chiar excrementabil, aş spune). Corzile stau bine şi fără măciulii, dar mă exasperează aspectul şi să ştiu că stau cu nişte resturi înfipte acolo. Ca urmare, vreau să scot toate jegurile alea sinistre şi să mi-i fac singur, din os. În caz că mai sînt d-ăştia ca mine, întrebarea tehnică: os de porc sau de vită? Care e mai potrivit? Edited January 22, 2013 by ratza_sb
EugenRo2001 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 http://www.ebay.co.uk/itm/170945999446?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 de vita, cu cat mai mare animalul, cu atat mai bine, oasele mai dense
ratza_sb Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Mulţumesc. Pînă nu mi-i fac singur nu mă las. Cînd îi termin pun şi poze.
ratza_sb Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Ai strung, freza? Personal, nu, dar ştiu pe cineva care are şi care mă lasă să le folosesc. Am o vaga impresie ca vrea sa foloseasca o brisca pt. a ciopli pinii. Impresia ta e la fel de deformată ca nasul meu 4
George M. Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Personal, nu, dar ştiu pe cineva care are şi care mă lasă să le folosesc. Esti strungar, frezor? Adica, stii sa folosesti utilajele omului? Mai bine roaga-l pe om sa ti le faca cap-coada si gata. Daca vrei iti fac eu un desen (tehnic) pe care sa i-l dai, asta ca sa aveti un limbaj comun pentru conversatie. Iar daca are strung CNC iti fac si program si ti-l trimit, for free. 2
ratza_sb Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Sînt inginer electromecanic. Am şi proiectat, am şi realizat piese 1
Nenea Rau Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Prinzi osul in bormasina, prinzi bormasina in menghina si te asiguri ca ai cateva pile de care trebuie. Niste smirghel, cateva beri si dupa aia ii multumesti aluia de sus ca mai ai toate degetele (daca le mai ai, bineinteles, altfel poti incepe sa ii reprosezi una-alta). 3
ratza_sb Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Hehe, am făcut şi d-astea dar tot nu ies ca la strung.
George M. Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 In regula, atunci! Ce fel de strung are amicul tau? Daca e strung manual, are cutite profilate, dispozitive de copiere, ceva?
impaiatu Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Prinzi osul in bormasina, prinzi bormasina in menghina si te asiguri ca ai cateva pile de care trebuie. Niste smirghel, cateva beri si dupa aia ii multumesti aluia de sus ca mai ai toate degetele (daca le mai ai, bineinteles, altfel poti incepe sa ii reprosezi una-alta). Aceeasi metoda am aplicat-o si eu in multe cazuri. Cu diferite granulatii de smirghel ajungi la rezultatul dorit. Ca sa elimin grosier surplusul, la inceput folosesc polizorul unghiular cu un disc abraziv lamelar. Odata ce toate suprafetele excentrce au disparut, poate incepe prelucrarea de finete.
George M. Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 polizorul unghiular cu un disc abraziv lamelar. Cum arata un astfel de disc?
ratza_sb Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Stiu ca e off-topic dar mor de curios sa stiu ce a patit nasul tau. A frînat progresiv un pumn. 2
Recommended Posts