izua Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 hello, it's me again cum se face palm mute corect? m-am apucat de seek & destroy si suna groaznic. ulterior, m-am prins ca trebuie sa fac palm mute pe mare parte din note, problema e ca palm mute`ul meu nu suna deloc in cel mai bun caz suna de parca ar fi luat supradoze de dieji (sau diezi.. ) daca are cineva atat de multa rabdare incat sa imi dea si un filmuletz despre tehnica asta, as aprecia. if not, ma multumesc si cu teorie eventual tips & tricks. si sorry again, daca exista un thread pe tema asta si eu nu am dat de el.
hihi Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 (edited) Palm Mute e o tehnica. Iei podul palmei (de la mana dreapta) si il tii pe bridge, astfel incat sa le "mutezi". E cam aiurea de explicat prin vorbe asa ca ti-am dat un link http://www.cyberfret.com/techniques/palm-muting/index.php PS: diezi, chinezi si japonezi. nu dieji, chineji si japoneji Edited February 1, 2006 by hihi
izua Posted February 6, 2006 Author Posted February 6, 2006 (edited) imi iese ceva gen pacaneala, suna nota distorsionata, apoi se opreste brusc. ceva de genul ala ar trebui sa fie? plus ca ma gadila in podul palmei :) sunt pe aproape? Edited February 6, 2006 by izua
Guest Ionutz Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Nush daca ar trebui sa te gadile da in rest se pare ca esti pe drumul bun.
Guest Johnny I Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 potzi sa iti plimbi podul palmei pe corzi, mai aproape sau mai departe de bridge, pana gasesti sunetul pe care in vrei
BAZi Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 (edited) Salut tuturor chitaristilor de aici! Asta e primul meu post pe forum.Sper sa ma integrez cu bine in comunitatea voastra. Acum, trecand la subiect, sunt un incepator intr-ale chitarii.Prin urmare am o intrebare: In majoritatea melodiilor, in sectiunile de palm mute, chitaristul face palm mute pe tot power chord-ul, sau doar pe root note? Edited August 24, 2007 by BAZi
matei90 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 (edited) e cam greu sa faci palm mutting p o singura coarda :) ...si inutil Edited August 24, 2007 by matei90
Guest MrJackson Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 e cam greu sa faci palm mutting p o singura coarda :) ...si inutil Ai cam dat cu mucii in fasole la faza asta. Sunt o groaza de momente in care faci muting pe o singura coarda... totu depinde de cum vrei sa sune nota in momentu ala.
matei90 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 hmmm...inseaman ca eu nu am tercut inca prin unul din momentele alea...si mai ales intr-un acord(fie el power chord sau nu), mi se pare absurd s mutezi o singura nota, in timp ce celalalte sa sune....parerea mea :)
ronniefrown Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 hmmm...inseaman ca eu nu am tercut inca prin unul din momentele alea...si mai ales intr-un acord(fie el power chord sau nu), mi se pare absurd s mutezi o singura nota, in timp ce celalalte sa sune....parerea mea :) Eronat
BAZi Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 hmmm...inseaman ca eu nu am tercut inca prin unul din momentele alea...si mai ales intr-un acord(fie el power chord sau nu), mi se pare absurd s mutezi o singura nota, in timp ce celalalte sa sune....parerea mea Intrebarea mea era legata de majoritatea melodiilor (in special pop-punk) in care intalnim palm mute pe anterefren, si nu era daca chitaristul face palm mute pe root note si cvinta suna....era daca face palm mute pe powerchord, sau doar pe o singura nota (fara cvinta care sa sune).
hihi Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 potzi sa iti plimbi podul palmei pe corzi, mai aproape sau mai departe de bridge, pana gasesti sunetul pe care in vrei Sa nu gaseasca armonicele din dreptul dozelor. PMul se face pe Bridge, ca il faci putin mai in spate (suna mai liber) sau mai in fata (ma infundat) e treaba ta.
thedarkdream Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 si daca il faci departe de bridge mai cresti nota cu cate un semiton, doua eu zic ca se face pe bridge si conteaza cat de tare apesi.
marduk Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 chestia cu palm mute pe o singura coarda nu doar ca nu e inutila dar chiar suna bine de ex sa lasi tonica sa sune doar pe primul timp parerea mea (poate dau si eu niste muci in fasole..ce mai conteaza deja e contaminata )
denis_symbiotic Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Eu fac palm mute pe o singura coarda la solouri, mai ales la shredd cand infund corzile de deasupra corzii pe care cant si cu mana stanga le infund pe cele de sub coarda pe care cant. De ex daca fac o chestie rapida pe coarda Re infund cu mana dreapta corzile La si Mi si cu mana stanga corzile Sol Si si Mi ca sa nu se creeze string noise.
Guest Distorsed Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 mai multe informatii despre metoda asta mai puteti da?? ma refer la treaba precizata de @denis_symbiotic,deoarece nu prea folosesc metode de genu si se mai intampla sa mai am corzi care suna aiurea ( cumva la "tehnica" asta i zice damping?? )
karpi Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 (edited) prima si prima data trebuie sa inveti sa lovesti coarda cu pana dupa ce poti scoate un ton normal incerci cu estompat la calus , cauti pozitia de estompare unde coarda are inca "rezonanta" nu doar pacanit si nu urca pitch-ul . lovesti cu pana cu simti ca sa nu pacane @MrJackson....................... Sunt o groaza de momente in care faci muting pe o singura coarda... totu depinde de cum vrei sa sune nota in momentu ala. nu crede omul daca nu a cantat inca asa ceva am postat un exemplu http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=8...mp;#entry180662 post #163 nu am avut rabdare sa caut un ton mai catre Zakk , dar solo e ok . Edited September 24, 2007 by karpi
vektor Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Apropo de PM, sunt curios cati chitaristi reusesc sa "muteze" corzile cu podul palmei. Mie mi-e imposibil [Daca tii podul palmei pe corzi e destul de "incomod" sa mai panezi. Cred ca mai toata lumea a vrut sa spuna "partea laterala/exterioara a palmei"(zisa si karata ) ] Cat despre "tehnica" de a folosi ambele maini la "muting" (in special in timpul pasajelor mai rapide), sunt diverse variatii. Eu folosesc un deget (liber) de la mana stanga pentru a estomp corzile mai subti si PM penru cele groase.
OntZ Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 @vektor: cu karata, da @matei_90: din 10 piese de la metallica gasesti cel putin 9 in care sa fie si palm-mute pe cate o singura coarda la riff e.g: Master of Puppets, Seek&Destroy, Hit the Lights, si cele mai multe alea rapide Ce-i drept, in Blackened, intr-o parte (aia cu see your mother die ) ii pe tot power-chord-ul E PM. dar multi, nu numai metallica folosesc palm-mute pe o coarda (oprind celelalte corzi, evident), mai ales cand ai piese rapide si intortocheate de te doare mana pana dai acolo pe 3 corzi
Guest anghelescu Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 (edited) @vektor: cu karata, da @matei_90: din 10 piese de la metallica gasesti cel putin 9 in care sa fie si palm-mute pe cate o singura coarda la riff e.g: Master of Puppets, Seek&Destroy, Hit the Lights, si cele mai multe alea rapide Ce-i drept, in Blackened, intr-o parte (aia cu see your mother die ) ii pe tot power-chord-ul E PM. dar multi, nu numai metallica folosesc palm-mute pe o coarda (oprind celelalte corzi, evident), mai ales cand ai piese rapide si intortocheate de te doare mana pana dai acolo pe 3 corzi la partea aia cu "see your mother put to death " e de fapt "see our mother put to death" si se refera la mother-earth n00bule Edited September 25, 2007 by anghelescu
OntZ Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 si asta il ajuta foarte mult pe omul care vrea sa invete sa faca palm-mute, nu? bazatule oricum eu aud "your si imi mentin pozitia asta cu fermitate si demnitate si ca sa fiu in tema cu forumul, mie-mi pasa ce face CHITARA nu vocea
Guest anghelescu Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 ca sa fiu ontopic:sunt de acord cu tine, in multe melodii de metal palm mute-ul se efectueaza doar pe o coarda. btw...sper ca te-ai prins ca glumesc
OntZ Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 nu te-ai prins ca m-am prins ca glumesti? n00bule
marduk Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 offtopic: cine a cistigat disputa ca sa stiu si io cine e n00bul
Guest radioman Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 si oricum eu aud "your si imi mentin pozitia asta cu fermitate si demnitate Off topic este "see our mother put to death", am originalul in fata.
thedarkdream Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 ...see our mother palm muted to death. Care a castigat disputa? amandoi. Sau niciunul? lasam publicul sa decida. P.S. palm mute-ul pe un power chord intreg suna mai TRV (eh. e mai heavy)
Nosferatu Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 e cam greu sa faci palm mutting p o singura coarda :) ...si inutil am si eu o intrebare u ce gen de rock,metal si alte chestii gen punk canti ? ....eu cant heavy si iti spun ca fara palm mute suna ca un cur....din cate stiu eu palm mute in black metal nu se foloseste...dar oricum .... palm mute pe o coarda sa nu faci in chestii gen heavy hardcore trash si alte chestii de genu e ca si cum ai canta la chitara fara degete.....
matei90 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 am si eu o intrebare u ce gen de rock,metal si alte chestii gen punk canti ? ....eu cant heavy si iti spun ca fara palm mute suna ca un cur....din cate stiu eu palm mute in black metal nu se foloseste...dar oricum .... palm mute pe o coarda sa nu faci in chestii gen heavy hardcore trash si alte chestii de genu e ca si cum ai canta la chitara fara degete..... blues
thedarkdream Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 [...]din cate stiu eu palm mute in black metal nu se foloseste[...] Se foloseste palm mute si in black. Trust me
Recommended Posts