www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sunt incepator, am o chitara acustica Fender si aseara am vrut sa-mi schimb setul de corzi cu unele noi.. Insa pinii de pe brigde nu voiau nici in ruptul capului sa iasa! Am incercat sa-i scot din interios,nici asa.. Am tras de ei pana ce 3/6 s-au rupt..am turbat pur si simplu de ciuda... Cum pot sa-i schimb? Sunt din Suceava ,deci varianta ProGuitar cade... De unde pot achizitiona pini noi? PLs help!

Posted

si eu sunt din suceava, parca am vazut la bucovina, sau daca nu mai este un magazin in obcini, :)

  • 3 years later...
Posted (edited)

Salutare tuturor. Cînd mi-am schimbat corzile am avut neplăcuta surpriză de a constata că doi dintre pinii din bridge erau rupţi undeva sub măciulie. Credeam că i-am rupt eu, dar se vedea clar că fisurile erau vechi. Materialul din care sînt făcuţi e execrabil (chiar excrementabil, aş spune). Corzile stau bine şi fără măciulii, dar mă exasperează aspectul şi să ştiu că stau cu nişte resturi înfipte acolo. Ca urmare, vreau să scot toate jegurile alea sinistre şi să mi-i fac singur, din os. În caz că mai sînt d-ăştia ca mine, întrebarea tehnică: os de porc sau de vită? Care e mai potrivit?

Edited by ratza_sb
Posted

Personal, nu, dar ştiu pe cineva care are şi care mă lasă să le folosesc.

Esti strungar, frezor? Adica, stii sa folosesti utilajele omului?

 

Mai bine roaga-l pe om sa ti le faca cap-coada si gata. Daca vrei iti fac eu un desen (tehnic) pe care sa i-l dai, asta ca sa aveti un limbaj comun pentru conversatie. Iar daca are strung CNC iti fac si program si ti-l trimit, for free.

  • Like 2
Posted

Prinzi osul in bormasina, prinzi bormasina in menghina si te asiguri ca ai cateva pile de care trebuie. Niste smirghel, cateva beri si dupa aia ii multumesti aluia de sus ca mai ai toate degetele (daca le mai ai, bineinteles, altfel poti incepe sa ii reprosezi una-alta).

Aceeasi metoda am aplicat-o si eu in multe cazuri. Cu diferite granulatii de smirghel ajungi la rezultatul dorit. Ca sa elimin grosier surplusul, la inceput folosesc polizorul unghiular cu un disc abraziv lamelar. Odata ce toate suprafetele excentrce au disparut, poate incepe prelucrarea de finete.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.